DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYSnFaNg' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Új igazolások Dániában | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Új igazolások Dániában

2011. december 27. 22:40 © handball.hu

A karácsonyi szünet alatt sem tétlenkedtek a dán klubok, hiszen az új igazolások mellett gondot fordítottak a brazíliai vb-n sérülést szenvedett játékosok pótlására is. Cikkünkben ezekről olvashattok részletesen.

Bont lesz Kviesgaard helyettese az FCM-nél
Bont lesz Kviesgaard helyettese az FCM-nél
Még a brazíliai vb kezdete előtt felröppent a hír, hogy a fiatal svéd beálló, Ulrika Ågren, aki jelenleg a Team Esbjerg játékosa, új klubhoz szerződik. A huszonnégy éves válogatott kerettagnak több dán klubtól is volt ajánlata, de a Viborg HK és a Randers HK biztosan szerepelt a listán.

Az esbjergi csapatban idén alapjátékosként számítottak rá, rengeteg játéklehetőséget kapott, és elmondása szerint sokat fejlődött. Nem utolsó sorban bekerült a vb-re utazó svéd válogatott keretbe is, de még a vb-re való indulás előtt mérlegelt, és a Randers HK mellett döntött, amellyel hároméves szerződést írt alá a következő szezontól.

A svéd www.aftonbladet.se-nek adott interjúban elmondta, hogy a legtöbb pozítivum a randersiek mellett szólt, beleértve a játékidőt, a fejlődést és a klub anyagi helyzetét is.



A brazíliai világbajnokságon több játékos is megsérült, akik érdekeltek a Bajnokok Ligája középdöntős csoportjainak kiírásában: többek között a francia Allison Pineau és a dán Maibritt Kviesgaard.

A Győri Audi ETO-val azonos csoportban szereplő FC Midtjylland játékosa, a dán válogatott jobbszélső Maibritt Kviesgaard térdszalagszakadás miatt kihagyni kényszerül a szezon többi részét.

Az FCM vezetősége több opciót is fontolgatott a pótlására. Szóba került többek között a svéd Annika Wiel Fredén neve is, de végül a holland válogatott jobbszélsőjét, Debbie Bontot szerződtették le a szezon hátralévő részére. A holland szélső nem teljesen ismeretlen a dán csapat számára, hiszen a szezon eleji felkészülési időszakban, a németországi Stelioplast-kupán kölcsönjátékosként már szerepelt az FCM színeiben, ugyanis abban az időszakban Kviesgaard sérült volt, és a két fiatal, junior korú jobbszélső, Pedersen és Østergård a junior Eb-n szerepeltek a korosztályos dán válogatottal.

A holland lány huzsonegy éves, részt vett az idei vb-n, ahol huszonhatszor volt eredményes, és Trine Østergård-dal fog osztozni a jobbszélső poszton a BL-ben is érdekelt FCM-nél.



Szintén az FCM-el kapcsolatos hír, hogy a klub főigazgatója, Søren Bach azonnali hatállyal távozott posztjáról. Az ok ismeretlen, a bankszektorból elcsábított szakember picivel több mint egy évig töltötte be az állást.

A Viborg HK arról számolt be a napokban, hogy újabb főszponzori szerződést kötött a klub a Maj Invest nevű befektető céggel, ami megerősíti az együttes anyagi helyzetét.

A svéd Kroppskultur jelenlegi trénere, Björn Blomquist a következő szezontól a norvég Levanger kispadján foglal majd helyet, ahonnan az izlandi szövetségi kapitány, Ágúst Þór Jóhannsson távozik a szezon végén.

A hírek szerint Pearl Van den Wissel, az SK Aarhus holland irányítója elhagyni készül a dán klubot, ugyanis őt emlegetik Allison Pineau helyetteseként a BL-ben is érdekelt Metz irányító posztján.

Kurucz Orsolya kapus, aki már sok évet lehúzott a dán ligában, szülés után a KIF Vejenbe kezdte a szezont (Gabriella Kain sérülése miatt), de most visszatér előző csapatához, a SønderyiskE-hez, ahol nagy megbecsülésnek örvend.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek