Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Skandináviai villámhírcsokor

2011. július 21. 8:40 © handball.hu

Skandináviai tudósítónk jóvoltából kicsit belenézünk, mi újság a dán felségvizeken. Híreinkben többek közt arra is választ kaphatunk, milyen meglepő fordulat állt be a román válogatott klasszis, Carmen Amariei pályafutásában.

Marta Mangue
Marta Mangue
A dán FCM az elmúlt szezon végén menesztette a korábbi trénert, Kenneth Jensent, és a sportigazgató Frank Henriksent is. A nyár folyamán aztán sikerült betölteni ezeket a pozíciókat a klubnál. A sportigazgatói székbe Hans Peter Riis került, aki már hét éve dolgozik a klubnál, az edzői pozíciót pedig az a Ryan Ziglersen kapta, aki már rendelkezik BL-tapasztalattal, hiszen a pályafutása során megfordult a Hypo-nál és a Viborgnál is. A segítője Helle Thomsen marad, ám most az utánpótlás vezetése is az ő feladata lesz majd.

"A csapatban rettenetesen nagy potenciált látok, ahol több fiatal felnőtt válogatott is kézilabdázik. Az utánpótlás csapatok is a legjobbak között vannak, tehát csak rajtam és kollégámon múlik , hogy ezt jól ötvözzük majd. Olyan kihívások előtt állunk, mint a BL és a dán bajnokság, de én biztos vagyok benne, hogy fel tudunk majd nőni a feladathoz" - nyilatkozta az új edző, aki kétéves szerződést írt alá.



Siri Seglem, a korábbi norvég válogatott balátlövő gyermeket vár, ezért nem is jelent meg jelenlegi csapata, az Aalborg DH első edzésén. Klubja szeretettel várja vissza a játékost.



A korábban a Randers HK-ban játszó szerb válogatott balátlövő, Jelena Eric a szerb Zajecar-ba igazolt.



A Team Esbjerg háza táján sincs rendben minden, hiszen a csapat megkezdte felkészülését, de egyik meghatározó játékosa, a spanyol válogatott Marta Mangue nem jelent meg az edzésen. Mangue kijelentette, hogy ő már nem fog többet az Esbjergben játszani, de hivatalos információ még nem jelent meg új klubjáról sem. Az utóbbi hónapokban többször is hírbe hozták a nevét a tavalyi BL-döntős Itxako-val, ahonnan eligazolt a jobbátlövő Oana Şoit, és köztudottan Mangue ezen a poszton szerepel.

Két új játékos volt jelen a Team Esbjergnél, az egyik Tove Seest, korábbi TTH játékos, aki Annamaria Johansson helyére érkezett, ugyanis a svéd átlövő hazaigazolt a svéd bajnokságba. A másik újonc a svéd válogatott Jessica Helleberg volt, aki a csapatot elhagyó Dagmara Stuparicova posztján fog szerepelni. Az esbjergiek még egy játékost nélkülözhetnek az idei szezonban, ő nem más, mint a jobbszélső Dijana Golubic, aki a Budućnostba igazolt.



Utolsó hír a dán ligából, hogy a Viborg lemondott a hazai pálya, azaz a BL-selejtező rendezői jogáról, amit így valószínűleg a Rosztov Don vesz át. Az okokról a klub igazgatója, Peter Cassøe beszélt a www.dr.dk-nak:

"Körülbelül háromszázezer korona kiadással számoltunk, de hogy ez még hatszázezer is lehet a termelési költségekkel együtt - amiről most hallottunk először -, arra nem számítottunk. Ez túl sok pénz, hogy egy hétvégén kidobjuk az ablakon. Így megpróbálunk más lehetőségek után nézni, talán van olyan szponzor, aki vállalná ezt. Oroszországba elutazni, és ott selejtezni nagyon nehéz lenne, mert a Rosztov Don az egyik legjobb csapat ott, ezért mindent megpróbálunk, hogy Dániában legyen a selejtező".



A tavalyi szezonban a dan Viborgot erősítő Carmen Amariei több rangosabb ajánlatot is visszautasítva (köztük a Krim Ljubljanáét is) végül a román B-divíziós Terom Iasi-hoz igazolt, ahol nagy terveket szőnek: fel szeretnék juttatni a csapatot az élvonalba (nagy múltú csapatról van szó), és ebben vállal Amariei fontos szerepet, nemcsak játékosként, hanem abban, hogy a fiatal játékosokat fogja segíteni a fejlődésben.

"Tudom, hogy sokan rosszallóan fogják kommentálni ezt a dolgot, de engem most csak az érdekel, hogy ennek a nagyszerű csapatnak segítsek a célok elérésében, amely bátorságra, ambícióra vall. Minden fiatal játékosnak szüksége van afféle tapasztalatok megismerésére, amit én az évek során tanultam, átéltem, és most átadhatom nekik" - nyilatkozta Amariei a www.prosport.ro-nak.

A korábbi válogatott játékos nem mondott le arról az álmáról, hogy ott legyen a londoni olimpián, ezért elmondása szerint keményen fog készülni, hogy a brazíliai vb-re már ott legyen a keretben. Véleménye szerint nem lehetetlen bekerülni a válogatottba egy másodosztálybeli csapatból sem, ha valaki komolyan és keményen készül.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi