DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYXj0qmZ' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "A papírforma rengetegszer felborult már" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A papírforma rengetegszer felborult már"

2012. február 4. 10:52 © handball.hu

A KEK nyolcaddöntőjében a szerb RK Zaječart látja vendégül az Alcoa FKC. Ebből az alkalomból és az elkövetkező mérkőzésről Siti Beával beszélgetett a handball.hu.

"A papírforma rengetegszer felborult már"
handball.hu: Hogyan érintett Téged az, hogy a vezetőedzőt menesztették?
Siti Bea: Mivel Attilával nagyon jó barátok és kollégák vagyunk, már beszélgettünk erről korábban, így egy picit számítottunk rá. Szerettünk együtt dolgozni, de az utóbbi időben éreztük, hogy nem tudunk olyan eszközt találni, amely a csapatot elindítaná a másik irányba.

handball.hu: És a csapattagokat hogyan érintette a hír?
Siti: A lányok nagy részét mellbevágta. Volt, aki az elmúlt mérkőzés után, mikor bejelentették a hírt, az öltözőben sírva fakadt. Attila a maga sajátos humorával olyan edző, aki maximális alázattal dolgozik. Azok, akik már ifikoruk óta együtt dolgoztak Vele, erősen kötődtek hozzá. A lányoknak mondtam, hogy azt azért tudniuk kell, hogy bár úgy tűnik, ez csak és kizárólag a vezetőedző bukása, de ez nem így van. Ez egy közös történet, amelyből ők is kivették a részüket, de általában nem küldik el a fél csapatot, hanem előbb nyúlnak az edzőhöz.

handball.hu: Nem érzed úgy, hogy a nemzetközi kupameccs előtt borzasztó nagy felelősség zúdult a nyakadba?
Siti: Ahogy mondtam, arra gondoltam, hogy Attilát elküldik, de arra nem, hogy ez akkor történik meg, amikor még nincs itt az utódja. Mondtam a vezetőinknek, hogy felveszem a kesztyűt, de azt azért tudják ők is, hogy a vezetőedzői poszt nem nem az én ingem: nem is akartam az lenni, és úgy gondolom, a játékosokhoz másfajta kapcsolat kell. Én mindig a közvetítő, a kapocs voltam, vagyok a játékosok és a vezetőedző között.

handball.hu: Mivel készültök a vasárnapi találkozóra?
Siti: A szerbek ellen az adott repertoárból dolgozunk. Az elmúlt bajnoki és a KEK-mérkőzés között három edzés van, így kipróbáljuk, mi az, amit esetleg picit pontosabban, picit másképpen lehet csinálni. Többek között a beállóval, az emberelőny-játékkal kapcsolatban egy-egy dolgot talán bele lehet csempészni, de alapvetően nem az én személyes hatásom lesz látható a csapaton vasárnap. Azóta vannak álmatlan éjszakáim, és ez teljesen más, mint a korábban vállalt részfeladatok, mint például a bemelegítés vagy az egyéni képzés. De egy komplett edzés levezetése, az ellenfél és a saját játékunk videózása, a felkészülés és a gyakorlatok megtervezése soha nem volt még feladatom.

handball.hu: Mit gondolsz, mi számít majd a vasárnapi mérkőzésen?
Siti: Az, hogy az emberek minden egyes labdáért megküzdjenek, hogy egy pillanatig se gondolják azt, hogy ez most nekünk nem sikerül. Nyilván van egy papírforma, de a sportban ez nagyon sokszor felborul. Mi most úgy készülünk, hogy a Zaječar nagyon nehéz csapat, jó kézilabdát játszanak, a BL-re rakták össze őket. De olyan felelősség nem nyomja a vállunkat, hogy nekünk mindenképpen nyernünk kell, vagy az, hogy csakis a győzelem elfogadható.

handball.hu: Mivel lehet a csapatot ilyen rövid idő alatt feltüzelni?
Siti: Mindenképpen olyan irányba próbálom őket terelni, hogy a negatív időszak után most pozitív élményeik legyenek. Így az önbizalmuk nő, és ezzel együtt a csapat erejét is növelik. A kupa szempontjából ugyan nem mindegy, hogy kikapunk két góllal, vagy nyerünk kettővel, de én inkább azt tartom fontosnak, hogy az emberek együtt legyenek ebben a nehéz helyzetben, mert egyedül és kizárólag akkor van esélyünk, ha együtt szedjük össze minden morzsányi erőnket, és valóban koncentráltan küzdünk meg minden egyes labdáért védekezésben. Ennek a mérkőzésnek is az lesz az alapja, hogy mit tudunk hozzátenni védekezésben, hogyan tudjuk mondjuk Manguét megállítani. Innentől kezdve, ha az emberek nyitottak arra, hogy „miért ne?” attól függetlenül, hogy a Zaječarról van szó, akkor nagyon jó mérkőzést játszhatunk.

handball.hu: Hogyan lehet mégis akár plusz kettő a Zaječar ellen?
Siti: A Zaječar a papírforma szerint nálunk erősebb csapat, de sok minden történhet: például nem játszanak jól, mi nagyon jól játszunk, megtaláljuk az ellenszerüket, távol tudjuk tartani a lövőiket, meg tudjuk kerülni a magas, testes beállót, fel tudjuk törni a hatosfalukat, le tudjuk bontani egy szélességi játékkal. Sok dolog megtörténhet, de ehhez mindenkinek a maximumot kell nyújtania. A sportban a papírforma rengetegszer felborult már. Például a 2005-ös EHF-döntőben, amelynek résztvevője voltam, a Győr pedig sokkal jobb volt nálunk. Bízom abban, hogy a játékosok nem adják meg magukat a papírformának.

handball.hu: Fontos, hogy itthon játszotok. Mit reméltek, segít a hazai pálya?
Siti: Remélem, hogy az időjárás megengedi és nem veszi el az emberek kedvét attól, hogy eljöjjenek, adott esetben akár Veszprémből, Siófokról, segítenek, támogatnak minket, mert nyilvánvaló, hogy a győzelemhez kell egy jó csarnokhangulat is. Azonban az lesz a domináns, hogy a játékosok hogyan állnak hozzá és mit hisznek el magukról, könnyen jutnak-e túl egy-egy hullámvölgyön. Egy kupamérkőzés mindig más, ezért nagyon bízom abban, hogy olyan történésnek leszünk tanúi, hogy utána a játékosok büszkék lehetnek attól függetlenül, hogy mit mutat az eredményjelző.



KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Alcoa FKC – RK Zaječar
vasárnap 16.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Mihail Majevszki, Jurij Terescsnkov (fehéroroszok)
TV: Sport1 – ÉLŐ

Visszavágó

RK Zaječar – Alcoa FKC
február 11., szombat 19.00
Zaječar, Kraljevica Sportcsarnok
Játékvezetők: Anatolij Miscsuk, Valerij Roszkov (ukránok)

Menesztették az Alcoa edzőjét

© handball.hu

További hírek