Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

VK: franciáké a bronz, oroszoké az arany

2011. szeptember 25. 16:20 © handball.hu

A GF Világkupa zárónapján egy góllal nyert Franciaország Spanyolország ellen a bronzmérkőzésen. A fináléban Oroszország diadalmaskodott Norvégiával szemben.

Fotó: dhf.dk
Fotó: dhf.dk
GF Világkupa, Aarhus

Oroszország - Norvégia 25-23 (12-11)

Norvégia az állapotos Hammerseng, és a sérült Tonje Larsen nélkül érkezett erre a tornára, míg Nora Mørk dupla térdműtétje utáni rehabilitációja még nem ért véget. Helyettük az olimpiai bajnok Gøril Snorroegen, a szülés után visszatérő Kristine Lunde-Borgersen, és a korábbi junior Európa-bajnok Amanda Kurtovic van a keretben. Tonje Nøstvold a torna második meccsén kézsérülést szenvedett, így ő már hazautazott Trondheimbe.

Oroszország válogatottjában feltűntek régi arcok, mint Bodnyeva és Sipilova beállós poszton, Muravjova az átlövősorban, Uszkova a jobb szélen, vagy Szidorova a kapuban. Újoncok is vannak a csapatban, Iljina vagy Gorsenyina személyében. Ők az egész torna alatt kiválóan játszottak, és veretlenül jutottak a döntőbe.

A norvégok szövetségi kapitánya, Thorir Hergeirsson azt nyilatkozta a meccs előtt:

„Nagyon erős csapat az orosz, sokat futnak, fizikálisan is jól bírják. Emellett visszahozták a válogatottba azokat a beállóikat, Bodnyevát és Sipilovát, akik lehetővé teszik, hogy azt az átlövésekben erős támadójátékot játsszák, amit tőlük korábban megszokhattunk. Nekünk jó védekezéssel kell segíteni a kapusokat, és gyors indításokból könnyű gólokat kell lőnünk, mert az oroszok védelme nagyon magas és kompakt”.

Az első félidő Turej hát mögötti góljával kezdődött, de utána a norvégok Lunde-Borgersen és Snorroegen góljaival átvették a vezetést. 3-3-nál kiegyenlítettek az oroszok, és sokáig ez az eredmény állt a táblán. Ám Hergeirsson csapata újra átvette a vezetést, és három góllal is vezetett 3-6-nál. Szidorova nagyon jól védett, de az együttese mégsem tudott vezetést szerezni. A másik kapuban Haraldsen fogott hetest. Trefilov mester hat perc alatt három balátlövőt is kipróbált (Sen, Posztnova, Zsilinszkajte), de a norvég kapitány is cserélt ezen a poszton, és a fiatal Mari Molid jó választásnak bizonyult, hetest harcolt ki, közbelőtt, és jól védekezett. A norvégok minden pozícióból betaláltak, de sok volt az elhibázott lövés is. Az oroszoknál a fiatal Gorsenyina kétszer is betalált, és Bodnyeva is jól szerepelt. A félidő utolsó harmadában kiegyenlített Oroszország 8-8-as állásnál, és ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok. Grimsbö hetest fogott Turejjel szemben. Az utolsó percben 11-11 volt az állás, orosz időkérés következett, rögtön ezután Sipilova megszerezte a vezetést csapata számára a szünet előtt. Félidei eredmény: 12-11.

A második félidő gyors norvég gólokkal kezdődött, az oroszok úgy tűnt, az öltözőben maradtak, 12-14 volt az állás két perc után. A norvég csapat átlövésekből és beállóból operált, Löke, Alstad és Lunde-Borgersen volt eredményes. Az oroszok ekkor már állandó két-három gólos hátrányban voltak, Sulland, Löke, Alstad és Molid erre csak rásegítettek. A mérkőzés 52. percében négygólos különbség állt a tabellán az Európa-bajnok javára (18-22). Ám ekkor Frafjord kétperces büntetőt kapott, a hetest az oroszok belőtték, és az emberelőnyüket is kihasználták, mert Sipilova kétszer talált be, és az orosz csapat kiegyenlített. Camilla Herrem a kapufát lőtte telibe lerohanásból, de Molid újból vezetést szerzett (22-23). Olga Levina kiegyenlített, és Anna Szen a vezetést is megszerezte egy büntető után. A norvégok hibáztak többször is, az oroszoknál pedig az a Davigyenko talált be, aki egész meccsen nem találta el a kaput sem. Ezzel kialakult a végeredmény is: 25-23.



bronzmérkőzés
Franciaország - Spanyolország 16-15 (9-9)

A torna bronzmeccsén az eddig végig jól teljesítő franciák, és a kissé felemás formát mutató spanyolok találkoztak, akik tulajdonképpen a dánoknak, nevezetesen Rikke Skovnak köszönhetően jutottak egyáltalán az elődöntőbe, ahol a svédek elleni meccs utolsó másodperceiben a dán játékos egy átlövés-góllal kiküldte a svédeket a tornáról, s ebből a hispánok profitáltak.

A franciák már a jobbszélső Piejos nélkül érkeztek a tornára, aki keresztszalag-szakadással egy jó időre kiesett a keretből, de ezen a meccsen Tervel is húzódással ül a padon. A spanyoloktól a beállós Fernandez és a kapus Gonzalez sérült, de a Világkupán Mangue és Cuadrado is enyhébben megsérült, így ők sem játszanak ma.

Sok technikai hibával tarkított első félidőt játszott a két csapat, ahol a kapusok, Darleux és Navarro többszörös védéseivel kezdődött a mérkőzés. A vezetést a franciák szerezték, de a spanyolok hamar kiegyenlítettek, és átvették a vezetést. A franciák csak a 26. percben tudtak felzárkózni 8-8-ra. A galloknál Pineau kisebb sérülést szenvedett már az első akciónál, így többnyire csak védekezésben kapott szerepet, de csapattársai közül Gnabouyo, Deroin és Darleux tartotta a szoros eredményt a spanyolokkal szemben. Spanyolország ezúttal is azt az ellenfélnek kellemetlen, nyitottabb védekezést alkalmazta, ami nem feküdt a francia átlövőknek, és így Navarro hatvan százalék körüli teljesítményt hozott. Aguilar kiválóan irányított, és mozgatta a csapatot, betörésekből gólokat szerzett, és megjátszotta csapattársait is. A félidei eredmény: 9-9.

A második félidő is Navarro védéssel kezdődött, a spanyol kapus folytatta az első félidei teljesítményt. A francia kapitány az újoncoknak is szánt szerepet, így a kapuba Foggea állt, míg balátlövőben Bruneau szerepelt. Mindkét csapat ugyanolyan sok hibával játszott, mint az első játékrészben, és nyolc perc játék után 10-10 állt az eredményjelzőn. A 43.percben Krumbholz megelégelte a csapata tehetetlenségét a felállt fal elleni játékban, és a sok hibát, amit lerohanásból elkövettek, ezért időt kért. Ezután is szoros maradt a z eredmény, a franciák lerohanásból, Goudjo és Baudoin révén, míg a spanyolok Alonso révén szélről találtak be.

A 48.percben 13-12-re vezettek a gallok, és Jorge Duenas időt kért. A mérkőzés 50. percében 14-13-as francia vezetést jegyezhettünk egy olyan gólszegény mérkőzésen, ahol szinte észben lehetett tartani a góllövőket is. A spanyoloknak sikerült kiegyenlíteni Alberto által, de ugyanő hibázott el egy büntetőt is nem sokkal később. Hat perccel a vége előtt Signate megszerezte az első gólját a meccsen, és ezzel 15-14 volt a részeredmény a franciáknak. Ezután először vezettek a franciák két találattal a meccsen, mikor is emberhátrányból Lacrabére talált be. A mérkőzés utolsó fél percében Elorza büntetőt harcolt ki, és a spanyoloknak lehetőségük volt az egyenlítésre, de a büntetőre beálló Darleux kivédte a jobbszélső, Carmen Martin hetesét. Ezzel a "vesztesek döntőjében" Franciaország győzött egy nagyon alacsony színvonalú mérkőzésen. Végeredmény: 16-15.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi