DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYuTnllA' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Linn Jørum Sulland marad Larvikban | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Linn Jørum Sulland marad Larvikban

2012. február 11. 0:11 © handball.hu

A norvég válogatott Linn Jørum Sulland két évvel hosszabbította meg a larviki klubbal kötött szerződését. Hasonlóan tett Tine Rustad Kristiansen is, de a Byåsen csapatánál sem tétlenkedtek.

Linn Jørum Sulland marad Larvikban
A Byåsen játékosa, a norvég válogatott Ida Alstad két évvel meghosszabbította szerződését a trondheimi klubbal, annak ellenére, hogy konkrét ajánlatai voltak dán, német és francia kluboktól is.

"A klub célkitűzései és ambíciói fontosak nekem. Olyan régóta itt játszom, és most, amikor feljebb juthatunk, címeket nyerhetünk a norvég élvonalban, és a BL-ben is jobb eredményt érhetünk el, nem szeretnék ebből kimaradni. Ezek a dolgok az elkövetkezendő két évben megvalósulhatnak. Emellett itt van a családom, a barátaim, és itt járok főiskolára is. Biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem" - nyilatkozta Alstad a www.aftenposten.no-nak.

A klub másik balátlövője, a szintén világbajnok Mari Molid másként döntött. Mivel ebben a szezonban csak harmadik volt a posztján, Alstad és Toumi játszottak inkább, ezért úgy döntött, hogy a tabella alsó felében tanyázó Levangerhez igazol (ha a csapat kiesik az első osztályból, akkor a szerződés nem érvényes), főleg azért, hogy több játékidőt kapjon, és támadásban is játszhasson.

"A Levanger mellett döntöttem, mert szeretnék többet játszani, meghatározó játékosa lenni egy csapatnak, meccseket eldönteni. Nem zárom ki egy későbbi visszatérésemet a Byåsenhez, de számomra most ez a legjobb választás" - mondta Mari Molid.

A másik norvég élklubnál, a Larvik HK-nál is dolgoznak a játékosok megtartásán. Linn Jørum Sulland újabb szerződést kötött, amely minimum 2014-ig szól, és maximum tízéves hosszabbítási lehetőséget is leszögeztek benne. Egy másik játékos, aki már tizedik szezonját tölti Larvikban, Tine Rustad Kristiansen, 2015-ig hosszabbította meg szerződését a klubbal. Kristiansen harmincegy éves, és Gjekstad edző szerint a larviki klubból megy majd nyugdíjba, ahogy Sullandnak is ugyanezt a jövőt jósolja a jelenlegi vezetőedző.

"Két igen fontos játékost sikerült megtartani, akik valószínűleg innen mennek majd nyugdíjba. Ezek a hosszabbítások jó példái annak, hogy sokkal egyszerűbb bekerülni egy klubhoz, mint azt elhagyni" - nyilatkozta Gjekstad a csapat honlapján.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek