DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY0PPXj4' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Kovács: Állandó fenyegetettséget éreznek | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kovács: Állandó fenyegetettséget éreznek

2011. március 8. 17:26 © handball.hu

Olvasóink kérésére interjút készítettünk a Vâlcea februárban menesztett vezetőedzőjével, Kovács Péterrel, akit arra kértünk, mesélje el távozása történetét, és mondja el, hogy látja a román klubnál kialakult helyzetet.

Kovács: Állandó fenyegetettséget éreznek
handball.hu: Mit szólsz a Vâlceánál kialakult helyzethez?
Kovács Péter: Azt hiszem, ez teljes egészében őket minősíti. A történtek fényében mindenki elképzelheti, hogy mi lehet ott. Engem úgy állítottak fel február 3-án, csütörtökön, hogy előtte lévő nap tizenhárom góllal nyertünk a bajnokságban, vasárnap pedig a középdöntő első mérkőzését kezdtük volna a Budućnost ellen. Sem mellettem, sem bármely edző mellett nem álltak ki. Ez nem olyan, mint a zoknim, amelyet ha akarok, felveszek, ha akarok, leveszek. Ez nem csak hogy bizalmi állás, de időre is szüksége van ez embernek. Vâlceában gyorsan változnak a megítélések, az indulatok, egyik napról a másikra a pokol szélére lehet kerülni. Elmondtam a vezetőségnek is, hogy nagy hiba az, hogy huszonkét játékos alkotja a keretet, akik közül hét-nyolc mindig kimaradó, ők pedig nem lesznek a barátaid, kikezdenek, és ezt ráragasztják a csapattársaikra is, akikkel jóban vannak. Ennek hagyományai vannak ennél a klubnál. Még a galamblelkű Voinát, aki mindig csak dicsérte őket, őt is fúrták. A játékosok olyan hatalommal rendelkeznek, ami megnehezíti az edzői munkát. Senki nem érti azt, hogy miért kellettem én nekik. Kivásároltak a törököktől, kirúgtak, majd szerződtették Anját, akit egy hónap után szintén menesztettek.

handball.hu: Mi a véleményed Anja Andersenről?
Kovács: Ő át akarta ültetni a Dániában működő dolgokat Romániába, ám míg a dánok céltudatosak, a romániai egészen más életstílus, mások az emberek, más a felfogás, más a habitusuk, más a filozófiájuk. Itt nem az edző vezeti a csapatot, hanem minden szegmensből jönnek az információk, utasítások. Anja nem tartott túl sok edzést: az Itxako elleni mérkőzés előtt kedden tréningeztek, szerdán a bajnoki mérkőzésen az utolsó percben verték meg a Resicát, míg amikor én voltam az edző, 28 góllal győztünk ellenük. Az utána következő napokban közös főzés, közös vásárlás és szánkózás volt a program. Szombaton két és fél órás edzést tartott, ami után állítólag lépni se tudtak a lányok. Keddtől szombatig tehát nem volt edzés. Anja más úton indult el. Ha a vezetőség odavisz egy edzőt, aki heti három napot van a csapattal, akkor ott nem stimmel valami.

handball.hu: Utána pedig azt a Radu Voinát hozták a csapathoz, aki tavaly nyáron önként távozott onnan...
Kovács: Voina elmenekült, nem akart ott tovább dolgozni. A vezetőség ezen döntése kapkodásnak tűnik. Ha valaki hibát akar találni, akkor azt bármikor tud. Miután engem menesztettek, arra kértem őket a menedzseremmel, hogy objektíven írják le az okokat. Tizenhat pontot szedtek össze, amelyben egy objektív dolog sem szerepelt. Az egyik például az volt, hogy egy győztes mérkőzésen miért kaptunk harminc gólt tavaly októberben a Kolozsvártól, miközben a román válogatott három kapusa is nálunk játszik...

handball.hu: Mit gondolsz, mi lehet az oka a vezetőség folyamatos tragikomédiába illő döntéseinek?
Kovács: A dolog fő problémája az lehet, hogy állandó fenyegetettséget éreznek, sokan támadják őket, miért költenek ennyi pénzt, de amíg jönnek az eredmények, addig az emberek befogják a szájukat. Az Oltchim állami cég, de privatizálás előtt áll. Ha nincs eredmény, nincs pénz. Az Oltchim Románia zászlóshajója, hiszen nincsen más olyan sikeres klub, mint ők. Leszerződtettek huszonkét játékost, ebből hét balátlövő. Lehetetlen ennyi embert cserélgetni!

handball.hu: Ha már az átlövőknél tartunk: mi a véleményed Szűcs Gabi jövőjéről?
Kovács: Ha engem kérdezel, azt tanácsolom neki, hogy jöjjön el onnan, mert ennek nem lesz jó vége! Én huszonhat évesen elgondolkoznék arról, hogy mi a fontos számomra. Gabi egy tiszta, nyílt szívű ember. Amíg én voltam az edző, nem akartam megkérdezni tőle, hogy mit keres itt, de szerintem neki egy olyan csapatban a helye, ahol állandó lehetőséget kap.

handball.hu: Hogy látod a Vâlcea további BL-szereplését ebben az idényben?
Kovács: A csapat valószínűleg meg van zavarodva. Kíváncsi leszek a továbbiakra. A Podgorica nagyon jó csapat. Nekik is az életük múlik azon a találkozón. Ha kikapnak, akkor vége a dalnak. Hétezer néző áll majd mellettük ezen a ki-ki meccsen, és a podgoricai csarnokban nem mindig a legsportszerűbbek a körülmények. Meglepődnék, ha sikerülne ezek után összehoznia a Vâlceának. Nem rosszindulatból, de azt mondom, hogy ez női kézilabda.

handball.hu: Hogyan tovább, ami Téged illet?
Kovács: Természetesen szeretnék dolgozni, de erre a legnagyobb esélyt a nyártól látom. A történtek után legszívesebben itthon vállalnék munkát, de ez nem olyan szakma, ahol válogatni lehet, azt kell elvállalni, ami jön.

Andersent menesztették
Folytatódik a román szappanopera
Vâlcea: mégis Voina a befutó
Türelmi haladék Kovács Péteréknek
Yeliz Özel Kovács Péterrel tart
Kovács Péter lesz a befutó?

© handball.hu

További hírek