Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Sokan lenéznek, lesajnálnak minket"

2010. november 30. 16:47 © handball.hu

Egy héttel a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság előtt a kínai világbajnokságon a magyar csapat húzóemberének bizonyuló Bulath Anita válaszolt a handball.hu kérdéseire.

"Sokan lenéznek, lesajnálnak minket"
handball.hu: A kemény BL-csoportkör és bajnoki fordulók után hogy érzed, most mennyivel vagytok Ti, Loki-játékosok fáradtabbak, mint a korábbi világversenyek előtt?
Bulath Anita: Az elmúlt héten az edzések mellett jutott idő a pihenésre is. A Telenor Kupán Eszter sokat cserélgetett minket, így egy emberre nem hárult annyira sok feladat. Én inkább meccs-fáradtságot éreztem magamon, mikor elkezdtük a válogatottbeli felkészülést.Hiába edzettünk sokat, sokkal kipihentebb vagyok a napi két-három edzés ellenére is. Természetesen a tréningek után elfáradok, de a megfáradtság érzése szerencsére már nincs rajtam.

handball.hu: Köstner Vilmos klubedződ szerint a BL-csaták gyakorlata sokat segítettek Nektek a bajnoki küzdelmek alatt. Hogy látod, Te miben tudtál még fejlődni?
Bulath: Inkább a csapaton látom az előrelépést. Kiváló ellenfelekkel tudtunk játszani, mind gyorsaságban, mind keménységben, támadásban és védekezésben egyaránt sokkal többet tanultunk, mint amire előzetesen számítottunk. Láthatták az emberek, hogy nem úgy sikerült nekünk ez a BL-szereplés, ahogy azt szerettük volna, de annyi sérülés mellett, ami nálunk megtörtént, nem is lehetett tőlünk többet elvárni. Ráadásul először szerepeltünk a Bajnokok Ligájában, így ezt egy jó tanuló időszaknak vesszük, amiből építkeznünk kell.

handball.hu: Mi a helyzet a lábaddal?
Bulath: Korábban egy nagyobb „medvepuszit” kaptam, ami kisebb mikro-szakadásokkal járt, és a folyadék állandóan felgyülemlett az izmom alatt, ami nem nagyon akart szétoszlódni. Ám ennek már semmi nyoma, úgyhogy kár is rá több szót vesztegetni.

handball.hu: Térjünk át a válogatottra: mennyivel másabb a mostani csapat, mint amely a tavalyi világbajnokságon szerepelt?
Bulath: A két lövőnk, Tóth Tímea és Zácsik Szandra hiányát biztosan meg fogjuk érezni. Most több irányító posztú játékosunk van, és kevesebb átlövőnk. Ha csapatként működünk, és összeszedjük magunkat, egymásért és a csapatért fogunk megtenni mindent, még jól is sülhet el az egész. Ahogy az egésznek nekiindultunk, a kerettagság visszamondásával, a sérülésekkel, ezek után nekünk kell megtennünk mindent, és ha mindenki kihozza magából a legjobbat, akár eredményesek is lehetünk. Eddig is sokan lenéztek, lesajnáltak minket, főleg Görbicz Anita kiesése után, így pláne nem akarok jóslatokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy hányadik helyre várom magunkat.

handball.hu: A csapattársak kiválását követően mennyivel lesz másabb a szereped a válogatotton belül a pályán, mint korábban?
Bulath: Talán csak annyival, hogy lehet, hogy a másik oldalon is játszanom kell átlövő pozícióban. Védekezésben a bal kettes, a jobb kettes, vagy éppen a jobb hármas poszton is bevethet a szövetségi kapitányunk, esetleg hátsó középben. Nekünk az a feladatunk, hogy mindenki azt a helyzetet oldja meg a legjobban, ahová éppen beküldik játszani.

handball.hu: Mennyire zavart meg Titeket Görbicz Anita kiesése? Szükség lesz most új taktikai elemekre?
Bulath: Anita egy igazi sztár, és Magyarország egyik legjobb játékosa. Vele tényleg teljesen máshogy mozog a csapat, szinte varázsolni tudja a labdát, de a többi irányítónk is ugyanazt a taktikát gyakorolta, és ugyanazt a feladatot kell együtt végrehajtanunk a többiekkel. Természetesen egészen más mozgást kíván Görbicz Anitával együtt dolgozni a pályán, és más az egyéb irányítókkal. Talán a csapatunk játékvezetőkkel való kapcsolatán is sokat javított volna az ő jelenléte, mint ahogyan Kínában sem élvezhettük a bírók támogatását, amikor kellett volna egy pici plusz. Összességében nem aggódom, mert a többi irányítónk is meg fogja oldani a szerepét.

handball.hu: A csoportellenfeleinkkel kapcsolatban mit tudnál nekünk elmondani?
Bulath: Szlovénia ellen nem nagyon játszottam még a válogatottal, a Krimmel viszont annál többet a Regionális Ligában, mikor Horvátországban szerepeltem. Biztosan ők sem feltett kézzel érkeznek majd ellenünk, hiszen biztosan tovább szeretnének ők is jutni a csoportból.

A franciákat jobban ismerjük, legutóbb a Világkupán mértük velük össze az erőnket. Nagyon gyors játékot játszanak, jó lövőteljesítménnyel. Teljesen más dinamikájuk van az atletikus termetüknek és mozgásuknak köszönhetően. A hazai felkészülési tornájukon elért gyengébb eredményükbe nem szabad kapaszkodnunk, mert nem tudhatjuk, a felkészülés melyik szakaszában érkeztek oda. Őket mindenképpen, ha csúszva-mászva is, de meg kell vernünk ahhoz, ha a végelszámolásban jó helyen szeretnénk zárni a tornát.

A norvégokról pontosan tudjuk, milyen játékerőt képviselnek. A lényeg, hogy velük szemben nem szabad szaladnunk, kapkodnunk ahhoz, hogy egy jó meccset tudjunk vívni egymással. Nem szabad feltett kézzel kiállnunk ellenük: Kínában negyvenöt percig meg tudtuk szorongatni őket, nem adtuk magunkat könnyen. Abból a mérkőzésből is csak tanulni tudtunk, és remélem, most is jót fogunk velük meccselni!

handball.hu: Kit vársz az Eb első három helyére?
Bulath: A tavalyi világbajnoksággal kapcsolatos tippjeim sem igazán jöttek be, de a hazai pályán játszó norvégok újbóli címvédése szerintem senkinek sem lenne nagy meglepetés.

Név: Bulath Anita
Mezszám: 10
Klub: DVSC-KORVEX
Születési dátum: 1983. szeptember 20.
Magasság/súly: 180/73
Válogatottság/gól: 37/104
Posztja: átlövő
A DVSC játékosa: 2009. augusztus 21. óta
Előző klubja: Győri ETO KC, Dunaferr NK, FCK Håndbold, RK Podravka Vegeta
Eredményei: junior világbajnoki ezüstérmes (2001), junior Európa-bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes, magyar bajnok, kétszeres horvát bajnok (2008, 2009), kétszeres Horvát Kupa-győztes (2008, 2009), magyar bajnoki ezüstérmes (2010)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi