DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYlDzFg3' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Teher nélkül játszhatunk" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Teher nélkül játszhatunk"

2012. február 9. 6:33 © handball.hu

A DVSC pénteken és szombaton 18 órakor fogadja a spanyol Mar Sagunto csapatát KEK-mérkőzésen a debreceni Hódosban. A párharc előtt a Loki vezetőedzőjét, Köstner Vilmost szólaltatta meg a handball.hu.

"Teher nélkül játszhatunk"
handball.hu: Milyen állapotban várjátok a párharcot?
Köstner Vilmos: Mi is tudtuk, hogy a Saguntónak vannak anyagi gondjai, hiszen elég sokat egyezkedtünk a találkozó körülményeiről. Felajánlottuk a sorsolás után, hogy a két találkozót rendezzük meg itt, de aztán a mi helyzetünk is rohamosan változott, romlott. Aztán ettől eltekintettünk, de ők mindenképpen ragaszkodtak ahhoz, hogy itt játsszanak, mivel azt mondták, hogy nincs pénzük, hogy utazzanak is és vendégül lássanak bennünket. Így őket az utazásuk, minket pedig „csak” a vendéglátás költségei terhelnek. Ez a rendezést, a játékvezetők és az EHF-ellenőr tiszteletdíjait jelenti, amely körülbelül 2-2,5 milliós kiadással jár, és így megtakarítjuk a kiutazás költségeit. Ránk sem az anyagi kánaán jellemző, bár az önkormányzat decemberi belépésével azért stabilizálódott a helyzet, és a kiadási feltételek megvannak, és azt gondolom, hogy az átalakult csapat anyagi biztonsága is megvalósult.

handball.hu: Mi a véleményed arról, hogy a Sagunto elengedi a játékosait, akiknek hónapok óta nem tud fizetni?
Köstner: Csodálkozva olvastam a Saguntóval történteket, mert nem tudtuk, hogy ennyire nagy bajban vannak. Semmiképpen nem öröm számunkra sem, hogy ilyen nagy múltú csapat ilyen körülmények közé került. Bár azért azt biztosan gondolom, hogy a 110 ezer eurós költségvetésnél többől gazdálkodnának, viszont nincsenek meg a plusz bevételi forrásaik, amelyek a jobb működési feltételeket eredményezhetnék. Szinte napi levélváltásban van velük Bíró Imre, és mi úgy tudjuk, hogy elutaznak, eddig nem történt utalás arra, hogy nem jönnének. Csütörtökön érkeznek meg, este pedig edzenek a Hódosban.

handball.hu: Mit vársz a csapatodtól ezen a két mérkőzésen?
Köstner: Érdeklődve várjuk az eseményt. Nekünk nincsen nagy teher a vállunkon, hiszen azt gondolom, hogy ezzel a kerettel így is sokszor erőn felül teljesítünk.

handball.hu: Mit tudsz mondani a vetélytársatokról?
Köstner: Van róluk egy őszi felvételünk, amelyen egy nagyon tapasztalt, rutinos gárda látható. Spanyol játékosokból áll a keret két brazillal kiegészítve. Az egyik a kapus, a másik pedig az általában szélső pozícióban játszó volt válogatott, Viviane Jacques. Belső posztokon balkezesük nincs, de egymás között és a beállóval is jó a kapcsolatuk. A leggólerősebb játékosuk a jobbátlövő Patricia Alonso, aki a heteseket is lövi. Jellemzői a spanyol kézilabda-iskolának, amely az utóbbi időben számos komoly eredményt ért el európai és világversenyen. Ha az Itxakót kivéve a klubcsapataik nem is, a válogatottjuk nagyon komoly játékerőt képvisel. Támadásaik sok helycserére és labda nélküli mozgásokra épülnek, és nagyon attraktív, labdaszerző, megelőző-tevékenységre épülő védekezés jellemző rájuk. Egy videófelvétel alapján nem lehet teljes képet kapni róluk, de azt mondom, hogy tapasztaltabbak nálunk, játékban pedig vannak olyan elemek – labda nélküli mozgás, dinamikus helycserék, beállóval való kapcsolat –, amelyek veszélyesek, de nem legyőzhetetlen ellenfél.

handball.hu: Tovább tudtok-e jutni a negyeddöntőbe?
Köstner: Mindenféle tét nélkül, felszabadultan fogunk játszani, és ha úgy alakul, mindent megteszünk azért, hogy még egy körrel tovább jussunk. Bár minden további kör komoly anyagi terhet jelent már, ha azoknak a csapatoknak a helyszínét és erejét nézzük, akik ott majd ellenfeleink lehetnek. Itt nagy hagyománya van a nemzetközi meccseknek, gondolom, sok néző is lesz, és ők megérdemlik, hogy a lehető legjobbat nyújtsuk.

handball.hu: Az mindenféleképpen előny, hogy mindkét mérkőzés Debrecenben lesz, és ez talán sokat segít.
Köstner: Így van, bár a Sagunto idegenben jobban szerepel, mint otthon. Hazai pályán három vereséget szenvedtek, idegenben viszont csak egyet, az Itxakótól. A Mar Alicantét január elején például egy góllal verték. De a fiatal csapatunknak nagy előny a Hódos és a szurkolótábor biztatása, amely a szívére ölelte ezt a gárdát, és nagyon komoly létszámban és lelkesen buzdítja. Most is számítunk rájuk, és azt gondolom, hogy van esélyünk a párharc sikeres megvívására. Mindenképpen tanulni és okulni kell a Békéscsaba szerepléséből, mert azt gondolom, hogy a spanyolok az első találkozón elaltatták az ellenfelüket, és aztán a második találkozón kivívták a továbbjutást meglepetésre. Nem szeretnénk mi is ebbe a hibába esni.

handball.hu: Mi a programotok a pénteki találkozóig?
Köstner: Szerdától videózunk, a csütörtöki edzésen lehet, hogy egész végig csak velük foglalkozunk taktikailag. Elég sokat játszottunk január elejétől, ez lesz a nyolcadik és a kilencedik, úgyhogy kíváncsian várom, hogyan bírjuk a gyűrődést. Azért is, mert szerintem a Békéscsaba azért esett ki, mert mentálisan és fizikailag is elfáradt erre a párharcra. Kíváncsi vagyok, hogy milyen állapotban vagyunk. A Veszprém ellen a végjátékban már látszott a mentális fáradtság a csapaton, emiatt nem is sikerült a remélt pontszerzés, amely egyébként a találkozó alapján reális lett volna.

handball.hu: Volt alkalmatok pihenni egy kicsit a mostani hét előtt?
Köstner: Igen, szombaton és vasárnap pihentünk, regenerálódtunk kicsit, és hétfőtől már frissebben dolgozott a társaság. Remélem, megfelelően tudtunk dolgozni és taktikailag is felkészülni. Nagyon sok kupatalálkozót megéltem már a DVSC-ben, de minden eddigi adott valami újat, ennek a varázsa mindig a hatalmába kerít. Feltétlen továbbjutás nincs kitűzve, ezért teher nélkül játszhatunk nyugodtan.



KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

BM Mar Sagunto – DVSC-FÓRUM
péntek 18.00, Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Branka Marić, Zorica Masić (szerbek)

Visszavágó

DVSC-FÓRUM – BM Mar Sagunto
szombat 18.00, Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Branka Marić, Zorica Masić (szerbek)

Szabadon távozhatnak a Sagunto játékosai

© handball.hu

További hírek