DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYz5wPY8' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Fontos pontok sorsa dőlt el | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Fontos pontok sorsa dőlt el

2012. február 25. 18:11 © handball.hu

A magyar bajnokság 19. fordulójában a Veszprém utazott Siófokra. A két csapat őszi találkozóján a Siófok vendégként nyert egy góllal, most pedig hazai pályán is hasonló sikert ért el.

Szepesi végig jól játszott
Szepesi végig jól játszott
NB I., alapszakasz, 19. forduló
Siófok KC-Galerius Fürdő
25 (12)
Veszprém Barabás KC
24 (14)
Siófok, Beszédes József Általános Iskola
Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József
Mörtel
Szepesi
Bódi
Bogdanovic
Ábrahám
Kiss Ol.
De Souza
Kovács Ad.
Szalai
1
9(4)
2
4(1)
2
1
2
2
2
Bulath
Hornyák D.
Borkowska
Azari
Földes V.
Farkas
Mayer Sz.
7(2)
7(3)
3
3
1
2
1
Hétméteresek: 6/5 Hétméteresek: 5/5
Kiállítások: 8 perc Kiállítások: 6 perc
Már a találkozó első perceiben megmutatta erejét a Siófok; Mörtel egy és Szepesi két találatával 3-0-ra elhúztak, míg a Veszprém első gólját Bulath csak a 6. percben lőtte (3-1). A félidő elején várni kellett Herr és Kiss szokásos védéseire, ám idővel mindketten belelendültek a játékba. Kiss Éva először Mörtel hetesét védte, Herr Orsolya pedig egyre többször találkozott a labdával, s hol ezen, hol azon az oldalon szép védéseket láttunk mindkét hálóőrtől. A 15. percre Bulath, Borkowska és Hornyák mínusz háromról egyenlített (5-5), két perccel később pedig Bulath fordította meg az állást büntetőből (6-7).

Borkowska tovább növelte a vendégek előnyét, az első játékrészben kifejezetten jól játszó Szepesi a 20. percben egyenlített (9-9), két perc múlva pedig ismét hetesével ismét átvette a vezetést a Siófok (10-9). Ebben az időszakban a szélső volt csapata vezére, de mivel mások nem tudtak gólt lőni, a Veszprém csapatában viszont Hornyák, Földes és Farkas is, két perccel a mérkőzés közepe előtt megint a vendégek vezettek (11-12). Kiss Olívia kiegyenlített az utolsó percben, Bulath viszont gyorsan szórt két gólt Herr mögé, s ezért veszprémi előnyt mutatott az eredményjelző 30 perc után: 12-14.

A hazai hátrány nem csökkent, sőt, háromra nőtt, hiszen Bulath ismét gólt ért el a második félidő elején, ám tíz perc alatt sikerült ledolgozniuk ezt a hazaiaknak. De Souza 17-17-re alakította az állást, ám a vezetést képtelen volt megszerezni a Siófok. Hat perccel később Hornyák büntetőből újra kettőre növelte előnyüket (46. perc: 18-20), majd a Bódi helyére beálló Kovács Adrienn szépített.

Egy-két gólos előnyét már csak néhány percig tudta tartani a Veszprém. Bódi után Bogdanovic is kidőlt a sorból, mikor Emberovics lendülő keze állon vágta az átlövőt. Ezután Szepesi és Szalai által egyenlített ismét a Siófok, az 57. percben pedig a brazil De Souza szerezte meg csapata vezető találatát (24-23). Egy perccel később Szalai csodás megoldással hízlalta a különbséget, s Azari a lefújás előtt már csak szépíteni tudott az eredményen: 25-24.

A legjobb négyért harcolnak

© handball.hu

További hírek