Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hírek Skandináviából

2012. március 26. 11:50 © handball.hu

Cikkünkben dániai és svéd hírekkel jelentkezünk skandináviai tudósítónk jóvoltából.

Hírek Skandináviából
A dán válogatott és a Krim Ljubljana jobbszélsője, Kristina Bille úgy döntött, hogy nem folytatja a légiós életet, hanem inkább hazatér Dániába, mivel hiányoznak a barátai, a családja és az élettársa. Bille új csapata még nem ismert. “Nagyon sokat tanultam ez alatt az egy év alatt, és nem csak játékosként, hanem emberként is sokat fejlődtem. Most már meg tudom érteni, hogyan éreznek azok a külföldi játékosok, akik Dániában légióskodnak. Tudom, mire kell odafigyelni, hogy könnyebbé tegyem az ottlétüket, hogy segíthessek" - írja a játékos a blogjában.

Mie Augustesen válogatott balszélső és a Randers HK játékosa két évig Németországban próbál szerencsét a Thüringer HC csapatánál. A huszonhárom éves kézilabdázó nyolc évet játszott jelenlegi együttesében, de valami újat szeretne kipróbálni. "Voltam látogatóban a klubnál, és az egész nagyon profinak és érdekesnek tűnt. A Thüringer nagyon jó csapat, nagyszerű képességű játékosokkal és kiváló edzőkkel, akik nagy érdeklődést mutattak az irányomba, és arra is rámutattak, hogy mi az, amit elvárhatok tőlük az ottlétem alatt. Úgy érzem, hogy ez a váltás segíthet számomra a továbbfejlődésben, hogy élesíthessem a képességeimet, mert nem titkolt szándékom, hogy újra visszakerüljek Jan Pytlick látószögébe. Az utóbbi években nagyon sok játéklehetőséget kaptam, ami segített a fejlődésben. Most a német kézilabdában próbálok szerencsét, és nagy várakozással tekintek elé. Új országot, nyelvet kell megszoknom, ráadásul nem tíz percre leszek majd a barátaimtól és a családomtól. Kristina Bille és Louise Lyksborg mesélt a légiós életről, és csak pozitív dolgokat hallottam. Mielőtt váltok, még sok feladat vár rám a randersi klubbal, ahol hosszú és szép időt töltöttem, ezt meg kell koronázni idén egy aranyéremmel"- nyilatkozta az ötvennégyszeres válogatott játékos a www.europamester.dk-n.

A harmadik dán játékos, akiről szó esik, szintén egy jobbszélső, aki az utóbbi két szezont a HC Leipzig csapatában töltötte, de jövőre már nem ajánlottak neki szerződést. A bő válogatott-kerettag Louise Lyksborg a múlt héten aláírt a Viborghoz, amely klub ezzel jelentősen erősített a jobb oldalon, hiszen nemrég igazolta le Amanda Kurtovicot is.

A huszonnégy esztendős jobbszélső, aki a lipcsei évek előtt az FCK-ban játszott, huszonötszörös válogatott, és kétéves szerződést írt alá a viborgiakkal. "Igazán örülünk, hogy sikerült leigazolnunk Louise Lyksborgot, akit már hosszabb ideje figyelemmel követünk, és úgy gondoljuk, hogy szakmailag és emberileg is nagyon jól passzol a csapatunkba. Kiváló a védelemben, emellett villámgyors a lerohanásoknál, és nagy fejlődési lehetőséget is látunk nála. Ugyanakkor a dán válogatott keretben is szerepel, és tudjuk, hogy minden álma, hogy állandó tagja legyen a nemzeti együttesnek. Úgy gondolom, hogy nagyon jól ki tudjuk majd használni azt a fantasztikus potenciált, ami a rutinosabb balkezesek, mint Grit Jurack, Amanda Kurtovic és Louise Lyksborg, valamint a fiatal tehetségeink, Julie Aagaard és Anne Cecilie La Cour ötvözete adhat" - nyilatkozta Susanne Munk a klub honlapján.

Maga a játékos nagyon örül, hogy a Viborghoz kerülhet: "Nagyon boldog vagyok, hogy ide igazolhattam, egy álom vált valóra ezzel. Két igazán jó évem volt Lipcsében, de jó lesz visszajönni Dániába. Izgalmas lesz nagy csatákat vívni majd a bajnokságban és a BL-ben, és remélhetőleg érmeket is nyerni majd. Ugyanakkor azt gondolom, hogy fejlődhetek a Viborgban, méghozzá olyan szintre, amivel állandó tagjává válhatok a válogatottnak" - mondta az elégedett Lyksborg a www.vhk.dk-nak, aki új csapata ellen játszik nemsokára KEK-elődöntőt a Lipcse színeiben.

Anja Althaus, a német válogatott beállósa a szezon végén a Thüringer HC-be igazol a dán Viborgtól. A beálló a dán szélső Mie Augustesent és az osztrák irányító Sonja Freyt követi a német csapat igazolási listáján.

Ryan Zinglersent azonnali hatállyal menesztették a dán FCM-től, azaz még a rájátszás megkezdése előtt. A tréner maga is nagyon meglepődött a felmondáson, hiszen a munka java része most jött volna, a csapatnak is a bajnokság végén kellett volna elérni a csúcsformát. Így Zinglersen is felkerült arra a hosszú listára, akik távoztak az együttestől: Johny Sunesen, Lars Friis Hansen, Christian Dalmose, Morten Fjeldmark, Ole Damgaard, Magnus Johansson, Ole Damgaard, Kenneth Jensen, Ryan Zinglersen. Közülük Magnus Johanssen az egyetlen, aki kitöltötte szerződését az FCM edzőjeként, a többieket mind menesztették. Zinglersen helyét a másodedző Helle Thomsen veszi majd át, aki régóta a csapat mellett dolgozik, és az utánpótlásért is ő a felelős a klubnál.

A HC Odense harmincöt éves, korábbi válogatott kapusa, Mette Iversen térdszalagszakadás miatt befejezte a szezont. Az odensei kapuban a junior válogatott Cecilie Greve-é lesz ezután a főszerep. A klub hosszabbítani szeretett volna még egy szezonra a kiváló kapussal, de ez a sérülés valószínűleg a játékoskarrierje végét is jelenti.

A svéd válogatott háza tájáról érkezett az a hír, miszerint a korábbi másodedző, Magnus Johansson, a Sävehof trénere, visszatér a csapat mellé Per Johansson segítőjeként. 2008 és 2010 között is együtt dolgoztak Per Johanssonnal, de Magnus Johannson visszalépett a túl sok munkára hivatkozva, ami a klubnál adódott.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi