DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYeOBrNA' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Oroszország nem okozott csalódást | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Oroszország nem okozott csalódást

2010. július 29. 8:46 © handball.hu

Az orosz junior válogatott meggyőző magabiztossággal jutott az U20-as világbajnokság döntőjébe a házigazda Dél-Koreát legyőzve. Norvégia még ennél is könnyebben vette az akadályt Montenegró ellen.

Tatjana Hmirova
Tatjana Hmirova
XVII. U20-as világbajnokság, elődöntő
Dél-Korea U20
26 (14)
Oroszország U20
30 (17)
Dél-Korea, Szöul, 2500 néző
Játékvezetők: Yalatima, Mamoudou (CIV)
Hyobi
Seonhwa
Yeongsin
E. Lee
S. Lee
Ryu
Park
2
2
1
8
4(2)
8(2)
1
Hmirova
Kudrjasova
Goncsarova
Nyikityina
Iljina
Szen
Resetnyikova
Makjejeva
10
3
5
2
2
4
1
3
Hétméteresek: 8/4 Hétméteresek: 1/0
Kiállítások: 4 perc Kiállítások: 12 perc

XVII. U20-as világbajnokság, elődöntő
Montenegró U20
16 (10)
Norvégia U20
26 (11)
Dél-Korea, Szöul, 450 néző
Játékvezetők: Marzouqi, Al Nuaimi (UAE)
Vlahović
Mehmedović
Marković
Despotović
Klikovać
Lazović
Knezević
1
2
2
1
1
4
5(1)
Kristiansen
Oftedal
Molid
Jakobsen
Solberg
Mørk
Nørstebø
2
2
4(1)
2
2
11(1)
3
Hétméteresek: 2/1 Hétméteresek: 2/2
Kiállítások: 8 perc Kiállítások: 4 perc

Miután a középdöntőcsoport utolsó összecsapásán a norvégok vereséget szenvedtek a házigazda Dél-Korea csapatától, a mai mérkőzésen nyerni kellett. Egy olyan csapattal találkoztak, amely ellen még soha nem léptek pályára, így volt miből készülniük. A játékosok elmondása szerint nagyon sokat videóztak a montenegrói csapat meccseiből.

A mérkőzés az elvárt keménységet hozta, és az első félidőben az eredmény nagyon szoros volt. Norvégia kezdett jobban és tíz perc játék után 6-2-re vezetett, de a balkáni csapat kiegyenlített és a félidő végén csak egy gólra vezettek az északiak, 11-10.

A szünet jót tett a norvég csapatnak,mert a második félidőben gyorsan nagyobb arányú vezetést szereztek; először öt majd hat gól volt a különbség és a végén behozhatatlan előnyre tettek szert, Montenegrónak semmi esélye nem volt – írja a www.handball.no.

„Egy keményen dolgozó csapat szerzett örömet nekünk a meccs végén” – nyilatkozta Svendsen edző. „Montenegró nagyon jól tartotta magát az első félidőben, de aztán a második játékrészben visszaálltunk hatosfalas védekezésre és az ellenfélnek mindössze hat alkalommal sikerült betalálnia. Ez a csapat által kiharcolt győzelem volt, ahol Nora Mørk kitűnt a maga tizenegy góljával, két kihagyott mérkőzés után. Holnap pihenőnapunk van és feltöltődés a szombati döntőre, amit nagyon várunk. A montenegrói csapat kemény játékkal és hosszú támadásokkal próbálta tartani a lépést. Az első félidőben volt egy rövidebb időszak, amikor az ellenfél gólgyárosa könnyen lőtte góljait, de azon kívül a lányok kitűnően tették a dolgukat. Különösen a második félidőben mutattunk be nagyon jó védekezést és Guro Rundbraten a kapuban 50% körüli teljesítményt hozott. Ellentétben az előző mérkőzésekkel, most többet támadtunk felállt fal ellen és nem csak lerohanásokból éltünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy mi vár ránk. Az eszesebb és ravaszabb csapat fogja nyerni a döntőt. Reméljük, hogy ez Norvégia lesz” – osztotta meg gondolatait Svendsen a szombati Oroszország elleni döntővel kapcsolatban.

Ez az ötödik alkalom, hogy Norvégia juniorjai elődöntőbe jutottak a világbajnokságon, ebből csak egy alkalommal lett döntő és utána ezüstérem, 2005-ben. Az akkori csapatban olyan játékosok tűntek fel, mint Marit Malm Frafjord vagy Kari Aalvik Grimsbø.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

A vb további programja:

július 31., szombat
7.00 Dél-Korea U20 – Montenegró U20
9.30 Oroszország U20 – Norvégia U20

Rosszkor jött a visszavágás

© handball.hu

További hírek