Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az akarati tényezőkön a hangsúly

2011. április 17. 7:49 © handball.hu

"Mindenképpen arra törekszünk, hogy az említett felső kategóriás játékunkat hozzuk" - a sorsdöntő, Itxako elleni BL-elődöntő visszavágója előtt a Győri ETO vezetőedzőjével, Konkoly Csabával beszélgettünk.

Az akarati tényezőkön a hangsúly
handball.hu: A hét közben mindössze hatgólos győzelmet arattatok a Vác felett. Mennyire voltál elégedett a mutatott produkcióval?
Konkoly Csaba: Két célunk volt: az egyik egyéni, a másik pedig csapat szintű. Egyéni célunk az volt, hogy Eduarda Amorim minél többet és minél fokozatosabban pályán tudjon lenni védekezésben és támadásban is. Csapat szinten pedig azt szerettük volna, hogy kicsit felrázódjon a társaság az Itxako elleni mérkőzés után. Az első célt sikerült teljesítenünk, bár Amorimnak a kihagyásból adódóan főleg a támadójátékában vannak még elmaradásai és pótolnivalói, de a kvalitásait ismerve a vasárnapi meccsig ezeket behozza, és nagyon hasznos tagja tud majd lenni az együttesnek. Csapat szinten viszont hullámzóan sikerült a tervünk, mert arról volt szó, hogy a védekezésünk összeálljon, és a támadójátékunk egy kicsit felszabadultabb legyen. Az utóbbi a sok ziccer kihagyása miatt nem sikerült teljesen, de meccs után beszéltünk ezekről a dolgokról, és azzal biztattam a lányokat, hogy innentől kezdődően a vasárnapra kell teljes erőbedobással koncentrálni. Úgyhogy ezeket mind próbáljuk magunk mögött hagyni, és menni tovább.

handball.hu: Spiridon is kisebb sérüléssel bajlódott. Hogy érzi most magát?
Konkoly: Elvileg rendben van, de több edzést kihagyott a gyógytorna miatt, és Amorim kiesése miatt nem a megszokott párjával működött együtt védekezésben. Ezért is volt kicsit látványosabb, hogy védekezésben meggyengültünk a hármas pozícióban. Most már azonban rendben van Szimi, és a többiekkel egyetemben nagy elánnal készül ő is a vasárnapi mérkőzésre.

handball.hu: Sikerült a formátokat erre az időszakra, azaz a BL-elődöntő, döntő környékére csúcsformába hozni?
Konkoly: Ez egy eléggé bonyolult kérdés, mert az is bizonyos formaidőzítést igényelt, hogy idáig eljussunk. Jó példa erre az összes többi csapat, aki ezt nem tudta megtenni, mi pedig maximálisan teljesíteni tudtuk. Mindkét csoportunkban biztos továbbjutó helyen álltunk már két fordulóval a csoportok vége előtt. Hogy az utolsó csúcsforma-időzítés hogy jön ki, az nagyon apró dolgokon múlik. Konkrétan támadásban azt látom most a legnagyobb hibánknak, hogy a kapusokkal folytatott párharcokat rendre elveszítjük, a védekezésünk pedig egy kicsit felpuhult. Ezeket a dolgokat viszont akarati tényezőkkel maximálisan lehet, és kell is pótolnunk. Nagyon bízom benne, hogy a játékosok ezt átérzik, és nem lesznek már ilyen jellegű hibáink. Akkor talán nem lesz probléma a csúcsformánkkal sem.

handball.hu: Az általános közvélemény az, hogy a lányok talán túlzottan is elhitték, hogy az ETO sokkal jobb csapat az Itxako-nál!
Konkoly: Ha banális hülyeségként is hangzik, de ugyanez a közvélemény volt az, aki ezt elhitette a csapattal, mert én nem mondtam. Tudtuk előre, hogy az Itxako komoly ellenfél. Egyrészt aki ismeri a spanyol kézilabda eredményeit, az nem mondott ilyet, másrészt pedig kereshetjük azt a Vâlceát, aki ebben a csoportban volt, és aztán beszélhetünk arról, hogy hogyan jutott ide az Itxako. Sosem becsültünk le egyetlen ellenfelet sem. Olyan hibákat vétettünk, amelyek általános iskolai szintűek voltak. Ez nem azért volt, mert lebecsültük őket. Ilyen hibákat bármely csapat véthet, de ez bármely együttes ellen vereséget okoz.

handball.hu: Az utóbbi időszakban az ETO vagy világszinten, vagy pedig mélyen valós tudása alatt játszik. Mit érzel, vasárnap melyik arcát mutatja a csapat?
Konkoly: Azt gondolom, hogy a játékosok és az egész stáb is mindent meg fog tenni a továbbjutásért. Mindenképpen arra törekszünk, hogy az említett felső kategóriás játékunkat hozzuk. Azon leszünk, hogy a saját bőrünkön megtapasztalva a spanyolok támadási és védekezési erősségeit most már kiküszöböljük a hibáinkat.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés

Győri Audi ETO KC - Itxako Reyno de Navarra
17.30, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Játékvezetők: Nenad Krstič, Peter Ljubič (szlovénok)
ÉLŐben: DigiSport és MR1-Kossuth Rádió
Internetes élő közvetítés: Realtvsport.com

Az előző mérkőzésen:
Itxako Reyno de Navarra - Győri Audi ETO KC 26-21 (13-11)

Spiridon: A szívemben marad egy lyuk
"A kezünkkel adtunk magunknak pofont"
Komoly megújulásra lesz szükség
Bemutatkozik az Itxako

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi