Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Interjúk Larvikból

2012. március 31. 23:35 © handball.hu

A Larvik HK - Buducnost Podgorica BL-elődöntő meccs után a handball.hu skandináviai tudósítója interjúkat készített a helyszínen Ana Đokić-csal, Dijana Golubic-Jovetic-cs-el, Tor Odvar Moen másodedzővel és Amanda Kurtovic-csal.

Fotó: Sz. I.
Fotó: Sz. I.
Ana Đokić, a Budućnost és a montenegrói válogatott beállója így látta a meccset:
"Nagyon nehéz, fárasztó mérkőzést játszottunk, de nem is számítottunk másra. A Larvik nagyon jó csapat, tavaly óta picit gyengült, de megvan a saját játéka, stílusa, ami nagyon sok éve jellemzi, jól meghatározott irányvonalat követ, és így sikeres. Hála Istennek, két góllal nyertünk. Nagyon jól kezdtünk, de utána feljött a Larvik, teszem hozzá kisebb bírói segítséggel. A második félidőben sikerült újra magabiztosabban játszani, és bár hullámzó volt a mai teljesítményünk, voltak nagyon jó periódusaink. Persze hibázgattunk, de a norvégok is hullámzóan játszottak, ez benne van egy hatvanperces mérkőzésben. A végén az volt a döntő, hogy kinek volt kevesebb és rövidebb hullámvölgye. Emellett nagy segítséget kaptunk ezúttal is Clara Wolteringtől, aki fantasztikusan teljesít ebben a szezonban, gyakorlatilag olyan, mint ha két plusz játékosunk lenne a pályán. Jó kapusteljesítmény nélkül gyakorlatilag ma már nem lehet komoly meccset, elődöntőt vagy döntőt nyerni, ezt a mai találkozó is bebizonyította, hisz mindkét oldalon jól védtek a hálóőrök. A döntőbe magunkat és a Győrt várom természetesen, és üzenem a győri szurkolóknak ezúton is, hogy szeretem őket, és várom, hogy találkozzunk".

A podgoricai jobbszélső, Dijana Golubić-Jovetić nem mondhatja el magáról, hogy nagyon sok lehetőséget kapott volna az utóbbi időben, de ma Miljanić halvány produkciója miatt Adzić mester bizalmat szavazott neki, amit meg is hálált.

"Nagyon nehéz meccset játszottunk, mert a norvégoknak kemény és erős védelmük van, és mi is jól védekeztünk ma. Minden gólnak igazán nagy jelentősége volt, amikor ilyen kemény fallal találkoztunk. Nem játszottunk rosszul, de ennél sokkal jobban is tudunk kézilabdázni szerintem, és remélem, jövő héten ezt meg is mutatjuk. Nem sok lehetőséget kaptam a BL-meccseken, igaz, majdnem minden találkozón pályára léptem, de sokkal kevesebb időt játszhattam, mint amit reméltem. Ma végre meghatározó szerep jutott nekem is, éltem a lehetőséggel, és örülök, hogy jól teljesítettem. Ebben a pillanatban nagyon boldognak érzem magam."

A Larvik HK másodedzője, Tor Odvar Moen megpróbálta röviden kielemezi csapata vereségének okait:
"Egy BL-elődöntő mindig nagyon kemény meccset hoz. Védelemben jól teljesítettünk, de a felállt fal elleni támadásunk rosszul működött. A labdával nagyon lassúak voltunk, nem törtünk kapura, és túl kevés olyan helyzetet tudtunk kidolgozni, amikor igazán veszélyesek lettünk volna a kapura. Ennek az lehet az oka, hogy egy ilyen hőfokú meccsen sokkal keményebbnek kellene lenni, sokkal több áldozatot kellene hozni, kellett volna vállalni, hogy bemenjünk a kemény falba is, hogy veszélyesek lehessünk a kapura. Az első tíz perben teljesen visszafogottan támadtunk, mintha nem mertünk volna kapura menni, teljesen az ellenkezőjét csináltuk annak, amit megbeszéltünk. Ezeken változtatnunk kell a jövő hétig. Tudjuk, hogy rettenetesen nagy nyomás vár ránk a Moracában jövő héten, nagy szurkolás lesz ellenünk, de ez csak fel szokta tüzelni a lányokat. Mindig jó, ha teltházas csarnokban játszhatunk, már párszor megtapasztaltuk azt a hangulatot. Ott kell megpróbálnunk nyerni, csak kétgólos a különbség, és ha a legjobbunkat hozzuk, akkor nyerhetünk, és továbbjuthatunk. Tehát még semmi nem dőlt el, semmi veszíteni valónk nincs.

A másik elődöntőben szerintem a Győr lesz a győztes a két meccs összesített eredményét tekintve. A Valcea sokáig jól teljesített, de amit az utóbbi időben mutatott, abból kiindulva majdnem teljesen biztosan mondhatom, hogy a győriek lesznek a döntőben!"

Amanda Kurtović, a Larvik HK jobbátlövője csalódottan értékelte az elvesztett meccset:
"Nagyon rosszul kezdtünk, semmi nem sikerült, sok helyzetet kihagytunk, lassú volt a tempónk, és lekéstünk a helyzetekről, egyszóval jól sikerült az ellenfelünknek végrehajtani, amit eltervezett ellenünk, hogy lassítsa az iramot. Emellett nagyon durvák voltak a montenegróiak, szerintem kaphattak volna pár kiállítással többet is. Minden játékosuk nagyon keményen, a durvaság határán védekezik, állandóan visszahúznak, lehúznak, de hát ezt ma elnézték nekik a játékvezetők. A magam teljesítményével sem vagyok elégedett, rossz volt a tempóm, sokat hibáztam, nem találtam a megfelelő távolságot, sokat blokkoltak, mert nagy, magas belső védőik vannak. Persze még nem dőlt el semmi, két félidő hátravan, és mindent meg fogunk tenni jövő héten, hogy továbbjussunk".

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi