Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Izzasztó csaták előtt

2011. január 15. 9:21

A bajnokság 13. fordulójából - csakúgy, mint pénteken - ezúttal is három találkozóra kerül sor: a Fehérvár a Siófokot, a Fradi a Veszprémet, míg a Vác az Érdet fogadja. A székesfehérvári mérkőzést élőben követhetitek a cunder.hu-n.

Izzasztó csaták előtt
NB I., 13. forduló

Alcoa FKC RightPhone - Siófok KC
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor
ÉLŐben: www.cunder.hu

A kínos Magyar Kupa-kudarcot követően a siófokiak az idei év első tétmérkőzésén a Dunaújvárosi Regale Energy Klíma együttesét fogadták a Balaton partján, ahol hihetetlen küzdelmet láthatott a szép számú publikum. Szepesi Ivették hatalmasat harcoltak, s végül igazságos pontosztozkodást (27 - 27) könyvelhettek el. Az biztos, hogy a Siófok nagyszerűt húzott Silvia Helena Araujo Pinheiro és Jacqueline Anastácio szerződtetésével, hiszen mindketten vezéregyéniségnek bizonyultak, s összesen tizennégy alkalommal köszöntek be a dunaújvárosi hálóőröknek.

Nagy kérdés, hogy harmadik társuk, Karoline Helena de Souza milyen teljesítményre lesz képes, ám az ajánlólevele mindenképpen nagy reményekre ad okot. A fiatal játékos a keddi nap során megérkezett Siófokra, ám a szombati találkozón minden bizonnyal még nem kap(hat) szerepet, hiszen a hivatalos ügyek intézése jelenleg is folyamatban van.

A fehérváriak ezzel szemben a téli szünetben nem változtattak játékoskeretükön, amely alaposan megtűzdelt: ami biztos, hogy az egyaránt műtét után lábadozó Becséri Kitti, Németh Kriszta, Tilinger Tamara-hármas az SKC ellen nem léphet pályára, ám az eltiltását letöltő Krisztina Triscsuk játszhat a szomszédvári rangadón. Tilinger Tamara személyében az egyik legmeghatározóbb ember került a maródiak listájára. Ez bizony a pályán is meglátszik, hiszen Mihály Attila variációs lehetőségei a sérülésekkel lényegesen lecsökkentek: ez a legutóbbi, Békéscsaba elleni találkozón példaként is megmutatkozott, melyet a viharsarkiak két góllal (25-23) megnyertek, s ebben nagy szerepe volt annak, hogy Rádl Tímeáék az utolsó tíz percre igencsak elfáradtak.

A két csapat legutóbbi, őszi bajnokija Horváth Bernadették sikerével (29-32) zárult. Vajon ma este is a fehérváriak örülhetnek?

Forrás: www.siofokkc.hu



FTC - Veszprém Barabás KC
18.00, Budapest, Főtáv-FTC Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Szegedi Zsolt, Unyatinszki Tamás

A két alakulat őszi, veszprémi meccsén a szünetben már hat találattal vezettek a fővárosiak, majd végül három találattal bizonyultak jobbnak. Kovacsicz és Tomori kilenc, Szucsánszki pedig nyolcat lőtt az arénában, a hazaiak legjobbja pedig Mehlmann volt kilenc találattal.

A héten sérülések és betegségek is hátráltatták a veszprémiek felkészülését. A sérülés után lábadozó Szabadfi és Koszorús továbbra sem bevethető. Farkas egyik ujján fel kellett nyitni a körmöt, így bár nem tudott teljes értékű munkát végezni, fogát összeszorítva edzett. Gerstmár múlt heti homloküreg-gyulladása felülfertőződött, néhány nap pihenés után azonban ő is edzésbe állt. Mehlmannt bevizesedett térdei, Ábrahámot Achilles-gyulladása, Veszelit sarokcsont-gyulladása hátráltatta.

"Az említett körülmények miatt a tisztes helytállás és a küzdőszellem javítása a célunk. Minden pozícióban agresszívabbnak kell lennünk. Pontosabban, koncentráltabban kell játszanunk, hiszen ez a csapat többre hivatott. Szeretnénk javítani a hibákat, ám ez valószínűleg nem a Ferencváros ellen fog százszázalékosan sikerülni. A Fradi a gerincét adta a magyar nemzeti együttesnek az Eb-n, s minden poszton válogatottak alkotják.

Az őszi mérkőzésen húsz percen keresztül koncentráltan játszottunk, majd indokolatlanul sokat hibáztunk, amit az ellenfél nyugodtan kihasznált, és lerohanásgólokat szerzett. Ezt nem engedhetjük meg magunknak egyetlen csapattal szemben sem, felelőtlenül játszva, sok technikai hibát vétve nem lesz esélyünk a Ferencváros ellen sem. Tudatában vagyunk a hibáinknak, ha ezeket ki tudjuk küszöbölni, akkor szoros, élvezetes mérkőzést fogunk tudni játszani. A válogatott játékosokkal felálló Ferencváros otthonában eddig csak a Győr tudott nyerni, így a célunk nem lehet más, mint a hibakvótánkat javítani, fokozni a védekezés hatékonyságát, türelmesnek lenni a támadásokban, és utána gyorsan visszarendeződni. A Fradi magas szintű kézilabdát játszik, de nem szabad feladnunk, és ha nem esünk térde, akkor építeni tudjuk a csapatot és meríteni tudunk a mérkőzésből" - hangsúlyozta a bakonyiak mestere, Gyurka János.

Három egykori FTC-játékos található a veszprémiek keretében (Emberovics Míra, Ábrahám Szilvia, valamint Koroknai Viktória), és közülük Emberovics Míra az előző szezonban még a zöld-fehéreket erősítette. Olyannyira, hogy ferencvárosiként kilenc gólt szerzett jelenlegi klubja ellen, nyáron azonban felbontották a szerződését, és Veszprémbe igazolt. Míra ellenfélként először tér vissza hivatalos mérkőzésen az FTC otthonába.

„Ha belépek a Fradi-csarnokba, mindig görcsbe rándul a gyomrom. Ez nem rossz dolog, sokkal inkább egészséges drukk. Nagyon készülök az FTC ellen, jó lesz újra összeborulni a lányokkal. Bízom benne, hogy fel tudjuk venni a versenyt a Fradival, annak ellenére, hogy kisebb hullámvölgyben vagyunk" - árulta el Emberovics, aki elmondása szerint Veszprémben ugyanolyan családias légkörbe csöppent, mint amilyet a Ferencvárosban megszokott. A pályán biztosan nem lesz barátság, mert az erőviszonyok alapján a Fradi számára egyedül a győzelem elfogadható.

Forrás: www.ftckezilabda.hu; www.vehir.hu; www.veszprembarabaskc.hu



SYMA Váci NKSE - ÉTV-Érdi VSE
18.00, Vác, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó

Az év első tizenöt napjában három csapattal találkozik az Érd: három olyan magyar együttessel, mely még versenyben van a nemzetközi kupákban is, s mely a bajnokság első négy helyének valamelyikét birtokolja a tabellán, így jó eséllyel pályázik az érmekért is a rájátszásban, illetve három olyan csapattal, aki még a Magyar Kupában is áll.

A Vác 18 pontjával negyedik helyen áll a tabellán, két egységgel lemaradva az FTC - DVSC duótól. Három őszi vereségét a Győr (34-25), a Debrecen (30-27) és a Békéscsaba (28-24) otthonában szenvedték el a váciak. Otthon nagyon magabiztosan szerepelt eddig a piros-kék csapat, +100-as gólkülönbségéből 92-t hazai környezetben, hat mérkőzésen szedte össze. Az év végén, meglepetésre végig vezetve, simán legyőzték otthon a Ferencvárost (26-17), és a „tavasz” is jól indult Németh András tanítványainak: az Újbuda vendégeként, sok hibával is magabiztosan győztek (17-28).

Nem sokat kellett várni rá, hogy az Érd válogatott játékosa, a téli szünetben érkező Tóth Tímea visszatérjen előző állomáshelyére, már a második tavaszi fordulóban sor kerül erre. A góllövőlistán tovább növelte előnyét az első érdi mérkőzésén 6 gólt szerző átlövő, aki így már 98 találatnál jár. Szombaton még idegenben lépnek pályára az érdiek, jövő héten szerdán és szombaton viszont már újból otthon szerepel a csapat, az Újbuda és a Veszprém érkezik majd vendégségbe hozzá.

A két csapat őszi meccsén kiélezett csatát láthattak a szurkolók, az első félidő döntetlennel zárult, aminek a vendégek örülhettek jobban. A második harminc percben két érd rövidzárlatot is gólok sorával bosszult meg a rutinos ellenfél, így a végeredményre pillantva könnyű győzelmet sejthetnek a váci szurkolók, a valóságban azonban nem ez történt (26-33).

Forrás: www.etvkezilabda.hu

Megszerezte első pontjait a Szekszárd
Dunaújvárosból és Fehérvárról élőben


© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi