Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Csabai, szekszárdi és Loki-győzelem

2010. július 30. 12:50

A csütörtöki siker után ismét nyerni tudott a Békéscsaba a Dunaújváros otthonában, Szekszárdon a hazaiak kétszer győzték le az Újbudát, döntetlen lett az FKC és az Érd közötti párharc, valamint a DVSC is megverte a Nagybányát.

Csabai, szekszárdi és Loki-győzelem
Felkészülési mérkőzés
Dunaújvárosi NKKSE
30 (16)
Békéscsabai ENKSE
32 (18)
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Ferling
Gera
Radulovics
Takács D.
Berta
Erdősi
Nagy I.
Balogh
Sári
6
3
7
1
1
1
3
4
4
Hajduch
Glušica
Nyikolajenko
Cifra
Tóth K.
Gerzsényi
Kelemen
Kamper
Bódi
2
5
6
3
1
2
5
2
6

Mátéfi Eszter hasznosnak értékelte a felkészülés ezen szakaszában lejátszott meccseket: „Ez volt az első két felkészülési mérkőzésünk. Mindenképp hasznos volt, hogy eljöttünk, mert nemcsak hogy mindenki játéklehetőséghez jutott, hanem megkezdhettük az új játékosok beépítését a csapatba. Ezt természetesen folyamatosan tesszük is. Mindkét mérkőzésről elmondható, hogy védekezésben voltak nagyon jó szakaszok, amelyekből lerohanásokat és gyors indításokat tudtunk sikeresen befejezni, ám a támadójátékunk még eléggé hullámzó képet mutatott. Sérülés a két mérkőzés alatt nem történt, és a nyújtott teljesítmény elfogadható volt.”

A békéscsabai csapat 2010. július 31-én (szombaton) 13.00 órától zártkörű bemutatóedzést tart a Szent István Egyetem békéscsabai karának sportcsarnokában kézilabda edzők részére az edzői munkájukhoz szükséges licenszük megszerzéséhez.

Forrás: www.elorenkse.hu – Hajdu Lívia


Felkészülési mérkőzés
Alcoa FKC RightPhone
27 (15)
ÉTV-Érdi VSE
27 (10)
Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok, 300 néző
Játékvezetők: Ács, Porogi
Azari
Amorim A.
Vincze
Tilinger
Németh K.
Bízik
Rádl
Zsigmond V.
Lelkes
6
5(1)
4
3
3
2
2
1
1
Burai
Gyetván
Kuridža
Ferencz
Balog
Őri C.
Pádár
Wolf
László
7(3)
5
4
2
2
2
2
2(1)
1
Hétméteresek: 2/1 Hétméteresek: 5/4
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 8 perc

A legújabb fehérvári sikerekért felelős fiatalok kitettek magukért, hogy tapsra bírják a közönséget, igaz pillanatok alatt vezettünk kettő nullára, de tíz percig nem találtunk az ellenfél kapujába, és ez rögtön ötgólos hazai előnyt eredményezett (7-2). Vezetőedzőnk korán időt is kért és sok cserét bevetett már az első félidőben. Németh Helga nélküli játékát gyakorolta a csapat, volt, hogy Gyetván Krisztina és Wolf Alexandra egyszerre voltak pályán, de a tegnapinál több lehetőséget kapott Ferencz Judit és bemutatkozhatott László Barbara és vállalta a játékot Török Petra is. Sikerült többször is két gólra felzárkóznunk, de az eredmény a félidő végéig lényegében nem változott. Érezhető volt, hogy ez még a kísérletezés időszaka, több variációt is próbáltunk védekezésben.

A második félidőben sokkal inkább felpörögtek a mieink, ez elsősorban a védekezésünkön érződött, aminek védések sorozata és negyed óra alatt egyenlítés lett az eredménye (19-19). Ekkor már látszott, hogy a mai is egy szoros összecsapás lesz, izgalmas végjátékkal. Pádár Margó kipontozódott, de Ferencz Judit ma bebizonyította, lehet rá számítani. Megyes védései is kellettek az újabb egyenlő eléréséhez, a legvégén megadtak egy több szempontból szabálytalan gólt a hazai oldalon, majd a duda megszólalása előtti pillanatban Gyetván Krisztina varázsolta a kapuba a labdát, döntetlenre mentve ezzel az találkozót.

Sok szempontból különböző volt ez a mai találkozó, de mindenképp hasznos mindkét fél számára. A második játékrészt öt góllal nyertük meg és hazai környezetben a Fehérvár számára lehet fájóbb a szoros végeredmény.

Szabó Edina: Az első félidőben nehézkes volt a játékunk, de küzdöttünk és fel tudtunk zárkózni. Védekezésben egyénileg lényegesen jobb teljesítményeket láttam, mint tegnap.

Forrás: www.etvkezilabda.hu


Felkészülési mérkőzés
DVSC-KORVEX
35 (18)
HCM Ştiinţa Baia Mare
28 (14)
Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Bálint R.
Szilágyi Á.
Csáki
Karalyos
Bogdanović
Slakta
Sopronyi
Bognár
Dakos
Borbás
Szabó V.
Kazai
Bulath
1(1)
1
4
3
1(1)
2
5(2)
2(1)
3
2
2
5
4
Geiger
Balint-Hotea
Dobromir
Tătar
Oşan
Puiu
Rudics
Klimek
Pop C.
Pîrvuţ
Mihai
Klocza
8
4(3)
3
2
2
2
2
1
1
1(1)
1
1
Hétméteresek: 5/5 Hétméteresek: 4/4

„A támadás jobban tetszett, mint a védekezés, utóbbi műfajban akadtak hibáink – kezdte gyorsértékelését Köstner Vilmos vezetőedző. – Sok kilépésbeli hiányosságot láttam, gond volt a kipattanók megszerzésével, szerettem volna, ha kevesebb góllal megússzuk a meccset. Azt kértem a lányoktól, hogy védekezés masszívabb, agresszívabb legyen, sok elkerülhető gólt kaptunk. Támadásban viszont sok szép megoldást láttam. Gyors húzásokat, ravasz, rutinos, jó bejátszásokat produkáltak a lányok, s a szélsők megjátszása is szépen sikerült. Látszik, hogy a csapat nem friss, hiszen a héten nagyon sokat dolgoztunk, s a szezon első meccse mindig nehéz. Érezhető volt, hogy nem vagyunk ott ritmusban, hiszen más egymás ellen gyakorolni, s megint más egy külföldi ellenfél ellen bizonyítani. Remélem, a következő meccsen már a védekezésünk is összeáll, de szükség is lesz erre, mert a Vác jobb csapat, mint a Nagybánya, amely egyébként jó benyomást tett rám.”

A meccsen nem lépett pályára Juhász Gabi, akinek a bokája a csütörtöki edzésen aláfordult, ám a jövő héten a válogatott balszélső is újra bekapcsolódhat a munkába.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu


További felkészülési mérkőzések

UKSE SzekszárdÚjbuda TC 32-29 (15-15)
Szekszárd, Palánki Sporcsarnok, 50 néző (délelőtt)
Játékvezetők: Bacs, Bán
UKSE: Mészáros – Beck, Gulya 2, Jankovics 2, Hegyi 4, Mizsák 3, Fauszt 6(2). Cserék: Pap (kapus), Kovács 6, Horváth 2, Horváth 1, Weigel 2(2), Milena Vraneš 4, Samu, Kaló. Edző: Kovács Jenő.
Az Újbuda legjobb góllövője: Bagócsi 9(7).
Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 6/4 illetve 9/7.

Vendéggóllal kezdődött a mérkőzés, amire Fauszt azonnal válaszolt. Dr. Ökrös Csaba együttese nem kínlódott emberhiánnyal, tizenhatan érkeztek a felkészülési találkozóra, a tréner folyamatosan forgatta csapatát. A szekszárdi lányok lendületét ennek ellenére sem tudták megtörni. A mérkőzés első félidejében megesett, hogy a vendégcsapat több góllal is vezetett (14. p.: 6-9), de többnyire egy gól volt a különbség. Kovács edző is állandóan variálta csapatát, egy játékost több helyen is kipróbált. Ezzel együtt a próbajátékon lévő Milena Vranešt természetesen átlövőben játszatta. A szerb játékos négy akciógólt lőtt, emellett többször eredményesen játszotta meg Hegyit, és Gulyát.

A második játékrész elején az UKSE még nem tudta átvenni a vezetést, az újbudaiak mindig Horváthék előtt jártak. (42. p.: 21-23). A mérkőzésen a szekszárdi vezetőedző a nyitott védekezés több formációját is gyakoroltatta csapatával, Jankovics és Vraneš is játszott zavaróvédekezőként. Kovács hat átlövésgóllal remekelt, csakúgy, mint Fauszt. A kapuban Mészáros kezdett, a második játékrészben Pap is bebizonyíthatta, mit tud. A mérkőzés 53. percében aztán átvette a Szekszárd az irányítást. Előbb Kovács két egymás utáni góljával 30-29-re fordított, majd ellenfelét szinte állva hagyva nyerte meg a mérkőzést 32-29-re.

UKSE SzekszárdÚjbuda TC 31-30 (20-16)
Szekszárd, Palánki Sportcsarnok, 50 néző (délután)
Játékvezetők: Bacs, Bán
UKSE: Pap – Gulya 2, Jankovics Orsolya 2, Hegyi, Fauszt 6(1), Mizsák 3, Horváth 5. Cserék: Mészáros (kapus), Weigel 3(1), Kaló, Horváth 4, Beck, Kovács 4, Milena Vraneš 2, Samu Virág. Edző: Kovács Jenő.
Az Újbuda legjobb góllövője: Kosik 5.
Kiállítások: 2 perc, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, illetve 5/4.

A délutáni találkozót egy Gulya-találat nyitotta meg. A délelőtti mérkőzéstől eltérően az UKSE végig vezetett. A lányok önbizalommal telve és lendületesen játszottak, szinte lerohanták ellenfelüket. Horváth Petra rendre megelőzte védőjét, négyszer volt eredményes az első játékrészben. Weigel átlövésből szerzett akciógólt a félidő 7. percében, mozgása még óvatos volt, de látszott, hogy állapota sokat javult. Hegyiék agresszív védekezéssel többször hiúsították meg az újbudai elképzeléseket. A 27. és a 30. percben a szerb vendégjátékos kétszer szerzett átlövésből találatot.

A második játékrész kezdetén Fauszt bombázott egymás után, amit Horváth Szimonetta góljai követtek. A 46. percben felzárkóztak az Ökrös-tanítványok, ekkor 24-24 volt az eredmény, így az utolsó negyed óra váratlanul szoros végjátékot hozott. Nagy izgalmak közepette a hazaiak csapatkapitánya, Horváth 60. percben lőtt góljával nyerte meg a mérkőzést kék-sárga klub.

Kovács Jenő: Két harcos mérkőzésből jöttünk ki győztesen. Mindkét csapat sok hibával játszott, ez a fáradságnak tudható be. Annak ellenére, hogy ezek „csak” edzőmérkőzések voltak, a tét ugyanúgy a győzelem, ami mindig nagyot lendít egy csapaton. Milena Vraneš a bosnyák első osztály bajnokságában játszott, pihenőjéből látogatott el hozzánk. Játéka tetszett, leigazolásáról keddig döntünk. A felkészülés jövő héten is napi két edzéssel folytatódik, kedden Dunaújvárosba utazik a csapat, 15.30-kor játszunk a Dunaferrel, pénteken pedig ismét az Újbudával, ezúttal vendégként.

Forrás: www.ukse.hu

A Lublin rendezi a BL-selejtezőt
Érdi bravúr az FKC ellen
Mörtel Renáta: újabb műtét
Kétszer nyert a Veszprém

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi