Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Viharos időszak a Balaton partján

2012. szeptember 26. 7:09

"Kissé" felforgatott állapotban, az ismert történések után rövid idővel újabb bajnoki mérkőzés vár az időközben átalakult Siófokra, amely az ősi rivális ÉTV-Érdi VSE alakulatát fogadja szerda este a Beszédes József Általános Iskola tornacsarnokában.

Viharos időszak a Balaton partján
NB I., alapszakasz, 5. forduló

Siófok KC-Galerius FürdőÉTV-Érdi VSE
18:00, Beszédes József Általános Iskola tornacsarnoka
Játékvezetők: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor

Ha nyarat élnénk éppen, írhatnánk, hogy viharos időszak uralkodik a Balaton partján, hiszen finoman fogalmazva sem ideális a helyzet Siófokon. Mint ismeretes, a szezon három vereséggel (kettő bekalkulálatlannal) indult, majd következett az edzőváltás, melyet két játékossal történt szerződésbontás követett. Különösebb részletezésre és kifejtésre ezen utóbbi mondatok nem szorulnak, hiszen korábban már megtettük. Annyi bizonyos, hogy a klub gőzerővel keresi Imre Vilmos utódját, addig pedig megbízott edzőként az ifjúsági-junior csapat vezetőedzője, Zámbó Tibor dolgozik a felnőtt együttessel, munkáját pedig Sirina Irina kapusedző segíti.

"Meglepett a tulajdonos akarata" – mondta Zámbó Tibor megbízott vezetőedző. "Kevesen vagyunk, átlövő gondjaink is vannak, az Érd meccs előtt ráadásul mindössze két napunk maradt, hogy a kerethez igazítsuk a játékstílusunkat. A legfontosabb, hogy egységes közösséget, csapatot alkossunk, az előttünk álló nehézségek leküzdésére csak így lehet esélyünk. Az Érd ellen remélem, szépen halunk meg, vagy nyerünk. Hogy ez utóbbi lehet-e cél a jelen helyzetünkben? Igen, hiszen sportemberek vagyunk!”

Ilyen tények tükrében, megtizedelt játékoskerettel készül a Siófok KC-Galerius Fürdő a soros, előrehozott megmérettetésre, melyre az ÉTV-Érdi VSE érkezik szerdán. A korábbi évek parázs csatái után az elmúlt szezonban a felek unalomig gyömöszölték egymást, hiszen ötször találkoztak a 2011/2012-s évadban, háromszor a bronzéremért folytatott harcban, négy hónappal ezelőtt. Négy hónap hosszú idő, s ez az időszak bizony gyökeres változásokat eredményezett, elsősorban a Balaton partján. Ezzel szemben az érdi - amúgy sem gyenge - együttes még tovább erősödött, hiszen három peremember (László Barbara, Pádár Margit, Tamás Krisztina) távozása után az RK Krim Ljubljana alakulatától érkezett a szlovén Alja Koren, valamint a horvát Kristina Elez-Franić. A stabil anyagi háttérrel rendelkező egyesület nem titkoltan a dobogóra állást és a nemzetközi megmérettetést tűzte ki célul, vagyis, akár kijelenthetnénk, hogy Érd a nyugalom szigete.

Az Érd a bajnoki rajtnál talán kicsit beragadt, hiszen a vártakkal szemben döntetlenre (28-28) volt képes DVSC-FÓRUM vendégeként, majd a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia alakulatát (33-27) és a Kiskunhalas NKSE (25-21) is két vállra fektették Szabó Edina tanítványai, akik nyilván kimondva, kimondatlanul egyértelműen a két pontért utaznak Siófokra. Ugyanakkor ehhez nyilván a megújult SKC-nak is lesz néhány szava, viszont az le kell szögeznünk, hogy ebben a helyzetben abszolút nem várható el a hazaiaktól a győzelem és a bravúr, a csapat nyugodtan, teher nélkül kézilabdázhat a szerdai hatvan percben.

A találkozó előtt így vélekedtek az Érd játékosai és vezetőedzője:

Balog Beáta (balszélső): Óriási a bizonyítási vágy bennünk, plusz motivációt ad az elveszített bronzérem, és hogy visszavágjunk nekik. Nehéz mérkőzésre számítok, ahogyan a kiskunhalasi, ez is egy "nehéz csarnok", de jobb csapat vagyunk, és ezt be fogjuk bizonyítani, győzni megyünk Siófokra!

Kristina Elez (irányító/átlövő): A nehezebb utat választottuk a győzelmekhez, de a legfontosabb, hogy ezzel együtt is öt pontot szereztünk már a bajnokságban. Még nem mindig egyszerű megtalálnom a pályán a helyem, de szerintem jó úton haladok. A csapat és a köztünk lévő összhang is meccsről-meccsre egyre jobb lesz.

Szabó Edina: (vezetőedző): Hatalmas kihívás előtt állunk újra, hiszen egy nehéz helyzetben lévő, de nagyon jó csapat ellen szeretnénk győzelmet szerezni. A mi játékunk folyamatosan javul, de kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk és az igyekezetből fakadó, ugyanakkor gyermeteg hibákat el kell kerülnünk. A küzdőszellemmel nem volt gond legutóbb Kiskunhalason, amit a szurkolóink meg is háláltak, a fegyelmezettségen viszont még van mit javítanunk. A Siófok elleni mérkőzés remek alkalom a játékosainknak, hogy bizonyítsák: képesek egységesen, a taktikai utasításokat betartva harcolni az érdi színekért.

Forrás: www.handballerd.hu és www.siofokkc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi