DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYdyBrBD' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A nagy visszatérő: Mehlmann Ibolya | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A nagy visszatérő: Mehlmann Ibolya

2010. szeptember 10. 12:11 © handball.hu

Kijelölte a dániai GF Világkupára készülő keretét a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Mátéfi Eszter. A csapatba majd' három év után ismét bekerült a szülés után visszatérő Mehlmann Ibolya, akinek csapattársát, Ábrahám Szilviát is kipróbálja a tréner.

A nagy visszatérő: Mehlmann Ibolya
A magyar válogatott Világkupára készülő 19 fős kerete:

Kapusok: Herr Orsolya (SYMA Váci NKSE), Pastrovics Melinda (FTC), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC);

Jobbszélsők: Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC), Kovacsicz Mónika (FTC);

Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-KORVEX), Mehlmann Ibolya (Veszprém Barabás KC),

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC), Temes Bernadett (SYMA Váci NKSE), Tilinger Tamara (Alcoa FKC RightPhone);

Beállók: Ábrahám Szilvia (Veszprém Barabás KC), Szabó Valéria (DVSC-KORVEX), Szamoránsky Piroska (FTC);

Balátlövők: Tomori Zsuzsanna (FTC); Tóth Tímea (SYMA Váci NKSE);

Balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Vincze Melinda (Alcoa FKC RightPhone).



A handball.hu érdeklődésére így nyilatkozott Mátéfi Eszter a friss kerettel és a Világkupával kapcsolatban:

„A beválogatás egyik kritériuma a bajnokságban mutatott teljesítmény, amibe akár bele is lehet kötni, mert van olyan játékos is, aki kifog egy-két rossz napot, ám a keret kialakításánál nem egy meccset veszek figyelembe, hanem a mutatott tendenciát. Ha valaki egy-egy meccsen jól játszik, attól még nem fog bekerülni a válogatottba.

Folyamatosan figyelem a magyar bajnokságot, és ezúttal is egyeztettem az edzőkollégákkal a keret kihirdetése előtt. Van egy rövidtávú célunk, most az Európa-bajnokság, és egy hosszútávú tervünk, az olimpia, ezeket vesszük figyelembe. Azt szeretném, ha mindig, mindentől függetlenül a legjobb magyar válogatott lépne pályára.

A frissen kihirdetett tizenkilenc fős keret újoncaival kapcsolatban Mehlmann Ibolya edzőjével, Gyurka Jánossal is egyeztettem, aki csak jókat tudott róla mondani, és maximálisan támogatta az átlövő behívását, hiszen az eddigi bajnoki és felkészülési meccsek alapján mindenképpen érdemes kipróbálni. Tudni kell azt is, hogy Ibolya szülés után tért vissza, ezért még nincs százszázalékos állapotban, de szeretne ismét a válogatottba kerülni. Olyan balkezes átlövőről van szó, aki Győrben junior korában nevelkedett, tagja volt a korosztályos világbajnokságon ezüstéremig jutó csapatnak, többszörös felnőtt válogatott, ezenkívül Dániában is kézilabdázott, tehát megfelelő képzettséggel és rutinnal rendelkezik.

A beálló kérdése örök probléma: Szekeres Klára a védelemben nem tud szerepelni, hiszen jövő csütörtökön egészségügyi műtéten kell átesnie, ezért olyan beállót szeretnék kipróbálni, aki a védekezést is megoldja a hármas pozícióban. Gyurka Jánossal egyeztetve a veszprémi Ábrahám Szilviát próbáljuk ki. Azt nem tudom, hogy kiutazik-e a Világkupára, de a pénteki és szombati edzések után döntök a kimaradók sorsáról.

Tizenkilenc játékos kapott meghívót, amelyből a két debreceni, Bulath Anita és Szabó Valéria az edzőtáborozásunk idején klubcsapatával Lengyelországban játszik BL-selejtezőt, ők tehát közvetlenül onnan utaznak Dániába, a Világkupa helyszínére. Mivel az ő játékukat már jól ismerem, mást is ki tudok próbálni a posztjukon. Így tizenhét emberrel készülünk Tatán, akik közül háromnak kell itthon maradnia. Őket a pénteki és szombati edzésmunka alapján fogom megnevezni. Remélem, hogy sérülés nem szól közbe.

A Világkupa mezőnyére rátérve nyilvánvalóan láttam a kereteket, de komolyan nem foglalkoztam még velük, mert most még a klubcsapatommal törődöm, ahol van éppen elég dolgom (gondom). Jövő csütörtöktől, amikor szünetel a bajnokság, már csak a válogatottra koncentrálok. A Világkupára - reményeim szerint - a legjobb összeállításban, komplett csapattal tudunk kiutazni. Remélem, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik. Előny, hogy most végre kiváló ellenfelekkel találkozunk, amely igazi erőfelmérő lesz számunkra.”

Mátéfi Eszter



A GF Világkupa programja:

szeptember 21., kedd
14.00 Oroszország - Svédország
16.00 Magyarország - Németország
18.00 Norvégia - Románia
20.00 Dánia - Franciaország

szeptember 22., szerda
14.00 Oroszország - Románia
16.00 Németország - Franciaország
18.00 Svédország - Norvégia
20.00 Dánia - Magyarország

szeptember 23., csütörtök
14.00 Románia - Svédország
16.00 Franciaország - Magyarország
18.00 Oroszország - Norvégia
20.00 Dánia - Németország

szeptember 25., szombat
14.00 1. elődöntő
16.15 2. elődöntő

szeptember 26., vasárnap
14.15 bronzmérkőzés
16.15 döntő

Radu Voina is döntött
A házigazda is kijelölte csapatát
Rikke Skov kihagyja a Világkupát
A norvégok és a svédek is készülnek

© handball.hu

További hírek