Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nyolc csapat lép pályára este hatkor

2012. szeptember 8. 10:30

18 órakor négy bajnoki mérkőzésre kerül sor az NB I. 2. fordulójában. Vác - Fehérvár, Érd - Dunaújváros, BSE - FTC és Siófok - Veszprém találkozókat rendeznek.

Tilinger Tamara
Tilinger Tamara
NB I., alapszakasz, 2. forduló

Váci NKSE - Fehérvár KC
18.00, Vác, Városi Sportcsarnok

Az FKC előző szezonbeli vendégszerepléseit áttekintve feltűnő, hogy a szeptemberben Kiskunhalason és Szekszárdon aratott szoros győzelmei után sorozatban tizenegy idegenbeli tétmérkőzését veszítette el. Ebben a héthónapos, rossz szériában hozott gyökeres változást a rájátszás, melynek folyamán mindhárom riválisa otthonában – így Vácon is – győztesen hagyták el a pályát a fehérváriak.

A május 12-én lejátszott bajnoki sokáig emlékezetes marad, és ezzel különösképpen így van a meccs hőse, Szikora Melinda: "Nagyon jó emlékeim vannak a legutóbbi Vác-meccsünkről: itt történt az, hogy egy félidő alatt csak öt gólt kaptam. Remélem, hasonló teljesítményt hozunk most is" – nyilatkozta a fehérváriak kapusa, aki a Vác első fordulóbeli vereségéről és a szombati összecsapásról így vélekedett: "Nem várt mértékű volt a Ferencvárostól elszenvedett vereségük; a Fradi jobb csapat a Vácnál, de talán nem kilenc góllal... Magunktól jó teljesítményt várok az egész idény során, ugyanolyan tűzzel és akarással kell játszanunk a továbbiakban is, mint a Békéscsaba ellen. Jó védekezés kell, és akkor támadásban is jönnek a gólok!"

A Váci NKSE csapata jelentősen átalakult a nyáron, és többek között három volt FKC-játékos is a Duna-partra igazolt Kamper Olívia (Békéscsabától érkezett), Mayer Szabina (Veszprém) és Ana Nikšić (FKC) személyében. Mellettük a volt válogatott kapus, Triffa Ágnes (Szekszárd), a balszélső Szádvári Krisztina (FTC) és az irányító Farkas Veronika (Veszprém) szerződött Vácra, illetve a kispadon is csere történt, Ökrös Csabát Gulyás István váltotta. A távozó játékosok közül Lucia Uhrakova pótlás lesz a legnehezebb, hiszen a cseh bajnok Sokol Porubához igazolt szlovák beállós kétségkívül az NB I egyik meghatározó egyénisége volt az elmúlt évtizedben.

Az említett három ex-fehérvári friss igazoláson kívül Tápai Szabina is egykori csapata ellen lép pályára szombaton. Szabina 481 fehérvári színekben szerzett góljával a klub örökranglistájának ötödik helyén áll – már csak kilenc találattal megelőzve Tilinger Tamarát, aki remek formában irányított a Békéscsaba ellen, és aki az első fordulóban mutatott intenzitást várja el csapatától a Vác ellen is: "Biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz, mert mindig nehéz Vácon játszani, de volt egy hetünk felkészülni, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát ott is. A Vác sok új, jó játékost igazolt a nyáron. Ott is a védekezésre kell alapoznunk, nem lehet más a célunk, nem szabad ellaposodnunk, mert a jó védekezés kedvét szegi az ellenfélnek, senki nem szereti a folyamatos faultokat, amikor nem lehet végigjátszani a figurákat."

Forrás: www.fkc.hu



ÉTV-Érdi VSE - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Érd, Batthyány Tornacsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu

Harmadik évben találkozik egymással a két csapat az NB I alapszakaszában, a statisztikák alapján nehéz megjósolni mi következik. Az első évben ugyanis mindkét találkozót a Dunaújvárosiak nyerték, előbb Érden 28-22 arányban, majd Újvárosban 29-26-ra. Az előző bajnokságban is szoros mérkőzést játszottak a felek az őszi találkozón, csak Wolf Alexandra szemfülességének és az ellenfél hibájának köszönhetően hoztuk el mindkét pontot idegenből. Aztán idén tavasszal, a nagy menetelésünk közepén már nem volt ilyen izgalmas a találkozó, csak a félidő volt szoros, de végül 35-26-ra nyertünk.

Nyáron a legnagyobb kérdés az volt az ellenfélnél, hogy lesz-e egyáltalán NB I-es nőikézilabda Dunaújvárosban. Még tizenegy csapat nevezett, aztán utolsóként csatlakozott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Ebben az új szezonban rögtön kezdésként megkapták ellenfélnek a Győri Audi ETO KC gárdáját, ami egyet jelentett a hazai vereséggel, Görbicz Anitáék habkönnyedén 23-40-re nyertek.

Tovább fiatalodott az újvárosi keret, távozott többek között Vig és Hosszu a rutinosabbnak nevezhető fiatalok közül. Maradt viszont például Ferling, aki a szezonnyitón szerzett hét góljával jelezte, hogy továbbra is csapata egyik legfontosabb játékosa. Valamint visszatért a kiváló kapus Sanela Knezović, aki 2008-ban távozott, és Romániából csábították vissza.

Edzői poszton is történt változás a Kohásznál, eddigi egyetlen női szövetségi kapitányunkat, Mátéfi Esztert nevezték ki az együttes élére. Sokan máris Mátéfis stílusról, küzdeni tudásról beszélnek, mint a csapat erényeiről. A csapat vezetőedzője bízik abban, hogy fiatal játékosaira ismét egy hasznos találkozó vár, melynek köszönhetően tovább haladhatnak az év elején megkezdett úton:

"Egy jó csapathoz látogatunk, mely az elmúlt szezonhoz képest tovább erősödött, vagyis egyáltalán nem vár könnyű feladat a játékosokra. Ezzel, valamint az esélyekkel persze mindannyian tisztában vagyunk, ám nekünk most elsődlegesen az a célunk, hogy a lehető legnyugodtabban tudjunk haladni az általunk megkezdett úton, amiben sokat segíthet a szombati mérkőzés. Az érdieket igyekeztünk kielemezni a debreceni találkozójukból, s az megállapítható, hogy védekezésben egy nagyon magas belső négyessel rendelkeznek, amit igen nehéz lesz áttörni, míg támadásban több variációt is tudnak játszani, ami szintén nem könnyíti meg ellenfeleik feladatát. Remélhetőleg szombaton már mindenki hadra fogható lesz a csapatból, s sikerül olyan teljesítményt nyújtanunk majd, amivel képesek lehetünk egy jó eredmény elérésére is."

Forrás: www.handballerd.hu, www.dunaujvaros.com



Budapest SE - FTC-Rail Cargo Hungaria
18.00, Budapest, Elektromos Csarnok



Forrás: www.fradi.hu



Siófok KC-Galerius Fürdő - Veszprém Barabás Duna Takarék KC
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi