Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szezonnyitó sajtótájékoztató a VBKC-nál

2011. augusztus 27. 7:48

„Amikor kilencedik helyen megkapaszkodva indultunk neki a második évnek, azt a célt tűztük ki, hogy egyszer a veszprémi nőikézilabda-csapat magyar bajnokságot nyerjen" - a tájékoztatón Barabás Árpád összegezte a csapat múltját, jelenét és jövőjét.

Szezonnyitó sajtótájékoztató a VBKC-nál
„Amikor kilencedik helyen megkapaszkodva indultunk neki a második évnek, azt a célt tűztük ki, hogy egyszer a veszprémi nőikézilabda-csapat magyar bajnokságot nyerjen. A célunk az volt, hogy kicsit lépjünk előre, végül a középmezőnyben, nyolcadik helyen végeztünk, így ezt sikerült is elérnünk”.

Barabás Árpád, a klub elnöke beszélt a jövőbeni tervekről, hogy a régi, az előző szezonra kitűzött célokat sikerült-e megvalósítani, valamint a csapat játékosállományában és szakmai stábjában bekövetkezett változásokról is szót ejtett.

"Egy évvel ezelőtt még az Aréna dísztermében ugyanerről beszéltem, hogy milyen terveink, céljaink vannak, azóta jelentős változás, hogy átköltöztünk a Március 15. úti sportcsarnokba, és úgy érzem, a csapat végre igazi otthonra lelt. Bár kisebb, mint az aréna, de itt megfelelőbb a klubhelyiség, az öltözők. Mivel kisebb befogadóképességű a csarnok, az az 1300 néző, aki eddig látogatta a mérkőzéseket, reméljük, ide is kijön, és jobb hangulatban, családiasabban telnek majd el a meccsek.

A cél továbbra is az, hogy lassan, de biztosan haladjunk előre. Ha megnézzük a mostani NB I-es csapatokat, az első három hely sorsa megmondható előre, az összes többi kérdéses. Nagyon izgalmas évnek nézünk elébe, idén is érkezett a csapathoz új játékos, vannak, akik máshol folytatják, illetve befejezik pályafutásukat. Debrecenből Bulath Anita és Kiss Éva, Siófokról Hanczvikkel Zsanett, Hrankai Regina (mindketten junior korúak, de a felnőtt csapatba kitűnően beépülnek játéktudásukkal), Dunaújvárosból Nagy Ivett és Selmeczi Sarolta, Székesfehérvárról Azari Fruzsina, Győrből Mayer Szabina érkezett, valamint próbajátékon van jelenleg a csapatnál Marianne Storkas, akinek jövőjéről a napokban fog dönteni a szakmai stáb. Új masszőrrel, Cseh Ferenccel, továbbá az év közepétől új junior és utánpótlás edzővel, Horváth Tiborral gyarapodott még a csapat.

A felkészülési időszak elég kemény volt, a média előtt nem titok, hogy Veszprémnek mindig is a Fehérvár és a Siófok ellen voltak a legnehezebb mérkőzései, ki voltunk hegyezve egymásra. Szerencsésen alakultak a dolgok, a fehérváriakat háromszor is megvertük, illetve a Siófok ellen is győzelemmel jöttünk le a pályáról. Az érdi tornán külföldről is voltak csapatok: a horvát Podravka, és a francia bajnok Metz. Az első körben ismét a fehérváriakkal találkoztunk, sikeresen túl is léptünk rajtuk, majd a Metzet győztük le, végül a döntőben a Podravka mindössze két góllal vert meg minket. Michalovcéből mindenkit maga mögé utasítva az aranyérmet hozta haza a Barabás".

Az utánpótlásról Barabás Árpád elmondta, hogy az egyik legfontosabb pillére a csapatnak: a Cell-Cup-on is bizonyították sikerességüket, a junior csapat felnőtt kategóriában hozta el az aranyérmet.

"A jövőben is azt szeretnénk, hogy az utánpótlás tovább fejlődjön, és olyan bázisát teremtsük meg a veszprémi női kézilabdának, ami alapja lehet a meghatározott céloknak" - fogalmazott a klubelnök.

Navracsics Tibor országgyűlési képviselő szerint - remélhetőleg a kormány intézkedései miatt - a szponzorok figyelme jobban a látványsportok felé fordul, hiszen adókedvezményekkel próbálják ösztönözni a vállalatokat, hogy több pénzzel támogassák a csapatokat.

Gyurka János vezetőedző elmondta, idén nem voltak edzőtáborban, idehaza edzettek vegyes felkészüléssel, sok új játékossal. Szerencsére hamar összeszokott a csapat, kitűnő a hangulat, sérülés szerencsére nem történt, így teljes kerettel tudtak minden mérkőzésre készülni. Egy kérdésre válaszolva, Mehlmann Ibolya távozását nem sínylette meg annyira az alakulat, bár nyilvánvaló, hogy mivel két játékos van Ibolya pozíciójára (belső védekező), fontos lenne, hogy legyen a végjátékban friss ember - okosan kell gazdálkodni ilyen szempontból a játékosokkal.

"Ez egy időszakos probléma, amit hamar meg fogunk tudni oldani" – fogalmazott a csapat mestere.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi