DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYPp6YpR' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Metz: mínusz tizennégy! | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Metz: mínusz tizennégy!

2012. április 21. 23:23 © handball.hu

Súlyos vereséget szenvedett pénteken a Metz a francia női kézilabda bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén az Arvor29 csapata ellen, így a címvédőnek rettentő nehéz lesz újra a döntőbe kerülni.

Metz: mínusz tizennégy!
Francia bajnokság, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
Arvor29-Pays de Brest
32 (17)
Metz Handball
18 (13)
Brest, Kerjézéquel
Játékvezetők: Jean-Pierre Moreno, Michel Serrano (franciák)
Goïorani
Guillerme
Nikolić
Filipović
Popović
Le-Bihan
Lacrabère
Diop
Daudé
Manach
6
4
4
4
3
3
3(1)
3
1
1(1)
Ognjenović
Mendy
Prudhomme
Broch
Andrjusina
Kanto
Csáki
6(2)
4
2
2
2
1
1
Hétméteresek: 7/2 Hétméteresek: 4/2
Kiállítások: 4 perc Kiállítások: 6 perc
Piros lap: Andrjusina

A Metz Handballnak voltak már nagyarányú vereségei, például a Valencia ellen 1998-ban a BL-ben (34-17), vagy a Viborg ellen szintén a BL-ben 2008-ban (37-24), de a bajnokságban először fordult elő, hogy ilyen nagy különbséggel veszítsen. Pedig Csákiék jól kezdték a találkozót, 20 percig tartották a lépést a bretonokkal szemben (12-12), aztán azonban az Arvor egy 5-1-es sorozatnak köszönhetően ellépett a félidőre (17-13).

A második félidőben a Metz összesen öt(!) találatot szerzett, míg a bretonoknál Goïorani szórta a gólokat. Nem volt elég, hogy a Metz-nek semmi sem sikerült a félidőben, a 35. percben piros lapot kapott az egyik kulcsembere, Jekatyerina Andrjusina. Ezen a mérkőzésen nem egy súlycsoportban volt a két együtes. Csak a két válogatott kapus játszott szoros meccset: Leynaud 14-szer, Darleux pedig 13-szor védett. Végeredmény: 32-18.

Az Arvor 2010 március 6. óta veretlen hazai pályán, és pénteki kiütéses győzelmével hatalmas lépést tett a bajnoki döntő felé. Visszavágó jövő szombaton.

"A vereség súlyos, és ismét az a baj, hogy nincs átlövőnk. Mikor Andjusinát kiállították, elvesztettem egyik kulcsemberemet, amikor amúgy sincs sok... Sokkal erősebb ellenfélre találtunk, és gyorsan feladtuk. Sehogy sem tudtunk visszavágni. Hogy mivel játszottunk? Szívvel és akarattal, de ez nem elég. Borzasztó, de így van!" - nyilatkozta Sébastien Gardillou, az Metz edzője.

A másik elődöntő első mérkőzésén a Toulon négy góllal, 26-22-re kapott ki az Issy-Paris csapatától. Visszavágó jövő szombaton.



Pineau, Leynaud és Mendy után újabb válogatott játékos hagyja el a tizenhétszeres francia bajnokot. Ezúttal Katty Piéjos határozta el, hogy jövőre másik klubban fog szerepelni, valószínüleg egy francia csapatban. A 30 éves szélső 2004 óta viselte a Metz mezét, de szeptemberben a térde megsérült, és hét hónapja nem lépett pályára. A csapat elnöke, Thierry Weizman így reagált a hírre: "A klub egyáltalán nem számított arra, hogy Katty Piéjos elmegy. Nem tudom igazából, hogy hol tud Katty olyan csapatot találni, amelynek érdekesebb céljai vannak."

Franciaországi tudósítónktól (D. M.)

© handball.hu

További hírek