Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Vanyus: Korai még edzőváltásról beszélni

2011. április 20. 12:10

A női BL-elődöntőben a spanyol Itxako – a két mérkőzés alapján megérdemelten – útját állta az Audi ETO-nak. A Győr kiesésével kapcsolatban a vélemények megoszlanak arról, hogy ez kudarc, vagy azért dicséretes, hogy ötödik éve ott van Európa elitjében a csapat.

Vanyus: Korai még edzőváltásról beszélni
Az egyik szerint továbbra is dicséretes, hogy a csapat – egyedülálló módon – továbbra is a kontinens legszűkebb elitjének a tagja, hiszen ötödik éve szerepel a legrangosabb európai kupasorozat legjobb négy csapata között. A másik tábor viszont most már hiányolja az áttörést, hogy végre nyerje meg a BL-t a klub.

Vanyus Attila klubelnök – aki a hétvégén a Magyar Kézilabdázásért Aranyjelvény kitüntetésben részesült – nem tartja szerencsésnek, hogy a kiesés óta gyakorlatilag csak úgy keresik különböző fórumokról, mintha tragikus lenne a csapat idei szereplése.

„Természetesen én is nagyon csalódott vagyok, egész vasárnap szinte egy percet nem aludtam, de nem örülök annak, hogy ennyire túldramatizálják egyesek a helyzetet. Továbbra is tartom, ennyi ideje ott lenni az elitben nagy dolog, nem adják ezt könnyen. Ez már lehet, el is kényelmesítette a közvéleményt, s azt gondolják, ez már az alap. Pedig sok csapat mit nem adna azért, hogy egymás után ötször elődöntős legyen. Persze mi is akkor lennénk a legboldogabbak, ha egy-két döntő mellett még egy BL-elsőség is lenne az eredmények között, de ez nem olyan egyszerű. Akárki is az edző, akárkik is alkotják a játékoskeretet, erre garanciát nem lehet vállalni. Mi szisztematikusan építjük a csapatot, s alighanem ez a két meccs is rávilágított arra, miért lesznek azok a változások a keretben, amelyeket megléptünk" – fogalmazott az elnök, aki szerint nem szabad hirtelen dönteni.

„Sosem voltam híve a kapkodásnak, így azzal kapcsolatban, hogy milyen változások lehetnek mondjuk a kispadon, korai beszélni. Annak idején én javasoltam Konkoly Csabát a kispadra, s én nem is csalódtam benne. Rengeteget dolgozik, látom, milyen fanatizmussal teszi a dolgát. Persze nyilván neki is voltak hibái, akárcsak a játékosoknak, vagy nekünk, vezetőknek. Hátravan még a magyar bajnokság, azt meg kell nyerni, aztán lehet értékelni, s a jövőt tervezni" – mondta a klub első embere.

Konkoly Csaba vezetőedző nem foglalkozik a személyét érintő kérdésekkel, végzi a munkáját, amíg erre lehetősége van.

„A klubnak van elnöksége, az majd dönt. Egy biztos, lejátszottunk a szezonban tizennégy Bajnokok Ligája-mérkőzést, mindegyikre ugyanúgy készültünk, s mikor győztünk, senki nem kérdőjelezte meg az elvégzett munkát. Megmutathatnám a papírokat, melyeken az Itxako elleni taktikai feladatok vannak, a lényeg azonban az, hogy ezúttal nem sikerült ezeket megoldatni a játékosokkal. A felelősség ebben közös. Természetes, hogy nem vagyok elégedett, magam is úgy érzem, mintha egy helyben topognánk, más kérdés, hogy azért nem akárhol toporgunk. Az a baj, hogy néha úgy fest, mintha elnézést kellene kérni, hogy "csak" a legjobb négyig jutunk a BL-ben. Én is, a csapat is többre vágyik ennél, de most nem tudtuk kirángatni magunkat a gödörből. Sajnos csapatként sem működtünk igazán jól, melynek nyilván megvannak az okai, de azt nem lehet mondani, hogy nem mentünk volna előre. Próbáltuk becsülettel tenni a dolgunkat, akartunk, de az ismétlődő, önmagunkat megverő hibák miatt végig futottunk az eredmény után. Igazán nem akadt egy olyan időszak sem a párharc során, melyből pozitívan jöttünk volna ki" – mondta a győriek szakvezetője.

A játékosok közül Katrine Lunde Haraldsen is csalódottságának adott hangot. A norvég válogatottal jelenleg Oslóban készülő kapus így nyilatkozott: „Nem értem, mi történt a meccsen. Túl sok volt az egyéni hiba a párharc során, a spanyolok pedig megmutatták, hogy nem véletlenül kerültek ide. Sajnálom, hogy nem sikerült döntőbe jutni. Ahogyan eddig csapatként nyertünk, most csapatként veszítettünk.

Forrás: www.kisalfold.hu (Szabó Gábor)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi