Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Brădeanut óriási sportembernek tartom"

2011. február 17. 20:02 © handball.hu

Minden bizonnyal az idei kézilabdaszezon legkomolyabb mérkőzése vár a Győrre, amely a szintén BL-győzelemre törő norvég Larvik otthonába utazik. Konkoly Csabával a meccs mellett Brădeanu távozásáról is beszélgetett a handball.hu.

"Brădeanut óriási sportembernek tartom"
handball.hu: A csütörtöki napon értesültünk róla, hogy Aurelia Brădeanu nyáron elhagyja az ETO-t. Edzőként Te bizonyára tudsz a szurkolóknak beszélni az okokról!
Konkoly Csaba: A játékospolitikánkban az elkövetkezendő időszak igazolásaival kapcsolatban olyan helyzetet alakítottunk ki, amelyben Aurelia Brădeanu lejáró szerződésével kapcsolatban nem tudott megegyezni a klub vezetése. Itt másról nincsen szó, ugyanúgy, mint Simona Spiridon esetében sem. Egyrészt elkezdtünk fiatalítani, másrészt pedig az ő helyükre olyan játékosok érkeznek, akikkel megpróbáljuk őket pótolni.

handball.hu: Nem gondolod, hogy mégis kicsit rossz volt az időzítés? Hiszen éppen a szezon legfontosabb meccse előtt jelentette be klub Brădeanu távozását. Nem lesznek felzaklatva a játékostársak, és persze maga Brădeanu is?
Konkoly: Ez talán nem lesz gond, hiszen profi játékosokról van szó. A bejelentés idézőjelben talán még korrektnek is tűnhet olyan értelemben, hogy időben megtörtént. Most Brădeanunak is van ideje úgy gondoskodni a jövőjéről, hogy a lehetséges jövőbeli klubjaival időben el tudja kezdeni a tárgyalásokat. Ennél sokkal faramucibb lenne a helyzet, ha mondjuk májusban, vagy júniusban tudatnánk a helyzetet a játékossal. Úgy gondolom, hogy Spiridon és Brădeanu is van olyan kvalitású sportember, hogy a probléma ezen részét félreteszi, és a többi olyan játékoshoz hasonlóan, akik szintén tudják, hogy eligazolnak, a maximumot nyújtsa. Olyan céljaink vannak, mint a BL-győzelem, a magyar bajnoki cím megszerzése és a többi, amelyek kellő motivációt kell, hogy jelentsenek számára ahhoz, hogy túltegye ezen magát. Brădeanut hatalmas sportembernek tartom, aki rengeteget tett a klub meneteléséhez, az idáig tartó fejlődéséhez. Gogirlával ők ketten voltak az első olyan fecskék az idegenlégiósok sorában, akiknek az ETO az első bajnoki címét köszönheti. Ezért a klubvezetés nevében mondhatom, hogy nagyon hálásak vagyunk neki!

Mindemellett egy lejáró szerződésű játékosról van szó. Ha azt vesszük, nekem sem százszázalékos a helyem. Arra akarok kilyukadni, hogy mind anyagilag, mind pedig emberileg olyan kvalitású emberekről van szó, akik nem két fillérjébe kerülnek a klubnak. A tárgyalások kimenetele tehát nagy részben az anyagiakon múlik. Persze, hogy sajnáljuk a szurkolókat az értetlenségért, de el kell fogadniuk azt, hogy a klub egy bizonyos költségvetésből dolgozik, a vezetés pedig nem tudott megegyezni a játékossal.

handball.hu: Rátérve a szombati derbire: kétségkívül az idény legfontosabb meccse előtt álltok. Milyen érzésekkel utaztok péntek reggel Norvégiába?
Konkoly: Minden BL-meccsünk a szezon nagyon komoly mérkőzése. Ugyanúgy fontos volt az idei első mérkőzésünk a Volgográd ellen, majd a hazai meccsünk a Lipcse ellen, ahol szerettük volna megduplázni az idegenben szerzett két pontunk értékét. Persze most az a speciális helyzet, hogy a Larvik és mi is veretlenek vagyunk megerősíti azt a tényt, hogy egy igazi, vérbeli rangadóról lesz szó...

handball.hu: Emellett pedig mindketten a BL-győzelemre hajtotok...
Konkoly: Igen, ez pluszban megadja a párharc súlyát. Mi mindenképpen győzelmi tervekkel vágunk útnak, különben nem is lenne értelme elindulni. Remélem, hogy ezt sikerül is valóra váltani! Természetesen nagyon nehéz és kemény munka kell hozzá, és nem csak hét közben, hanem a hétvégén is igen koncentráltnak kell lennünk.

handball.hu: A Larvik keretét átfutva elmondhatjuk, hogy nem túl gyenge csapattal állunk szemben...
Konkoly: Nem gyenge, hanem talán a legerősebb, bár azért nekünk sem gyenge a keretünk. Szinte a teljes norvég válogatottról van szó. A norvég kézilabda az erejét és az eredményességét az elmúlt években számtalanszor bizonyította, legutóbb például az Európa-bajnokságon is. Ilyen értelemben tehát egy óriási feladat előtt állunk egy szuper csapat ellen, amely az előző fordulóban is bizonyította, hogy lerendezi ezt a csoportot, gondolok itt az oroszok elleni huszonegy gólos győzelmükre. Szinte nincsen gyenge pontjuk, de azért mi igyekeztünk megvizsgálni őket, úgyhogy majd igyekszünk ennek megfelelően játszani ellenük. Ennek az egyik része az, hogy megakadályozzuk az eredményes lerohanásaikat. Ez lehet a mérkőzés egyik kulcsa, és nagyon remélem, hogy a pillanatnyi forma alapján ez sikerülni is fog. Példának hozom, hogy a BL-döntő első mérkőzésén szinte hatástalanítottuk a Viborg ezen fegyverét, aztán a visszavágón sajnos elég volt négy-öt olyan lerohanás akció, ami aztán döntően befolyásolta a meccs végkimenetelét. Tehát egy végig koncentrált, precíz befejezésre épülő támadójátékra gondolok, ahol minél gyengébb a Larvik lerohanójátékának eredményessége. Ez az egyik kulcs, a másik pedig a mi védekezésünk. Ha ezek nem működnek, akkor komoly bajban leszünk.

handball.hu: A Lipcse elleni mérkőzés előtt több játékosod is sérüléssel küzdött. Hogy vannak most?
Konkoly: Csütörtökön már Hornyák Ági és Pálinger Kati is velünk edzett. Ágit az Érd ellen azért is hagytam ki, hogy véletlenül se kerüljön olyan helyzetbe, hogy ismét rálépjenek a lábára. Pálingernek pedig ismét fáj a bordaporc zúzódása, úgyhogy folyamatos kezelésre utalta az orvosi stáb. Hétvégén azonban már mind a ketten pályára léphetnek. Schatzl Nadine betegséggel küzd, ezért Szölösi Patricia kerül be a keretbe helyette.




Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. csoport, 3. forduló

Larvik HKGyőri Audi ETO KC
szombat, 17.45
Larvik, Arena Larvik
Játékvezetők: Václav Horáček, Jiří Novotný (csehek)
TV: Viasat3 – ÉLŐ

A csoport másik mérkőzése:

HK Dinamo VolgográdHC Leipzig
szombat, 12.00 (magyar idő szerint)
Volgográd, Dinamo Sportcsarnok
Játékvezetők: Michal Baďura, Jaroslav Ondogrecula (szlovákok)
Internetes élő közvetítés: www.ehftv.com


Brădeanu biztosan elhagyja az ETO-t

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi