Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bajban a Loki

2013. január 15. 11:48

A DVSC három vereséggel kezdte az új esztendőt, s mivel a legfőbb riválisok nem tétlenkedtek a pontgyűjtésben, a debreceniek lecsúsztak az utolsó előtti helyre a tabellán.

Bajban a Loki
A legutóbbi vereséget követően, amikor hazai pályán kapott ki a Loki az ősi rivális Békéscsabától, a szurkolók elégedetlenségüknek adtak hangot. A drukkerekben megfogalmazódott a kérdés: mindössze ennyire képes a Debrecen, vagy ettől azért többet tudnak Bíró Imre tanítványai, csak valami okból kifolyólag nem tudják ezt bizonyítani? A hajdúságiak szakmai igazgatóját, Köstner Vilmost kérdezte a Napló.

Változtatni kell

"Ennél azért többet tudunk, jobb teljesítményre is képes a gárda, mint amit az Érd és a Békéscsaba ellen produkált. Viszont teljesen megértem az elkeseredett szurkolókat, ugyanis az kritizálható a legjobban, ami alapkövetelmény lenne: egymásért és a Lokiért küzdeni. A Békéscsaba ellen is látható volt, hogy nem segítették kellőképpen egymást a játékosok, s a harcosságuk sem érte el a kellő szintet. Ezek akarati tényezők, ha ezeken pozitív irányba változtatunk, akkor javul majd a teljesítményünk" – reflektált a felvetésre Köstner Vilmos.

A válasz után megjegyeztük, szinte ugyanezeket a problémákat vázolta azt követően is, hogy tavaly november 18-án a Loki kikapott a Kiskunhalastól hazai pályán tíz góllal, azaz nem igazán lelhető fel változás a hozzáállást tekintve. "Elismerem, a Halas elleni mérkőzést követő héthetes felkészülés lényeges változás nem hozott a csapat életében, hozzáállásban és a munka intenzitásában nem következett be a várt fordulat. Ezt nagyon keményen elmondtuk a szakmai stábnak és a játékosoknak is a hétfői megbeszélésen. Mindenkinek meg kell értenie, hogy a 24. órában vagyunk, muszáj ennek megfelelően dolgoznunk. Való igaz, az alapszakaszból is jócskán van még hátra, és több alakulat is hozzánk hasonló cipőben jár, viszont ha nem nyújtjuk tudásunk legjavát, akkor a mezőny végén, kiesőhelyen maradunk. S ez aggódást és félelmet vált ki a vezetőségben is" – fogalmazott a szakmai igazgató.

Közös a felelősség

A válaszok fényében a Napló kíváncsi volt arra, hogy az eddigi szereplés maga után vonhat-e változást a szakmai stábban, vagy a játékoskeretben?

"A tulajdonosi körnek és a klub ügyvezetésének nincs indíttatása arra, hogy leváltsa a Bíró Imre, Győrvári Viktor párost. A DVSC ezzel a szakmai stábbal került ebbe a helyzetbe, így nekik kell orvosolniuk a problémákat. Úgy érezzük, az tud a legjobban segíteni, aki eddig is belülről látta a csapatot. Viszont a két szakembernek vázoltam azokat a hiányosságokat, amiket pótolniuk kell a gárdával kapcsolatban. Hosszú megbeszélésen vagyunk túl, de úgy érzem, előre mutató és hasznos volt a tárgyalás. Vallom, az irányvonal megmutatásával sikeresebbek lehetünk" – mondta az edzőkről Köstner, majd kitért a játékosokra is.

"A kialakult helyzetben a lányok felelőssége ugyanakkora, mint az edzőké. Kétségtelen, hogy Kudor Kitti, Karalyos Orsolya és Kazai Anita révén hiányzik három meghatározó játékosunk, de a többieknek annyival többet kellett volna nyújtaniuk, hogy kiváltsák a hiányzókat. Sérültek szinte mindig lesznek, ezzel együtt kell élni, és tudomásul venni, hogy a csapat azokból a játékosokból áll, akik hadra foghatók. Karalyos sorsa a napokban eldől, remélhetőleg elkezdheti a munkát, míg Kudor visszatérésére három hetet kell várni. Ha ők újra csatasorba állnak, s az újak, Vörös Bettina és Simsik Cynthia még jobban beépülnek a csapat játékába, akkor mindenképpen jobbak leszünk. Bár a jelenlegi helyzetnél már csak jobb jöhet" – tette hozzá kissé pikírten a szakember, aki őszintén elmondta, már leányálomnak tűnik a rájátszás középházába jutás.

Csakis együtt

Köstner Vilmos kifejtette, megérti és jogosnak tartja a szurkolók kritikáját, de az igazi drukkerek a bajban is kitartanak a kedvenceik mellett. A Loki most nehéz helyzetben van, viszont csak akkor tud kilábalni a hullámvölgyből, ha a szurkolók továbbra is mellettük állnak. A szakember éppen ezért nemcsak abban bízik, hogy a csapat elindul felfelé, hanem a szurkolók további támogatásában is reménykedik.

Forrás: www.haon.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi