Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az utolsó előtti forduló jön

2012. március 16. 8:14

A hétvége során a bajnoki alapszakasz utolsó előtti, vagyis 21. fordulója lezajlik, ebből négy találkozóra már pénteken sor kerül: az FKC az Érdet, a DVSC a Siófokot, a Dunaújváros a Veszprémet, a Szekszárd pedig az FTC-t fogadja.

Az utolsó előtti forduló jön
NB I., alapszakasz, 21. forduló

Alcoa FKC - ÉTV-Érdi VSE
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor
ÉLŐben: www.cunder.hu

Pénteken 18 órakor kezdődik a meccs, amely választ adhat arra is, túl tudta-e tenni magát a keddi, Győr elleni papírforma-vereségen a Konkoly-csapat. Elvileg ezzel nem lehet gond, hiszen senki nem tervezett győzelmet a BL-elődöntős magyar bajnok otthonában, az más kérdés, hogy a mester mérkőzés utáni nyilatkozata szerint ő kicsit többet várt a lányoktól. Valószínű, hogy a nyilvánvaló nagy tudáskülönbségbe törődtek bele a fehérváriak, és az Érd ellen, ahol azért van keresnivalójuk, a maximumon pörögnek majd. Ez kelleni is fog, hiszen a vendégek számára is nagy a tét, óriási harcot folytatnak a négybe jutásért, a Váccal szemben egy pont az előnyük pillanatnyilag. Ez persze azt is mutatja, a bajnokság egyik legerősebb csapata az övék - ezért is lesz rangadó a reményeink szerint jó hangulatú, magas színvonalú meccs.

Érdekesség még, hogy nemcsak a vezetőedző, de játékos is rendelkezik fehérvári múlttal az érdieknél: Vincze Melinda az előző idényben még az Alcoa erőssége volt. Gyorsaságát jól használja az Érd is, oda kell rá figyelni, de a lövőkre is, hiszen az évek óta a bajnokság egyik legstabilabb átlövőjének számító Tóth Tímea vezérletével igen "anyagerős" a tüzérsége. Ennek a kihívásnak vélhetően hasonló hatékonysággal és mozgékony játékkal lehet meg az ellenszere - Konkoly Csaba egyik legfontosabb meccsére készülhet fehérvári edzőként.

Szabó Edina: Szakmailag tartalmas és izgalmas felkészülést tudunk magunk mögött. A taktikai gyakorlás mellett a játékosok fizikai állapotára is hangsúlyt fektettünk. A lányok egészségesen, és jó erőben várják a számunkra kulcsfontosságú mérkőzést. Óriási szimpátia övezi a lányokat Érden, érezzük az egész város támogatását és szurkolását, ami óriási erőt ad az idegenbeli mérkőzésen is.

Bognár Barbara: Személy szerint izgatottan várom a holnapot, mert nagy lehetőség kapujában állunk, ami csak rajtunk múlik, hogy élünk-e vele. Éppen ezért is nagyon nehéz meccs lesz, hazai pályán kellemetlen, erős ellenfél a Fehérvár, de bízom a csapatban, hogy megvalósítjuk az elképzeléseinket, fegyelmezetten kézilabdázunk, és ezzel tudunk nyerni.

Janurik Kinga: Idegenben nem lesz egyszerű dolgunk, de természetesen extra motivációval töltve készülünk. Úgy lépünk pályára, hogy négybe kerülhetünk egy győzelemmel, ezért mindent elkövetünk, hogy megszerezzük a két pontot.

Szekeres Klára: Nagyon készülünk a pénteki mérkőzésre, mert érzésem szerint küzdelmes, szoros meccs lesz, mint a Békéscsaba elleni volt például. Fejben maximálisan koncentrálnunk kell, hogy megszerezzük a fontos két pontot.

Tóth Tímea: Természetesen várjuk a mérkőzést. A klub életében óriási dolgot vihetünk végbe, történelmi tett részesei lehetünk. Ha győzünk Fehérváron, akkor az utolsó mérkőzésen a közönséget kiszolgálva, felszabadultan léphetünk pályára, ami nagyon sokat jelentene. Ehhez taktikai fegyelem és jó védekezés szükséges.

Wolf Alexandra: Jó hangulatú mérkőzéseket szoktunk Fehérváron játszani, persze biztos nem lesz könnyű dolgunk. Szurkolóinkra nagyon számítunk, Békéscsabán is óriási segítséget nyújtottak a csapatnak. Belépni a négybe olyan lehetőség, ami mindannyiunk számára egy álom megvalósulása lehetne!

Forrás: www.etvkezilabda.hu, www.szekesfehervar.hu



DVSC-FÓRUM - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Tájok Péter Dr.

A vendégcsapat nyújtotta az első osztályú mezőny feltörekvő csapatai közül a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, ezért is áll a tabella harmadik helyén, s jó esélye van arra, hogy meg is őrizze ezt a pozíciót. Ehhez a hátralevő két mérkőzéséből, azaz a debreceni fellépésből, illetve a Szekszárd elleni hazai meccsből kell két pontot gyűjtenie. Reményeink szerint a Balaton-partiak csak az utolsó körben szerzik meg a számukra sokat jelentő győzelmet.

A Loki játékosai mindenesetre elszántak, nagyon készülnek a pénteki hatvan percre. A Viborg elleni KEK-visszavágót betegsége miatt kihagyó Kazai Anita állapota sokat javult, már a többiekkel edz, s bízhatunk a dánok ellen bokasérülést szenvedő Dakos Noémi szereplésében is.

"Az egyértelmű, hogy a Siófok kerete jobb egyéni képességű játékosokból áll, válogatottak sora szerepel Imre Vilmos együttesében" – mondta a meccsről Köstner Vilmos. "Mi akarati tényezőkben, valamint csapatként múlhatjuk felül riválisunkat. Azt a felszabadult játékot és töretlen küzdőszellemet várom a lányoktól, amely a korábbi sikereinkhez vezetett."

"A Magyar Kupában egyértelműen a magabiztos továbbjutás volt a célunk, a második félidőben mutatott játékunkkal megfelelő eredménnyel léptünk az elődöntőbe, ez egy kötelező győzelem volt" - kezdte Imre Vilmos, a vendégek szakmai igazgatója. "A Veszprém ellen nagyot léptünk előre, hiszen bebiztosítottuk a legjobb négy közé jutásunkat, ellenben a Ferencváros elleni találkozó nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, hiszen bevallom őszintén, a vereség mértéke engem meglepett, szorosabb mérkőzést vártam. Ettől függetlenül lényegében a célunkat teljesítettük, hiszen alapvetően a két találkozón két pontot terveztünk, melyeket be is gyűjtöttünk."

A következő játéknapon az együttes a tizenhat egységgel nyolcadik pozícióban állomásozó DVSC-FÓRUM vendégeként lép pályára, a papírforma egyértelműen a Siófok mellett szól, ugyanakkor ezzel szemben finoman fogalmazva sem várható könnyed találkozó a Hajdúságban.

"Győzelemre kell játszanunk, mindenképpen be szeretnénk gyűjteni a két pontot, csakúgy, mint március 31-én, a Szekszárd ellen" - folytatta a szakmai igazgató. "Látni kell, hogy matematikailag még két egység kell ahhoz, hogy biztosan a harmadik helyen végezzünk, s a későbbiek szempontjából ezt a bizonyos két pontot minél korábban szeretnénk bezsebelni. Bevallom őszintén, nehéz mérkőzésre számítok Debrecenben, hiszen a fiatal hazai együttes biztosan az utolsó pillanatig küzdeni fog, hogy legyőzzön bennünket. Előzetesen úgy gondolom, hogy a várhatóan nagy iramú találkozón az dönthet: ki játszik magabiztosabban, illetve, hogy melyik együttes követ el kevesebb technikai hibát."

Forrás: www.dvsckezilabda.hu, www.siofokkc.hu



Dunaújvárosi Regale Klíma - Veszprém Barabás KC
18.00, Dunaújváros, Dunaferr Sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
ÉLŐben: www.cunder.hu

Pénteken a dunaújvárosi csapat otthonában lép pályára a Veszprém együttese. Az itthoni mérkőzésen az első félidőben nem játszottak jól a lányok, de a második félidőre összekapták magukat, és végül ötgólos győzelemmel tartották itthon a két pontot.

Nehéz mérkőzés vár a veszprémiekre, a legfőképp fiatalokkal felálló dunaújvárosiak már bizonyítottak küzdeni tudásból, és sem a Vácnak, sem az Alcoának nem sikerült a csapat otthonából pontokat rabolni. Sérülésekkel, betegségekkel mondhatni már szokás szerint bajlódnak, de így is úgy mennek fel a pályára, hogy mindenképp nyerni szeretnének.

Fontos két pontot szerezhet Gyurka János csapata, és önbizalommal telve vághat neki az alapszakaszban hátralevő, Békéscsaba elleni hazai mérkőzésnek. A szekszárdi csapat elleni győzelem mindenképp jó lendületet adott a lányoknak, s most ezzel a mérkőzéssel folytathatják a már megkezdett győzelmi sorozatot.

Gyurka János: Az előző mérkőzésen az első félidőben nem játszottunk kellő alázattal, nem volt védekezésünk, nem voltunk harciasak, nem ütköztünk, csak támadással nem lehet jó kézilabdát játszani. A lényeg az, hogy a második félidő már jól ment, sikerült nyernünk. Nehéz sorozaton voltunk akkor túl, ennek a sorozatnak volt az utolsó mérkőzése, úgy mentünk fel a pályára, hogy nyertünk, a legnehezebb mindig a kötelező mérkőzés. Ezután regenerálódás várt a lányokra, most elkezdtük az erőnléti edzést is, egy kicsit most nehézség visszalendülni, de van még hátra két mérkőzés. Betegek voltak, vannak is, sérültek is, de ezekkel eddig is küzdöttünk. Nehéz mérkőzésre készülünk, intő jel lehet az is, hogy az Alcoa és a Vác is elhullajtotta a pontokat a Dunaújváros elleni hazai mérkőzésen. Fiatalok, jól tudnak harcolni, de minden mérkőzésre úgy megyünk, hogy nyerni szeretnénk, erre is így készülünk.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu



UKSE Szekszárd - FTC-Rail Cargo Hungaria
18.00, Szekszárd, Városi Sportközpont
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária



Forrás: www.ftckezilabda.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi