Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Mára még két bajnoki maradt

2013. január 13. 8:24

Vasárnap Dunaújvárosba látogatnak az érdiek, a Fehérvár pedig a Váci NKSE együttesét fogadja. Utóbbi találkozót a www.cunder.hu élőben közvetíti.

Vincze Melinda
Vincze Melinda
NB I., alapszakasz, 13. forduló

Dunaújvárosi Kohász KA - ÉTV-Érdi VSE
18.00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

A Győr elleni mérkőzés után sem pihenhetnek sokat a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának játékosai, hiszen vasárnap már újabb nehéz mérkőzés vár Ferlingékre, akik este hat órától a negyedik helyen álló Érd gárdáját látják vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A hazaiak nagyon készülnek az előttük álló újabb feladatra, ám mint azt Mátéfi Eszter vezetőedző elárulta, csak egységes, jó játékkal lehet esély egy esetleges bravúros eredmény elérésére.

"Amit kértem, azt a Győr elleni találkozón betartották a lányok, vagyis a hozzáállásunkkal sem gond nem volt a bajnok otthonában. Ez a mérkőzés igen jó felkészülést jelentett nekünk a vasárnap esti összecsapásra, melyen szintén egy remek csapat ellen lépünk pályára. Ellenfelünk már tavaly is erős volt, s azóta tovább erősödött, így esélyeként érkeznek hozzánk is, de ez nem jelenti azt, hogy feladnánk a találkozót sőt, mindent elfogunk követni azért, hogy meglepjük vetélytársunkat. Ehhez azonban elengedhetetlen a jó egyéni teljesítmények mellett az is, hogy csapatként, egymásért küzdve játsszunk újra, pont úgy, ahogy tettük azt a Siófok elleni mérkőzésen.

Fontos tehát, hogy fegyelmezettség, illetve az is, hogy az utóbbi időben jól működő védelmünk mellett a kapusok is jól teljesítsenek, s támadásainkat is kevés technikai hibával, a helyzeteinket jól kihasználva fejezzük be. A feladat nem lesz egyszerű, ám a két gárda legutóbbi bajnokiján is mutattunk be számunkra biztató dolgokat, s vasárnapig igyekszünk a lehető legjobban felkészülni ellenfelünkből azért, hogy hazai pályán tudjunk örömöt szerezni az értünk szurkolóknak. Sérültünk, betegünk nincs szerencsére, vasárnapig három edzés vár a csapat tagjaira, s bízom benne, hogy a lehető legjobb felállásban vághatunk majd neki az összecsapásnak" - fogalmazott.

Kilenc év, rengeteg emlék, az első szárnybontogatások helyszíne – mindezt jelenti Vincze Melindának Dunaújváros. Vasárnap azonban az ÉTV-Érdi VSE játékosaként vendégségbe érkezik, és pontokkal szeretni távozni. A magyar válogatott, újdonsült európa-bajnoki bronzérmes balszélső a felkészüléséről és Újvároshoz kötődő viszonyáról beszélt.

- Hogy készülsz a vasárnapi mérkőzésre?
- Ugyanúgy, mint máskor. Próbálok nem különbséget tenni - igaz, hogy hosszú időn át játszottam Dunaújvárosban, nagyon sok minden köt oda, sok minden ott kezdődött el számomra, ami a kézilabdát jelenti.

- Milyen érzés egykori csapatod ellen játszani?
- Nem könnyű, valamikor azt hittem, nem számít, de nem így van. Igyekszik kizárni az ember ezeket az érzéseket, de azért a helyszín, a szurkolók és rengeteg ismerős arc magával tud ragadni. Nagyon szerettem ott játszani, szerettem és szeretem az újvárosi szurkolókat a mai napig, remélem, hogy ők is pozitívan gondolnak rám.

- Ki az, akivel akkoriban játszottál a jelenlegi csapatból?
- Sokat változott az együttes, csak néhányan vannak, akikkel együtt játszottunk, így Ferling Bernadett, Gáspár Gabriella, Bódi Bernadett és Rádl Tímea voltak csapattársaim.

- Tartod-e a közülük bárkivel a kapcsolatot?
Egyik legjobb barátnőm, Rádl Tímea nemrégiben igazolt vissza Újvárosba, ifi korunkban még együtt játszottunk, vele napi kapcsolatban vagyunk. A többiekkel természetesen váltunk néhány szót, ha itt játszanak Érden, vagy mi utazunk hozzájuk, de egyébként nem tartjuk a kapcsolatot.

- Miben látod a nehézséget a Dunaújváros elleni meccsben?
- A rutin és a lendület optimális elegye van az ellenfélnél. Ferling Detti rutinjával összetartja a társaságot, a fiatalok pedig ehhez próbálnak hozzátenni. Biztos, hogy rohanós meccs lesz, futni fog az Újváros. Patinás egyesület a vasárnapi ellenfél, ahol senkinek nincs egyszerű dolga, ha nyerni szeretne. Koncentráltan, jó csapatszellemmel hozhatjuk el a két pontot vasárnap, ezért mindent el kell követnünk!

Forrás: www.handballerd.hu, www.dunaujvaros.com



Fehérvár KC - Váci NKSE
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
ÉLŐben: www.cunder.hu

A szeptemberben Vácon lejátszott bajnoki és a fehérvári MK-nyolcaddöntő után az idény során immár harmadszor mérkőzik meg egymással vasárnap (18 órakor) a Fehérvár KC és a Váci NKSE. Az előbbin kiütéses váci siker született, míg utóbbin a Triscsuk Krisztinát nélkülöző FKC győzött egy góllal. Ezúttal a vendégek nem számíthatnak legeredményesebb játékosukra, Klivinyi Kingára.

Trimmel Brigitta, a Fehérvár KC kapusa: "Hazai pályán mindig előny játszani, mindig is az idegenbeli meccsek voltak számunkra a „mumusok”. Ez a két legutóbbi győzelem elég erőt adhat ahhoz, hogy a Vácot is legyőzzük. Nem lesz egyszerű feladat, de semelyik meccs sem az. A Vác ellen is a győzelembe vetett hit lehet a legfontosabb."

Forrás: www.fkc.hu


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi