DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYQWKtqX' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Nem elég csak jól játszani" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Nem elég csak jól játszani"

2011. január 22. 9:53

A bajnokság 15. fordulója az egyik legnagyobb rangadót hozza a Győri ETO debreceni vendégeskedésével. A meccset a SportKlubon követhetitek élőben. A találkozóval egy időben az FTC - Siófok, az Érd - Veszprém és az Újbuda - Dunaújváros mérkőzésekre kerül sor.

"Nem elég csak jól játszani"
NB I., 15. forduló

DVSC-KORVEX - Győri Audi ETO KC
18.00, Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok
Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál
ÉLŐben: SportKlub

"Nehéz napokat élünk, sűrű a program, csütörtök hajnalban értünk haza Siófokról, s természetesen az ismert tragédiát is nehezen dolgozzák fel a lányok. Szerdán hiányzott az átütő erő a csapatból, mentálisan és fizikailag sem tűntek frissnek a játékosok, sokat kell dolgoznunk azért, hogy visszaszerezzük azt a sebességet, ami a sok nemzetközi meccs után ősszel jellemző volt ránk. Szombaton a bajnokság csúcsrangadója vár ránk, amelyre jó lett volna, ha több idő jut a felkészülésre. Mindössze két edzésünk volt, amivel közvetlenül a bajnokcsapat elleni találkozóra hangoltunk, igaz a hét eleji tréningekbe is több olyan taktikai gyakorlatot iktattam be, amellyel már a Győr ellen készültünk. Ezeket szeretném szombaton viszontlátni.

Hogy mi lehet az esélyünk? Emlékszem, 2007-ben, amikor az NB I/B-ben szereplő Tajtavill-Derecske edzője voltam, csapatom ugyanígy kiemelkedett az osztályból, mint most a Győr. Mégis volt egy meccsünk Hajdúnánáson, amelyen a helyi csapat a hozzáállásával, jó értelemben vett gátlástalanságával meglepett minket, és simán győzött. A nánási siker kulcsa az volt, hogy a játékosok megragadták a pillanatnyi lehetőséget, amit a játékszituáció adott. Valami ilyesmire várok most én is, hiszen a Győr játékosállomány, tapasztalat és kiemelkedő klasszisok tekintetében előttünk jár. Nekünk a sikerhez nem elég csak jól játszani, nem elég csak küzdeni. Több kell, olyan dolog, amit a mérkőzés varázsa ad, amit észre kell venni, és élni kell vele! Csak így nyerhetünk az idehaza legyőzhetetlennek hitt ETO ellen" - nyilatkozta Köstner Vilmos, a Loki vezetőedzője.

Juhász Gabriella számára többet jelent a Győr ellen játszani, mint sok debreceni csapattársának:

"Négy évet kézilabdáztam az ETO-ban, s megmondom őszintén, kellemes emlékeim vannak arról az időszakról. Kétségtelen, a Győr elleni játék számomra mindig plusz motivációt jelent. Görbicz Anitát nagyon jól ismerem, olyan kézilabdázó, aki mindig tud meglepetést okozni, teljesen mindegy, hogy sérülten, vagy sérülésből visszatérve lép pályára. Ám badarság lenne csak Görbiczből készülnünk, ugyanis az ellenfelet nagyon sok jó játékos alkotja, ezért nem elég egyetlen embert kikapcsolnunk. Ez egy komplex feladat lesz, amit csakis csapatmunkával tudunk megoldani. Nem tudom, mire lehetünk képesek a rangadón, hiszen idén még egyik meccsünkön sem teljesítettünk csúcsformában, de ez egy olyan mérkőzés, amikor igazán megmutathatjuk, mit is tudunk valójában. A Győrt nagyon nehéz legyőzni, de ki más verhetné meg őket a hazai bajnokságban, ha nem a Loki? – tette fel a költői kérdést Juhász Gabriella.

"Úgy érzem, nem az igazi arcunkat mutattuk a Balaton partján, rengeteg volt a hiba a játékunkban. Maximalista vagyok, így nem lehetek teljes mértékben elégedett, sem önmagammal, sem a csapat teljesítményével; ettől sokkal többet tudunk. Ettől függetlenül nyertünk, s ez is egy fontos tényező. Tóni halála megdöbbentette az egész gárdát, hiszen egy fantasztikus ember volt, akit egytől egyig mindenki szeretett. Természetesen a csapat életét befolyásolta a tragédia, s bár ezt próbáltuk elfelejteni a meccs idejére, szerintem tudat alatt mindenkiben ott motoszkált a megváltoztathatatlan tény. Bár már nincs közöttünk Tóni, azokért a sikerekért küzdünk majd a továbbiakban, amikért közösen indultunk harcba.

A világ egyik legjobb klubcsapata ellen játszunk, s bízom benne, hogy küzdős, hajtós találkozót láthat majd a nagyérdemű. Nagyon nehéz, de nem lehetetlen feladat legyőzni Görbiczéket, hiszen ők is emberek, és nem gépek, ám ahhoz, hogy bravúrt érjünk el, mindenkinek százhúsz százalékot kell nyújtania. Nem tudom, mi lesz a vége, de azt nyugodt szívvel állíthatom, hogy a lokistáknál akaratban nem lesz hiány. Ha át tudjuk törni a kemény győri falat, még akkor is ott van a világ két legjobb kapusa, akiknek az eszén túl kell járnunk. Hiába klasszisok, nem szabad megijednünk, önbizalommal telve kell rohamoznunk és lőnünk" – adta meg a siker receptjét Mörtel Renáta.

Kedvezőbb helyzetben van az ETO van, hiszen a héten kisebb térdsérülést szenvedő fiatal Palkó Fruzsinán kívül minden játékos rendelkezésre áll, míg a házigazdáknál Bulath Anita hiánya jelenthet gondot.

Az Audi ETO veretlenül, az élről várja a rangadót, a debreceni kézisek pedig jelenleg a tabella második helyén szerepelnek két vereséggel. Ezek közül az egyik a bajnokság negyedik fordulójában Győrben elszenvedett 32-26 vereség, a másik alkalommal a Fradi győzött ellenük 28-27-re.

"Nagy becsvággyal készül a csapat a Loki elleni mérkőzésre. Egyértelmű célunk a veretlenségünk megőrzése, szeretnénk nyerni Debrecenben is, de tudom, hogy nehéz meccs lesz. Örömteli, hogy Spiridonra is számíthatunk már, gyakorlatilag mindenki bevethető. Az Alcoa elleni összecsapás után csütörtökön és pénteken is teljes intenzitással edzettünk a rangadóra" - nyilatkozta Konkoly Csaba.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu; www.gyorietokc.hu; www.haon.hu



ÉTV-Érdi VSE - Veszprém Barabás KC
18.00, Érd, Batthyányi Ált. Isk.
Játékvezetők: Árokszállási Zoltán, Janáky Csaba

Ősszel Veszprémben mindkét csapat komoly mérkőzésre készült. A vendégek nem tudtak meglepetést okozni, nagyon sok hibával játszottak, olyanokkal, melyek igazán elkerülhetőek lettek volna, éppen ezért voltak különösen bosszantóak. Az utolsó öt percben a vereségtől csalódottan összeomlottak és nagy különbségű hazai siker lett a vége. Sok minden történt az eltelt időszakban, mindkét csapat számos változáson ment keresztül.

Az Érdnek be kell bizonyítania, hogy egy szinten van a szombati ellenfelével. Az Újbuda elleni győzelem koncentrációja és fordulatszáma egészen biztos nem lesz elég az újabb hazai sikerhez. Veszprémi oldalon bemutatkozhat a csapat újonnan igazolt játékosa, Borkowska Kata, aki így egy hét alatt kétszer is játszhat az érdiek ellen. Ő már tapasztalhatta azt, hogy az első félidőben kiváló, néhol fantasztikus az Érd, de a jobb csapatok ellen mindig jött egy hullámvölgy, amit nem bírt el a gárda.

Tóth és Mehlmann gólpárbaját is hozhatja a meccs: a bajnoki góllövőlistát Tóth Tímea vezeti 115 találattal, míg Mehlmann Ibolya 68-nál jár. Tóth érdi beilleszkedésének hatékonyságát jól mutatja a három bajnokiján szerzett 23 találata.

Nem véletlenül állnak az érdiek két ponttal a Veszprém előtt a tabellán, ugyanis meglepetést még nem tudtak okozni a vendégek. Legyőzték az újoncokat és az akkoriban haláltusát járó Siófokot. Ez nyolc pontra, és köszönhetően az érdieknek, csak a kilencedik helyre volt elég ősszel.

Nem ígérkezik könnyű feladatnak az érdi összecsapás, hiszen mindkét csapatnak égetően szüksége van a két bajnoki pontra, ha a hőn áhított célt, a legjobb nyolc közé jutást el akarja érni.

"Nagy mérkőzés áll előttünk, ezért törekednünk kell a hibáink kijavítására, és a Vác elleni mérkőzés pozitív momentumaiból kell merítenünk erőt. Az elmúlt három mérkőzésen a bajnokság második, harmadik és negyedik helyezettje ellen játszottunk, ami nem hálás dolog, de mindenképpen jobb teljesítményre lesz szükségünk, ha nyerni akarunk Érden. Nagyobb önbizalom, küzdeni tudás és koncentráltság szükséges, ami a technikai hibák redukálásához elengedhetetlen. Az Érd hazai pályán minden csapat ellen nagy elánnal kezd, az első félidőben nem szabad elengedni, mert a kiharcolt előnnyel élni fog. A végén rendre jelentkezik náluk a hullámvölgy, nekünk ezt kell kihasználni, erre tudatosan készülni kell. Tóth Tímea bizonyára egy lelki pluszt is jelent az Érdnek, nekünk arra van szükségünk, hogy mindig legyen valaki, aki átlendíti a csapatot a holtponton" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.etvkezilabda.hu; www.hajraveszprem.hu



Újbuda TC - Dunaújvárosi REK
18.00, Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Natkai Norbert, Szalay Zoltán

Fontos és megérdemelt győzelmet aratott a bajnokság hétközi fordulójában a Dunaújváros, mely a jó második félidei játékának köszönhetően tudott diadalmaskodni a Szekszárd elleni találkozón. A hétvégén ismét idegenben lépnek pályára Kiss Szilárd tanítványai, akik ezúttal az Újbuda gárdája ellen növelhetik tovább győzelmeik számát. Erre minden esélye meg is van Ferlingéknek. Hétvégi ellenfelük ugyanis az utolsó helyen szerénykedik a bajnoki táblázaton, úgy, hogy az eddig lejátszott tizennégy mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, azt is még a második fordulóban, az utolsó előtti helyen álló Szekszárd ellenében.

Azóta csak vereségek szegélyezik útjukat, s nagy meglepetésnek számítana, ha az Újváros ellen kezdenék meg a pontok gyűjtögetését. Kiss Szilárd együttesében továbbra sem léphet pályára a deréksérüléssel bajlódó Radulovics Bojána, ám a papírforma alapján Boki nélkül is elvárható a győzelem a csapattól.



FTC - Siófok KC
18.00, Budapest, Főtáv-FTC Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Medve Róbert, Nagy László

Forrás: www.dunaujvaros.com

© handball.hu

További hírek