DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYsArDbq' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Elkezdi az alsó- és középső ház is | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elkezdi az alsó- és középső ház is

2011. április 9. 7:55

Az idei szezonban már negyedszer csap össze a Veszprém Barabás KC az Alcoa FKC-val - ezúttal a rájátszás I. fordulójában, a Siófok pedig egyértelműen győzelmi reményekkel lép pályára Újbudán.

Elkezdi az alsó- és középső ház is
NB I., rájátszás, alsóház, I. forduló

Újbuda TC - Siófok KC
15.00 Gabányi László sportcsarnok
Játékvezetők: Szegedi Zsolt, Unyatinszki Tamás

Szombat kora délután a Siófok KC megkezdi szereplését a 9-12. helyért folyó rájátszás küzdelmeiben - elsőként az Újbuda TC vendégeként lépnek pályára Imre Vilmos tanítványai, egyértelműen a győzelem reményében.

Az alapszakaszban oda-vissza balatoni győzelem született. Amíg hazai környezetben viszonylag biztosan (30-26) sikerült a fővárosiak fölé kerekedni, addig idegenben, alig egy hónappal ezelőtt csak kínkeservesen, egy időntúli szabaddobásból szerzett góllal (25-26) tudták legyőzni az Ökrös-alakulatot.

Mint az köztudott, hogy a 2010/2011-es szezon finoman fogalmazva sem tartozott Siófokon az álom kategóriába, ám a fővárosi klubnál még a balatoninál is nehezebb helyzetben vannak, illetve voltak. A médiában folyamatosan egymást érték a hírek, miszerint a kék-fehéreknél egyre jobban elhatalmasodik az anyagi bizonytalanság, melyből kifolyólag a játékoskeret is folyamatos átalakuláson megy át. Ez pedig a Siófok elleni márciusi találkozón is érződött, hiszen a házigazdák tizenkét főt neveztek a megmérettetésre - jobbára fiatalokat, legutóbb Győrben pedig elsősorban 1991 és 1993 között született játékosokkal állt fel az ÚTC.

Mindent figyelembe véve a győzelem ezúttal is teljes mértékben elvárható a siófokiaktól, akik a múlt heti Dunaújváros elleni edzőmérkőzés jelentős részében úgy játszottak, ahogy nem sokszor láttuk a szezonban. Ha a huszonkettő alapszakaszbeli mérkőzés közül legalább nyolc-kilenc alkalommal így sikerült volna teljesíteni, akkor nagy valószínűség szerint nem a 9-12. helyek valamelyikéért kellene küzdeni Kiss Olíviáéknak...

Sajnos az egész éven átgyűrűző múlt nyári események kihatottak mindenre, ami csak lehetséges, így aztán nem is lehet meglepő, hogy ezúttal a rájátszás alsóházában kell helytállnia a Siófok KC-nak. Mindenesetre két olyan találkozó következik (Újbuda TC, UKSE Szekszárd), melyeken hatalmas lépést tehet a bennmaradás felé.

Forrás: www.siofokkc.hu



NB I., rájátszás, középső ház, I. forduló

Veszprém Barabás KC - Alcoa FKC RightPhone
18.00 Veszprém Aréna
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Tájok Péter Dr.

A Fehérvár ellen zárta az alapszakaszt, és kezdi is meg a rájátszást a Veszprém Barabás KC. Ismerik egymást a csapatok, mint a rossz pénzt, hiszen a bajnokságban kétszer, a kupában egyszer találkozott egymással a két együttes. A mérleg veszprémi szempontból nem túl fényes, hiszen mindhárom találkozót a székesfehérváriak nyerték meg. Itt az ideje kiküszöbölni a csorbát, amire remek alkalom egy hazai mérkőzés.

Az 5-8. helyért folyó küzdelemben a VBKC a 8. helyről indul, az előtte álló csapatoknak helyezésenként plusz egy pontjuk van. A veszprémiek egy-két helyet szeretnének feljebb kapaszkodni a tabellán, de a legfontosabb az, hogy fegyelmezett, taktikus, jó játékot tudjanak produkálni.

A vendégek az 5. helyről kezdik meg a középházat, nekik jó esélyük van a nemzetközi kupaindulásra is, így bizonyára nem fogják félvállról venni a szombati, Veszprém Arénában rendezendő mérkőzést. A Barabás-lányoknak pedig a hazai közönség előtt kell bizonyítaniuk, hogy maximális odafigyeléssel a Fehérvár is egy verhető csapat.

"Az utolsó mérkőzésünket elrontottuk, szétesett a védekezésünk és a támadásunk is. A mostani felkészülésünkben ezt a lemaradásunkat próbáltuk bepótolni, a szombati mérkőzés igazolni fogja, hogy ez sikerült-e. Friss élményekkel rendelkezünk a Fehérvár ellen, aki igazolta azt, hogy klasszisjátékosai vannak, és küzdőképességben is nagyon erős, nem véletlenül voltak meglepetés győzelmei a bajnokságban. Ha nem tudjuk viszonozni ezt a hozzáállást, ugyanúgy járhatunk, mint legutóbb. Az akarati tényezők most kiemelten fontosak, kulcskérdés lesz Triscsuk semlegesítése is, aki ellenünk mindig jól játszik.

Az Alcoa egy egységes, kompakt csapat, amit fel kell tudnunk törni, ehhez percről percre fegyelmezett védekező- és támadójátékra van szükségünk. Nem rohanhatnak le minket, és nem játszhatunk nagy mennyiségű technikai hibával sem. Úgy gondolom, hogy a rájátszásban hasonló céljai lehetnek a többi csapatnak is, mindenki szeretne előrébb végezni. Mi sem szeretnénk megelégedni a mostani helyezésünkkel annak ellenére sem, hogy az elsődleges célunkat már teljesítettük" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu

További hírek