Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Okosan kell gazdálkodni az energiánkkal"

2011. november 11. 8:17

Az élvonalbeli nőikézilabda-bajnokság pénteki meccsén a nyáron alaposan megerősödött Siófokot látja vendégül a Veszprém Barabás KC. A találkozót a SportKlub ÉLŐben közvetíti.

"Okosan kell gazdálkodni az energiánkkal"
NB I., alapszakasz, 8. forduló

Veszprém Barabás KC - Siófok KC-Galerius Fürdő
19.15, Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok
Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál
ÉLŐben: SportKlub

A televíziós közvetítés miatt a szokottnál később, 19.15-kor kezdődik a Veszprém – Siófok összecsapás. Az NB I. 8. fordulójának találkozója akár vízválasztó is lehet, hiszen az eddig hét egységet gyűjtő VBKC győzelme esetén utolérheti a kilencpontos vendégeket.

Ami az elmúlt évek egymás elleni párharcait illeti, kijelenthető: a siófokiak kevés sót ettek meg a hazaiakkal szemben. A Balaton-parti együttes ugyanis legutóbb a másodosztály 2007/08-as idényében múlta felül a bakonyiakat. Az azóta lejátszott két NB I/B-s, és négy élvonalbeli meccsen mindannyiszor a Barabás-lányok hagyhatták el győztesen a játékteret. A válogatott játékosokat felvonultató Somogy megyei alakulat elleni ütközet azonban minden eddiginél nehezebbnek ígérkezik.

Az összecsapás előtt Gyurka János, a vendéglátók vezetőedzője nyilatkozott:

– Ha a válogatott keretre (amelyben három veszprémi és két siófoki kapott helyet) pillantunk, nyugodtan aposztrofálhatjuk rangadónak is a pénteki meccset.
– Nekünk lényegében minden mérkőzés rangadó. Ez a párharc azonban valóban egy már tradicionálisnak mondható, szomszédvári rangadó, amelynek ezúttal igen komoly tétje van, hiszen győzelem esetén pontszámban utolérhetjük őket.

– Az ellenfeletek derekasan beerősített a nyáron.
– Kétség kívül nagyon megerősödött a siófoki együttes, amely igen határozott, jó teljesítményre képes társaság. Gyorsan össze is tudtak kovácsolódni, Imre Vilmos kollégámnak ráadásul minden pozícióra van két játékosa.

– Mire kellett felhívni a lányok figyelmét?
– Még feszesebben és koncentráltabban kell játszanunk, mint tettük azt a Debrecen ellen. A Siófok ugyanis pillanatok alatt ki tudja használni a támadásbeli hibáinkat. Döntő lesz, hogy milyen százalékban tudjuk eredményesen befejezni a támadásainkat, s mennyi technikai hibát vétünk. Ez meghatározza, hogy hány indításgólt kapunk, ami egyébként a tópartiak egyik fő erőssége. Kérdés továbbá, hogy mennyire tudjuk semlegesíteni az átlövőiket, de meg kell jegyeznem, hogy az ellenfél kézilabdázói vonalról és szélről is egyaránt veszélyesek. A siker érdekében mindenkinek koncentráltan és fegyelmezetten kell pályára lépni.

– Nagy tehát a tét. Mi kell tenni, hogy ez ne nyomasztólag, hanem ösztönzőleg hasson a tjátékosokra?
– Fejben kell feldolgozni, hogy ez egy ugyanolyan mérkőzés, mint a többi, s mindenkinek tudnia kell, hogy mi a feladata. Ezen a szinten már mindenkinek tudni kell ezzel a teherrel kézilabdázni. Nem csodát kell tenni, csak meg kell megbirkózni a tét súlyával, amely ugyanúgy nyomni fogja a Balaton-partiak vállát. Bízom benne, hogy a csapatom hozni fogja az idehaza elvárható teljesítményt. Ehhez elő kell venni a mentális képességeket, s a játékosoknak egymást kell segíteni. Szeretnénk nyerni, ehhez sikeréhesen, de nagyon fegyelmezetten kell játszani.

A szakember a Hornyák Dóra érkezésével kapcsolatos pletykákat nem kívánta kommentálni, azt azonban elismerte, hogy létszámhiánnyal küszködnek:
– Nem titok, hogy kevesen vagyunk a belső pozíciókra. Remélem, hogy ezt most is tudjuk kompenzálni. A Siófok nagy nyomást fog ránk helyezni, ezért okosan kell gazdálkodni az energiánkkal. Továbbra is hiányzik a csapatomból egy olyan kvalitású belső ember, aki mérkőzéseket tud eldönteni. E téren a Siófok jobban áll. Ez nem azt jelenti, hogy nem bízom a fiatalokban, de ők meccseket még nem dönthetnek el. Meg kell adni nekik is a lehetőséget, de tudni kell, hogy mit várhatunk el tőlük.



A nyáron Veszprémből Siófokra igazoló Ábrahám Szilvia a beilleszkedéséről, s természetesen a pénteki találkozóról is beszélt:

"Remekül sikerült a beilleszkedés az új csapatomba, amelynek második legidősebb tagjaként könnyen elfogadtak a társak. A szokásos menetrendnek megfelelően, teljes gőzzel készülünk a Veszprém elleni rangadóra. Küzdelmes, szoros mérkőzésre, igazi rangadóra számítok, hiszen mindkét klub kiválóan erősített a nyáron. Remélem, hogy legyőzzük a Barabást. Persze nehéz ezt kimondanom, hiszen jó szájízzel jöttem el Veszprémből, ahol nagyon szép éveket töltöttem. Az útjaink azonban elváltak, s profi játékosként most a jelenlegi együttesem sikereiért dolgozom. Egyelőre még nincs bennem különösebb drukk, de biztos vagyok benne, hogy furcsa érzés lesz a Veszprém ellen játszani. Igaz ez akkor is, ha a tavalyihoz képest szinte teljesen kicserélődött a bakonyi együttes".



"Mindenképpen szeretnénk visszahozni azokat a pontot, melyeket Vácon hagytunk. Úgy érzem, hogy az egy nyert mérkőzés volt, s, ha az a két egység zsebben lenne, akkor magabiztosabban készülhetnénk a pénteki rangadóra. Tudomásul kell venni, hogy ez is egy olyan találkozó, amely mind Veszprémben, mind pedig Siófokon egyértelműen háromesélyes, tehát egy szoros, kiélezett csata várható, melyen mind a szurkolók, mind pedig a televíziónézők jól fognak szórakozni. Gőzerővel készülünk, speciális taktikával is, bízom benne, hogy ezekből sok mindent megtudunk valósítani. Meglehetősen részletes taktikával fogunk rendelkezni. Az elmúlt hétvégén már elemeztem a Veszprém néhány mérkőzését, elég részletes taktikával készülünk. Nagy mértékben döntő lesz, hogy mit tudunk megvalósítani a pályán, lesznek-e a csapatokban személyi változások, hiszen mindkét oldalon lehetséges. Külön senkire nem készülünk, senki nem kap kiemeltebb figyelmet, kompletten a Veszprémre fókuszálunk" - kezdte gondolatai ismertetését Imre Vilmos, a siófokiak vezetőedzője.

Az SKC tétmérkőzésen legutóbb 2007. október 13-án győzte le a VBKC-t, azaz, ebből a szempontból aligha szólhat a siófokiak mellett az esélyesség.

"A statisztikával, illetve sorozatokkal nem foglalkozom" - szögezte le Imre Vilmos. "Nagyon sokszor elmondtam, hogy ez egy teljesen más bajnokság, teljesen más csapatokkal, teljesen más Siófok, teljesen más Veszprém. A pontvadászatot illetően mindkét együttesnek nagyobb tervei vannak, mint a tavalyi szezonban, hiszen akkor mind mi, mind pedig pénteki ellenfelünk a középmezőnybe szeretett volna jutni, míg idén kimondva-kimondatlanul mindkét csapat a négy közé jutna".

Forrás: www.vehir.hu, www.siofokkc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi