Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Nem kockáztatom játékosaim egészségét"

2012. november 7. 6:49

A hazai bajnokság két éllovasa, a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria méri össze tudását szerda este a Magvassy csarnokban. Siófokon pedig a Siófok KC-Galerius Fürdő és a Váci NKSE küzd egymással.

"Nem kockáztatom játékosaim egészségét"
NB I., alapszakasz, 9. forduló

Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria
18.45, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
TV: SportKlub

A vendégek a Bajnokok Ligája eddigi csoportmérkőzéseit megnyerték, így négy fordulót követően biztos középdöntősök. A hazai pontvadászatban nagy meglepetésre a hetedik fordulóban pontot vesztettek a tabella alsó felében tanyázó Dunaújváros otthonában. Mivel a többi mérkőzésüket megnyerték, az ETO mögött egy pont hátránnyal a második helyen állnak. Az eddigi nyolc bajnoki mérkőzésen Tomori Zsuzsa 51, Kovacsicz Mónika 37, Szucsánszki Zita 33 gólt lőtt. A fővárosiak keretében sok győri kötődésű játékos szerepel, hiszen anno az ETO csapatát erősítette Tomori, Kovacsicz, Szamoránsky, Vérten és Deáki, Pena pedig Martín edző irányítása alatt dolgozott az Itxako csapatában.

A hazaiak szintén biztos szereplői a Bajnokok Ligája középdöntőjének. Négy mérkőzésből négy győzelmet szereztek, játékuk mérkőzésről mérkőzésre egyre biztosabb. A bajnoki meccseken – egy váci megingástól eltekintve – nagy különbségű győzelmeket arattak, így pontveszteség nélkül állnak a tabella élén.

A mérkőzésre minden jegy elfogyott, így várhatóan remek hangulatú mérkőzés vár a jelenlévőkre. A biztonsági intézkedések miatt a juniorok összecsapását követően a rendőrség kiüríti a csarnokot. A belépőket már a sportcsarnok kerítésénél ellenőrzik, így a csarnok környékére is csak bérlettel, vagy jeggyel lehet bejutni. Azok, akik személygépkocsival érkeznek a mérkőzésre, a Műjégpálya, vagy az ETO Park parkolót vehetik igénybe.



Forrás: www.gyorietoksze.hu, www.fradi.hu



Siófok KC-Galerius Fürdő - Váci NKSE
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.

Mint ismeretes, Kiss Szilárd irányításával kettő győzelemmel (Fehérvár KC, Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE) startolt a Siófok KC-Galerius Fürdő, amely a legutóbbi játéknapon ötgólos vereségbe (29-24) szaladt bele a DVSC-Fórum vendégeként. A hajdúsági vendégszereplés nem sikerült eredményesen, az extra lelkesedéssel játszó piros-fehérek lényegében végig uralták a találkozót, melyet aztán az eredmény alapján végül biztosan is nyertek meg. A következő fordulóban a csapatra még ennél is jóval nehezebb feladat vár, hiszen a jelenlegi harmadik, a nyár folyamán megacélosodott Váci NKSE érkezik a Balaton partjára, melyet információink szerint szép számú szurkolótábor kíséri el Siófokra, jó esély mutatkozik arra, hogy valamennyi vendégbelépő gazdára talál szerdán.

A legutóbbi pontvadászatban hetedik helyen végző Vác háza táján a nyár folyamán alapos vérfrissítés történt, a tavalyi együttesből öten távoztak, akiknek helyére tíz játékos, köztünk jó néhány ismert név érkezett a Duna-parti városba, melynek szakmai irányítását a Dunaújvárosból érkezett Gulyás István vette át. Az átigazolási listát áttekintve megállapítható, hogy a piros-kékek jól erősítettek, ezt a felvetést a tabella is megerősíti: a váciak jelenleg kilenc ponttal a harmadik helyen állomásoznak, nyolc mérkőzés után öt győzelem, egy döntetlen és kettő vereség a VNKSE mérlege. Ezzel kapcsolatosan mindenképpen le kell szögezni, hogy Klivinyi Kingáék hazai pályán közel álltak a csodához a Győri Audi ETO KC ellenében (26-28), majd ezzel az elánnal talán némi meglepetésre Érden mindkét begyűjtötték (24-25), a legutóbbi fordulóban pedig simán fektették két vállra (31-23) a Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE alakulatát.

A váci együttes az utóbbi időszakban elértek alapján lendületben van, míg a siófokiak a felszálló ág után kicsit leszálltak, megtorpantak Debrecenben. A teljességhez hozzátartozik, hogy a csapat igen komoly időszak előtt áll, hiszen a következő napokban, illetve hetekben a bajnoki megpróbáltatások mellett EHF-Kupa párharc is vár rá, s egyik alkalommal sem mellette szól az esélyesség elve. Ugyanakkor ez így volt a Fehérvár KC és a Békéscsaba ellenében is…

Az örökmérleget szemlézve kiderül, hogy a felek eddig hat alkalommal találkoztak az élvonalban, négy váci győzelem mellett kettő balatoni siker született. A tavalyi szezonban mind a siófoki, mind pedig a váci mérkőzés emlékezetesre sikeredett, hiszen a Duna-parton megvívott találkozó úgy hozott 29-28-as piros-kék győzelmet, hogy a félidőben 17-11-re, míg az ötvenedik percben 26-19-re vezetett a másik csapat. A Balaton partján aztán sokáig a VNKSE uralta az eseményeket, amely a szünetben 17-12-re vezetett is, de végül az SKC 28-25-ös sikert könyvelhetett el. A két csapat eddigi, illetve legutóbbi mérkőzései döntően tehát flúgos futamhoz hasonlítottak. November hetedikén este kiderül, hogy ez a fejezet továbbíródik-e. Elképzelhető, hogy a siófoki érzelműek ebbe bele is egyeznének, csak maradjon otthon a két pont.

Forrás: www.siofokkc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi