Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Négy bajnoki egy időben

2010. november 6. 8:08

A szerdai előre hozott rangadókon kívül négy mérkőzés maradt még lejátszatlanul a bajnokság kilencedik fordulójából: az FKC Vácon, az Újbuda Siófokon, a Szekszárd Veszprémben, míg a Dunaújváros Érden vendégeskedik.

Négy bajnoki egy időben
NB I., 9. forduló

SYMA Váci NKSE - Alcoa FKC RightPhone
18.00, Vác, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária
ÉLŐben: www.cunder.hu (videó)

A fehérváriak eddig elég felemásan szerepelnek a bajnokságban, hiszen amíg az első fordulóban hazai pályán simán verték a Békéscsabát, addig az utóbbi két fordulóban kétszer is nagy arányú vereséget szenvedtek a Debrecen és a FTC ellen. A Vác a múlt héten Dunaújvárosban szerepelt, és végül hatgólos sikerrel hozta a mérkőzést. Hiába volt a végeredmény viszonylag sima, Németh András klubigazgató-vezetőedző nem volt maradéktalanul elégedett. Elmondta, hogy hatgólos vezetés után olyan hibákat követett el a csapat, ami ilyen különbségnél sem engedhető meg, és ezek miatt zárkózott fel a Dunaújváros egy gólra.

A héten - a korábban megsérült Vaszari Virág után - az együttes jobbszélsője, Pomozi Nikolett az egyik edzésen térdszalagszakadást szenvedett, így valószínűleg az ő szezonja sajnos véget ért. A játékos pótlását házon belül oldják meg, a hétvégi bajnokin az ifjúsági válogatott Ertl Rebeka lehet a csapat másik jobbszélsője, míg hosszabb távon Németh András előreláthatólag visszahívja a Szentendrén kölcsönben szereplő, de folyamatosan Vácon készülő Fehér Viktóriát.

A hétközi Magyar Kupa-sikert követően az FKC trénere, Mihály Attila bizakodóan tekintett a jövőbe: "Bízom benne, hogy sikerül fenntartanunk a jó formát a hétvégére is, de az tény, hogy a Veszprém és a Vác között van különbség. Ráadásul valószínűleg Ana Amorimnak eltört az orra, rá nem számíthatunk a következő meccsen, így egy fontos eleme kiválik a játékunknak. Természetesen nyerni megyünk Vácra is, hiszen nincs verhetetlen ellenfél, és ehhez a legfontosabb, hogy a Veszprém elleni hozzáállást tudjuk hozni".

Forrás: www.fkc.hu; www.vacinkse.hu



ÉTV-Érdi VSE - Dunaújvárosi REK
18.00, Érd, Batthyányi Ált. Isk.
Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál
ÉLŐben: www.cunder.hu (LiveTicker)

A sorozatban elveszített négy találkozó után újra a siker útjára lépne a Dunaújvárosi REK csapata, mely szombaton a bajnoki tabellán mögötte álló Érd otthonába látogat. Kiss Szilárd tanítványaira nagyon kemény feladat vár, hiszen az újonc érdi gárda számít eddig a szezon meglepetés-csapatának. A két együttes hasonló mutatókkal áll a szezonban, vagyis három győzelem mellett öt vereséget számlálnak.

Az újvárosiaknál továbbra is hiányzik a térdsérüléséből épülő Takács Fruzsina, ám rajta kívül mindenkire számíthat a rangadón Kiss Szilárd vezetőedző.

Az Érdnél Janurik Kinga továbbra is sérült, egyelőre nem tudja vállalni a játékot. Oguntoye Viktória múlt heti ujjsérülése ellenére is tud játszani. Őri Cecília derék problémákkal bajlódik, Ferencz Judit pedig betegsége miatt hagyta ki a szerdai kupatalálkozót.

Forrás: www.etvkezilabda.hu; www.ujvarosikezi.hu



Siófok KC - Újbuda TC
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

Újabb hazai mérkőzésen lép pályára a Siófok KC, amely ezúttal az Újbuda TC együttesét fogadja. Szalai Babették feladata könnyebbnek ígérkezik, mint a Békéscsabával szembeni, ám szombaton sem lehet sétagaloppra számítani, s meg kell küzdeni a mindkét fél számára roppant fontos két pontért.

"Nagyon szeretnénk, ha kijönne a két csapat közti különbség, ami véleményem szerint meg is van. A két sikert követően kellőképpen tudunk készülni, bízom benne, hogy szombaton tudunk olyan játékot nyújtani, melyet látva nem lehet kivetnivalója senkinek" - mondta a siófoki Valovics Nóra.

"Ez az a helyzet, melyben szerénynek kell maradni, illetve minden ellenfelet tisztelni kell. Csak olyan hozzáállással, illetve teljesítménnyel lehet nyerni, mint amit a Békéscsaba ellen mutattunk" - osztotta meg gondolatait Imre Vilmos.

Forrás: www.siofokkc.hu



Veszprém Barabás KC - UKSE Szekszárd
18.00, Veszprém, Veszprém Aréna
Játékvezetők: Herceg József, Wiedemann Viktor

A szerdai kupavereség után a Szekszárdot fogadja bajnoki mérkőzésen a Veszprém Barabás KC, aki számára csak a győzelem az elfogadható eredmény. Nincs mit szépíteni a dolgon, a Fehérvár ellen nem azt a produkciót nyújtották a veszprémi lányok, amit a szurkolók, a klubvezetés, sőt, saját maguk is elvártak volna. Éppen ezért minél előbb bizonyítania kell a csapatnak, hogy többre képes, nemcsak játéktudásban, hanem küzdeni akarásban is. Jobb alkalom nem is adódhatna arra, hogy kiküszöbölje a csorbát a VBKC,hiszen a sereghajtó, pont nélkül álló Szekszárd látogat szombat este a Veszprém Arénába.

"Nem rózsás a hangulat a csapatnál, csalódást okoztunk, emiatt szégyelljük magunkat. Nem így készültünk a Fehérvár ellen, olyan hibák jöttek elő, amik bár sokszor ismétlődtek, de mindannyiszor ki is javítottuk őket. Rendkívül idegesen játszottunk, tizenhat lőtt gólnál pedig megakadt a gépezet, hiányoztak az egyéni teljesítmények, és futottunk az eredmény után. Meglátszik a csapaton a vereség, ezt nehéz egyik napról a másikra elfeledni, amivel tisztában van az ellenfél is, és mindent meg fog tenni a győzelemért. Mindenkinek rendet kell rakni a saját fejében, azt kell játszania, amit tud, és meg kell szakadnia a pályán. Senki sem nyalogathatja a sebeit, mindenkinek küzdenie kell magáért, a klubért és a csapatért. Ha ezt látják a szurkolóink, akkor más szájízzel fognak távozni, mint szerdán" – nyilatkozta Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.hajraveszprem.hu

A tabella második helyére ugrott az FTC
Nem hagyott kétséget az ETO

© handball.hu


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi