DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYPmgBx7' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Kik várnak juniorjainkra? | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kik várnak juniorjainkra?

2010. július 23. 10:16 © handball.hu

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, junior válogatottunk továbbjutott a vb-középdöntőbe, ahol a D-csoportból érkező ellenfelek várnak rá. Dél-Koreából Andorka Sándor, a D-csoport játékvezetőinek felelőse küldött észrevételeket a riválisokról.

Kik várnak juniorjainkra?
Montenegró U20:
A balkáni ország csapata öt nappal a világbajnokság előtt érkezett a helyszínre, hogy ne legyen gondja az akklimatizációval. Az együttes nagy részét a Budućnost játékosai teszik ki, akik mindjárt az első meccsen hatalmas meglepetést okoztak, mert nyertek a nagy esélyes oroszok ellen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az orosz csapat az első meccse előtt tizenhat órával érkezett, nagyon messze voltak az átállástól. A montenegróiak a második meccsükön magabiztosan győzték le a svédeket, és ettől kezdve valami hihetetlen önbizalommal játszanak. A csapat erősségei: Vukčević a kapus, aki szenzációsan véd, eddig kétszer kapta meg a csapat legjobbjának járó díjat. Rendkívül gólerős Milena Knežević balátlövőben, gyakran lő tíz-tizenegy méterről is eredményesen. Gyors a jobbszélső Mehmedović, a kapussal nagyon jó szinkronban vannak. Dinamikus, gyors kézilabdát játszanak, védekezésük jellemzően a hatos fal és a nyitott védekezés kombinációja. Támadásaikban a jugoszláv iskola elemeit lehet látni, sok ötlettel és rögtönzéssel.

Oroszország U20:
Két felnőtt világbajnokkal a 2009-es kínai vb-ről (Hmirova és Makjejeva), és az azóta már a felnőtt válogatottat is megjárt Szennel rendkívül gyors játékot játszanak, mind a két szélső nagyon gyors a kontrákban. A beállósukat nagyon nehéz tartani a magassága és a súlya miatt is. A csapat edzője az a Gumjanov, aki hosszú évekig volt a Lada Togliatti mestere. Védekezésben a belső négy ember átlagmagassága 190 centiméter felett van. A csapat képes szenzációs periódusokra a meccseken belül, de gyengékre is. Az edzőnek nagyon hosszú a kispadja, bármikor bárkit tud le- és becserélni. A csütörtöki meccsen, a svédek ellen hatalmasat küzdöttek a rendkívül kellemetlen ellenféllel, és csak az utolsó percekben sikerült győzelemre hozni a találkozót.

Svédország U20:
Személyükben szintén egy igazi meglepetés-csapatról beszélhetünk! Agresszív, nyitott védekezés jellemzi őket, már a kilences magasságában, és hihetetlen kondícióval is rendelkeznek. A jobbszélsőjük nagyon gyors, és mérkőzésenként nyolc-tíz gól lőtt. Ugyancsak jó teljesítményt nyújtott a jobbátlövőjük. A csapat a tétmeccseken minden alkalommal erőn felül teljesített. Relatíve sok szabálytalanságot követnek el, ám az a védekezési stílusuk következménye. Az elmúlt évhez képes rengeteget fejlődtek.

Andorka Sándor




A magyarok további, várható programja:
(magyar idő szerint)

középdöntő, 1. forduló – július 24., szombat
12.00 Magyarország U20 – Oroszország U20

középdöntő, 2. forduló – július 25., vasárnap
10.00 Svédország U20 – Magyarország U20

középdöntő, 3. forduló – július 27., kedd
12.00 Magyarország U20 – Montenegró U20

Középdöntő, a II. csoport állása
1.Montenegró U20220051-4474 pont
2.Magyarország U20211052-5023 pont
3.Brazília U20202054-5402 pont
4.Oroszország U20210155-56-12 pont
5.Spanyolország U20201154-56-21 pont
6.Svédország U20200248-54-60 pont

Három ponttal a középdöntőbe

© handball.hu

További hírek