DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYzG2e0W' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Válogatott: először külföldi kapitány | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Válogatott: először külföldi kapitány

2011. augusztus 30. 14:39 © handball.hu

Karl Erik Bøhn személyében végül külföldi szövetségi kapitány kinevezése mellett döntött az MKSZ. A szakembernek a 2016-os olimpiáig szól a megbízatása. A norvég tréner segédjének Siti Beát kéri fel.

Karl Erik Bøhn és Vetési Iván  Fotó: MTI
Karl Erik Bøhn és Vetési Iván
Fotó: MTI
Vetési Iván MKSZ elnök: A sikertelen vb-selejtező után meg szerettük volna azt a szövetségi kapitányt találni, aki visszavezeti a világversenyek elitébe a válogatottat, sikereket és teljesítményt hoz nemzetközi szinten a női kézilabda életébe. Karl Erik Bøhn lesz mostantól felelős azért, hogy az elkövetkező időszakban minél jobban tudjon szerepelni a nemzeti együttes. A szakember igazi kihívásnak tekinti a megbízatást, és minden tudásával arra fog összpontosítani, hogy az összes világversenyre, köztük az olimpiára is kijuttassa a csapatot. A trénernek a 2016-os olimpiáig szól a megbízatása. Megállapodtunk vele - és ezt a szerződésében is rögzíteni fogjuk -, hogy a munkáját nem befolyásolhatja élettársa jövőbeli esetleges klubváltása.

Karl Erik Bøhn: Sajnálom, de még nem beszélem a nyelvüket, ám azon leszek, hogy minél előbb elsajátítsam. Nagy megtiszteltetésnek veszem a felkérést, és várom ezt a kihívást. A legjobb pozíció, amit kézilabdában csak be lehet tölteni, az a szövetségi kapitányi poszt. Célom, hogy a kitűnő magyar és norvég stílust egyesítsem. Nagy izgalommal fogok dolgozni ezen. Hat-hét hete vagyok itt, de máris lenyűgözött, amit láttam, főleg az, hogy milyen sokat edzenek itt, a fiatalok és a felnőttek például heti 8-10 alkalommal. Segédemnek szeretném felkérni Siti Beát, aki kiválóan beszél angolul és dánul is, így biztosan nem lesznek kommunikációs problémáink a csapattal.



Az 1965-ben született Karl Erik Bøhn eredeti foglalkozását tekintve tanár. 126-szor szerepelt a norvég nemzeti együttesben 1986 és 1993 között.

2005 és 2011 között a Larvik nőikézilabda-csapatát irányította másod-, majd vezetőedzőként. Ezalatt együttese kilencszer hódította el a norvég bajnoki címet, és nyolcszor a Norvég Kupát, 2005-ben és 2008-ban pedig az KEK-et is.

Ez év januárjában felbontotta vele szerződését klubja, miután a vezetők úgy vélték, közreműködött abban, hogy játékosa és egyben párja, Heidi Løke a Győri Audi ETO KC-hoz igazoljon.

© handball.hu

További hírek