Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Jó főpróba az osztrákok ellen

2011. május 31. 19:30 © handball.hu

A Tatai Edzőtáborban Ausztria válogatottja ellen lépett pályára a magyar válogatott, amely a vasárnapi, Németország elleni vb-selejtezőpárharc első találkozójára készül.

Jó főpróba az osztrákok ellen
felkészülési mérkőzés
Magyarország - Ausztria 38-20 (22-7)
Tatai Edzőtábor
Ausztria gólszerzői: Engel 5, Scheffknecht 5, Frey 2, Rotis-Nagy 2, Dedic 1, Doppler 1, Goricanec 1, Grausenburger 1, Kaiser 1, S. Stumvoll 1

Herbert Müller: Az első félidő katasztrofális volt, hihetetlen mennyiségű technikai hibát vétettünk, a magyarok pedig ezt könnyű leindításgólokkal bosszulták meg. A második félidő jobban sikerült, Beate Scheffknecht többet vállalt, jobban védekeztünk, és jobban ki tudtuk használni a kapu előtti lehetőségeket. Tudtuk, hogy a magyarok klasszisokkal jobbak náluk, ráadásul Blazek kapus nélkül kellett pályára lépnünk. Ennek ellenére mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, Verena Flöck két kifogott hetessel sikeresen debütált a válogatottban. Igazából a szlovákok elleni meccsek lesznek azok, ahol jobban fel tudunk készülni az előttünk álló őszi Eb-kvalifikációra.

Mátéfi Eszter: Hasznosnak ítélem meg az osztrákok elleni tesztmeccset, amelyen mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Nem számít a mérkőzés eredménye, mert az edzőkollégáinkkal megbeszéltük, hogy bármiben segítenek, hogy a felkészülésünket segítsék, így az osztrákok hatos falat és nyitott védelmet is alkalmaztak ellenünk. Ezek ellen a támadójátékunkat gyakoroltuk, ami úgy érzem, jól sikerült. Ugyanakkor mi is többféle védekezést kipróbáltunk, amelyek a németek ellen hatékonyak lehetnek.

Sajnos egy-két sérülés hátráltat bennünket: Vérten Orsi fájlalja a derekát, ami tegnap beállt, nem is tudott azóta edzeni. Bízom benne, hogy holnap már be tud állni. Bódi fejét a mai meccsen megütötték, kórházba kellett szállítani, ahol CT-vizsgálaton esik át. Reméljük, nincs komolyabb baja. Görbicz térde nem százszázalékos, a terhelésnél érzi. Juhász Gabi és Kovacsicz Móni Achilles-problémákkal küzd, amelyet még a bajnokságban szedtek össze, ezért kíméltük is őket a második félidőben.

A debreceni játékosok nem csak ma, de már tegnap is itt voltak közöttünk. Bíztunk benne, hogy a dolgok nem úgy működnek, hogy ha valaki gondol egyet, bármi megtörténhet. Ezt a szövetség is közleményben tudatta, megtette, ami tőle telt, a Loki vezetői pedig visszavonták az elhatározásukat. Mi eddig is teljes gőzzel készültünk, és ezután is ezt tesszük. Én már semmin nem csodálkozom, de remélem, újabb ilyen dolgok már nem történnek, és nyugodtan tudunk dolgozni. Nagyon nehéz feladat előtt állunk, ahol csak a munkával kell foglalkoznunk, és minden más egyéb dolgot próbálunk kizárni.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy kiegészült a stábunk Dr. Lénárt Ágota sportpszichológussal, aki ma délelőtt is nálunk járt, és aki már dolgozott a csapattal a pekingi olimpián. A segítségét nagyon hasznosnak találom. A csapatunk egy videóelemzővel is bővült.

A német szövetségnek odaadtunk a Hollandia és a Brazília elleni mérkőzésünk felvételét, ők pedig a spanyolok, a franciák és a norvégok elleni meccsük videóját. Németh András, Köstner Vilmos és Elek Gábor a helyszínen tekintették meg a spanyolok és a franciák elleni összecsapást, amiről írásban beszámolót is készítettek, és szóban is elmondták a véleményüket. Én is megnéztem, elemeztem a meccseket. Heine Jensen szövetségi kapitány nagyon sok felállásban próbálta a csapatát forgatni, kísérletezett, és minden mérkőzést más felállásban kezdtek. Ezeken a meccseken nagyon motiváltak voltak, együtt voltak, ez szemmel látható volt. Kíváncsi vagyok, hogy a tét mennyire nyomja majd őket, hiszen nekik is annyira fontos ez a két selejtező meccs, mint nekünk. Talán a legnehezebb ellenfelet kaptuk, de ezzel szerintem ők is így vannak. Megpróbáltuk megkeresni a gyenge pontjaikat, többet is találtunk, de erről többet most nem árulnék el.

Bízom benne, hogy a mieink is rendben lesznek, hiszen a keretünk majdnem teljes, tehát van esélyünk. A lányok átérzik a tét súlyát, nagyon szeretnénk sikerrel megvívni a két meccset, és a héten látottak alapján a hozzáállással sem volt semmi gond. Mivel a válogatott játékosait számos klub adja, mindig gond szokott lenni az összeszokottság hiánya, de folyamatosan ennek a kiküszöbölésén dolgozunk. Vannak olyan klasszisok, világklasszisok, akiknek ezen a két meccsen nagyon jó teljesítményt kell nyújtaniuk, hogy ezzel hozzásegítsék a csapatot a sikerhez.

A stratégiánkat úgy építettük fel, hogy két meccs alapján tudjuk kivívni a továbbjutást, nem akarunk egyből kijátszani a lapjainkat. Több taktikai lehetőségünk is van, ezeket gyakoroljuk folyamatosan. Érezzük, hogy nagyon sokan szorítanak nekünk. Jóleső érzés, hogy megállítanak minket, biztatnak, szurkolnak nekünk. Ennek plusz erőt kell adnia a sikeres meccsekhez.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi