Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A döntéseinél gyakran a szívére hallgat

2010. június 1. 13:13 © handball.hu

Ezúttal a Dunaújváros kiválósága, az BL- és EHF-kupa-győztes, világbajnoki ezüst- és bronzérmes Ferling Bernadett válaszolgatott olvasóink kérdésére. A chat kivonatát cikkünkben olvashatjátok el.

A döntéseinél gyakran a szívére hallgat
Genius: Mit gondolsz arról, hogy Böbe hátráltatja a csapathoz érkezni vágyó szponzort? Úgy gondolom, sokat tehet arról, hogy a csapat ilyen mélyre került.
Ferling Bernadett: Nem értek Veled egyet!

Mr. Kézi: Milyen változások várhatóak a csapat keretében? Melyek azok a posztok, amelyeket mindenképp meg szeretnétek erősíteni?
Ferling: Leginkább kapust és edzőt szerettünk volna igazolni, ez sikerült is Kiss Szilárd és Víg Vivien személyében. Tehetséges fiatalok érkeznek még hozzánk, egyelőre ennyi...

Mr. Kézi: Meddig tervezed az aktív játékot (klubszinten)? Sokan a válogatottba követelnek, azonban nekem az a véleményem, amivel szerintem nem bántalak meg, hogy a fiataloknak kell lehetőséget adni. Természetesen nagy erőssége lehetnél még mindig a válogatottnak, viszont fontos, hogy már az olimpiára is készülve a fiatalok épüljenek be a csapatba. Szerencsére vannak tehetséges fiataljaink :)
Ferling: Kb. két évig szeretnék még kézizni, a válogatott kérdésében maximálisan egyetértek.

Krajcz István: Az lenne a kérdésem, hogy megfordult-e a fejedben, hogy az ETO-ba szerződj, valamint az, hogy mi a véleményed a Dunaújváros ez évi teljesítményéről?
Ferling: Igen, megfordult a fejemben, de döntéseimet gyakran úgy hozom meg, hogy inkább a szívemre hallgatok. Most is ez történt. A történtek után nagyon szép eredményt értünk el idén, jövőre még jobbak leszünk!

Artie: Az a hír járja, hogy a Győrbe igazolásodnak az is útjában állt, hogy a jelenlegi csapatból több "nagy öreg" is jelezte, hogy visszavonul, ha eligazolsz. Te pedig ugye tulajdonosi érdekeltséggel bírsz a csapatnál. Igaz ez? Meddig lehet még így az első osztályban tartani a csapatot?
Ferling: Valóban tulajdonosként is érdekelt vagyok a csapatnál, emellett nagyon szeretek a "nagy öregekkel" együtt játszani. Természetesen nem ez a jövő útja, már most elkezdjük az ifinket erősíteni, és kinevelni egy új nagy generációt...

Zoli: Nem sajnálod, hogy ilyen kiváló formában nem a BL-ben játszol (ráadásul egy BL-aspiráns csapatban)? Egyeztettél-e mostanában Mátéfi Eszterrel a válogatottsággal kapcsolatban? Nem fordult-e meg a fejedben, hogy újra válogatott legyél (remélem leszel még)?
Ferling: Vonzó volt a győri ajánlat, de már kitértem a maradásom okaira. Eszterrel együtt úgy gondoljuk, hogy a fiataloknak meg kell mutatniuk nemzetközi szinten is, mire képesek, és a tapasztalatai után visszatérünk a kérdésre.

Zsolti23: Melyik volt a kedvenc világversenyed? (Nekem a pekingi olimpia, hiába nem lett érem...)
Ferling: A zágrábi világbajnokság és a pekingi olimpia.

csk87: Mennyire jelent nehézséget a gyermeknevelést és az élsportot összeegyeztetni egymással? Egyáltalán élsport-e az, amit most csinálsz? Mi az oka annak, hogy a 2000-es évek elején elért sikerek közelébe sem nagyon tudunk kerülni válogatott szinten, és egy 9. helyet boldogan fogadunk?
Ferling: Mindenképpen élsport, csak kicsit kevesebb a feladat. Már belerázódtam (és Virág is) az összeegyeztetésbe. Egy bébiszitter, a férjem, és a nagymamák kiváló segítséget nyújtanak. Kicsit nekem is hasonlóak az érzéseim, de mindannyiunknak időt kell adnunk az új válogatottnak, és várni a kiemelkedő eredményeket.

Baktai Roland: Mi a véleményed a Békéscsabáról?
Ferling: Nagyon bírom a békéscsabai csapatot, leginkább az edzők személye miatt... :)

bero: Láthatjuk-e még BB-t és Bokit a következő szezonban Közöttetek a CSAPATBAN?
Ferling: Van egy jó hírünk: Mindannyian ott leszünk a pályán jövőre is!

liverpool: Van-e mód új szponzor érkezésének? Jó lenne, ha újra, lassan, de biztosan vissza tudna állni a régi fellegvár Dunaújvárosban.
Ferling: Sokat dolgozunk egy új fellegvár létrehozásán!

Marcus Aurelius: Ha nem gond, a 2003-as vb-döntőről kérdeznék, amin szerintem (legalábbis a második félidőben) minden idők egyik legkomolyabb bírói ellenszelét kapta a válogatottunk. Történt-e azóta valamilyen, legalább gesztusértékű megnyilvánulás, akár a bírók, akár a nemzetközi szövetség, akár a franciák (beleértve Szabó Edinát is) felől irányotokba, hogy valójában ti érdemeltétek volna meg az aranyat? Mert azt hiszem, a szurkolók közül nagyon sokan így gondoljuk.
Ferling: Rögtön a meccs után, és azóta is, sokszor, és sok helyről halljuk, hogy aranyérmet érdemeltünk volna. Szerintem is akkor miénk volt a világ legjobb csapata, mégsem mi állhattunk a dobogó legfelső fokára.

DRDB: Milyen újra együtt játszani Bokival, BB-vel, Gabóval és Ivettel?
Ferling: Jó úton haladunk, és nagyon szeretünk együtt játszani, edzeni...

Attila: Mi a véleményed a csapat kapusairól, Reniről és Ágiról? Szerinted hogyan lehetne elérni, hogy a csapat stabilabb formát nyújtson a közvetlen riválisok ellen?
Ferling: Kiss Szilárd már biztosan tudja, és jól eltervezte, hogyan lehet stabilabb formát nyújtania a csapatnak, illetve Reninek és Áginak. Amit Ő eltervez, azt szereti is véghez vinni. :)

Dferrjano: Szeretném megkérdezni, hogy hogy látjátok a fiatalok helyzetét abból a szempontból, hogy miért van, hogy 18-20 éves, ügyes, tehetséges fiatalok azokat a klubokat részesítik előnyben, ahol ugyan (magyar viszonylatban) jó pénzt kapnak, de koptatják a padot, szemben azzal a lehetőséggel, hogy inkább kevesebb fizetésért kézilabdázzanak, de egyrészt sok játéklehetőséggel, másrészt pedig olyan „mentorok” mellett, mint Te, Boki, BB…?
Ferling: Szerintem nem jó döntést hoztak ezek a fiatalok, de lehet, hogy az idő majd őket igazolja. Sok pénzt keresni kiforrott játékosként lehet, és akár 23 év fölött is. Eleinte nem a pénz kellene, hogy domináljon, hanem a fejlődés lehetősége.

sanyesz: Mit tervezel a kézilabda után? Maradsz a sportág mellett, vagy másban gondolkodsz? Te sem fogod megúszni a következő kérdést: mi a kedvenc ételed?(nekem a pacal :-)) És hogy boldogulsz a konyhában? Bár egy ilyen kérdést feltenni egy anyukának talán arcátlanság :-))
Ferling: Kézilabda után is szeretnék a kézilabda mellett maradni, apai ágon nagyon jó "edzőgéneket" örököltem :))) Kedvenc kajáim: a tenger gyümölcsei, sushi minden mennyiségben, és a majonézes krumplisaláta. Főzni nagyon szeretek, és jól is tudok!!!!!!!!

berzebub: Mi igaz abból, hogy a városban lesz kézilabda akadémia, és ha igen, hol tart az ügy? Én Texasból, Houstonból írok.
Ferling: Nagyon örülnénk, ha lenne akadémia, már szerveződés fázisában tart az ügy. Szurkoljatok továbbra is Texasból!! TEXAS IS THE KING!!! :))))

norbert: Állítólag a Vasművel és Hankookkal tárgyaltok, mint lehetséges szponzorok, igaz-e? Igaz-e hogy Kindl-lel, Melmann-nal, Tillingerrel és Szűcs Gabival tárgyaltok?
Ferling: Egyenlőre nem tárgyalunk velük, de reméljük, fordul a kocka. Szerettük volna, ha Tilinger Tamara visszatér, de nem jött össze, Szűcs Gabit pedig szívesen látnánk, de még nem tudjuk a jövő évi terveit. Egyébként jó barátnőm, ma érkezik haza Valceából, gyorsan fel is hívom...

Dferrjano: Lehet-e már tudni valamit a felkészülésetekről? Például vannak-e már lekötött felkészülési meccseitek, esetleg felkészülési tornák?
Ferling: Július 14-én kezdjük a felkészülést, de a felkészülési meccsekről még nem tudok semmit. Ami biztosnak tűnik, hogy augusztus végén újra mi rendezzük a Kulcsár Anita Emléktornát, a Podgorica, a Valcea, a Győr és a mi részvételünkkel.

vikusz: Lesznek-e a Csapatból távozók, és ha igen, lehet-e már tudni, hogy kik?
Ferling: Úgy néz ki, mindenki marad!!!!!!!!!!!

szurker: Városon belül nagy visszhangja volt annak pár hónapja, hogy új sportkoncepció lép életbe a közeljövőben. Érezhető-e már ennek hatása, vagy csak a szép elképzelések voltak ezek? Tisztában vagyok vele, hogy a csapatvezetés nagyon sokat vállal, ezért tisztelet, köszönet és elismerés nektek! Ennek ellenére megkérdezném, hogy megfelelőnek ítéled-e a Csapat kommunikációs tevékenységét? (Gondolok itt pl. a csapatoldal hiányosságaira, valamint az edzőváltás hivatalos bejelentésének elmaradására.)
Ferling: Eddig is sok segítséget kaptunk a várostól, sportkoncepció ide, vagy oda, reméljük, ez továbbra is így marad! Sokszor nem csak a mi tapasztalatlanságunk okán vannak kommunikációs hiányosságok, de tudjuk, fejlődnünk kell ezen a téren is! Elsődlegesen a csapat életben tartásáért dolgozunk, minden egyéb csak ez után következhet.

Dremil: Kedves Detti! Példaképe a fiatal sportolóknak a pályán és a rendezett magánéletében is. Nehéz annak lenni?
A Loki mellett az Újvárosnak is szurkolok. Lesz dobogó esélyes az Újváros az elkövetkezendő szezonban?
Ferling: Nem nehéz példaképnek lenni, csupán neveltetés kérdése.
Már most is az!! :)))

Nagy Róbert: Ki a legjobb barátnőd a csapatban?
Ferling: Gáspár Gabi, már több, mint 10 éve, és remélem, még jó sokáig!!!!!

Kérdezd Ferling Bernadettet!

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi