Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hatezer néző előtt tenne csodát a Vâlcea

2010. május 15. 15:17 © handball.hu

Az Oltchim Rm. Vâlcea nagy fegyvertényt valósíthatna meg azzal, ha megnyerné a BL-döntőt este Bukarestben. Az első meccsen rosszul játszó csapat hétgólos hátrányt szedett össze, ezt megfordítva kellene hazai közönség előtt a kupát elhódítania.

Hatezer néző előtt tenne csodát a Vâlcea
A román játékosok és az edző bizakodnak, és mindenhol azt nyilatkozták, hogy nem veszítik el a reményt, keményen edzettek, készültek egész héten, és mindent megtesznek majd a jó szereplés érdekében. A mérkőzésre hatezer nézőt várnak!

Radu Voina vezetőedző így nyilatkozott: "Nem akarunk már az első tíz percben 7-0-ra vezetni, hanem fokozatosan kell ledolgoznunk a hátrányunkat".

Ioan Gavrilescu, a klub elnöke pedig elmondta, ha a lányok három-négygólos előnnyel mennek a szünetben az öltözőbe, akkor meg lehet a BL-győzelem.

Patricia Vizitiu, a csapat jobbátlövője így vélekedett: "Az utolsó esélyünket ki akarjuk használni, remélem, hogy teljesen más meccset játszunk, mint Dániában".

A balátlövő Cristina Neagu elárulta, hogy nagyon gyenge játékot mutattak az első meccsen, amikor bárki le tudta volna győzni őket: "Amíg van egy kis remény, addig mi hiszünk benne, hogy nyerhetünk".

Valentina Ardean-Elisei, a csapat klasszis balszélsője hosszú sérülése után újra edzésben van, sőt, a román bajokság utolsó három meccsén pályára is lépett, és gólokat is szerzett. Ő is a keretben lesz szombaton Radu Voina elmondása szerint, de még nem biztos, hogy a pályára is küldi.

Ramnicu Vâlcea és Bukarest polgármesteri hivatala egy óriáskivetőt szerel fel mindkét városban, hogy azok a kézilabda-szurkolók, akik különböző okokból nem juthatnak el a mérkőzésre Bukarestbe, is élőben nézhessék a meccset. A jegyek miatt kitört óriási botrányt így próbálják tompítani a drukkerek körében, ugyanis nagyon sok törzsszurkoló nem jutott belépőhöz, mert olyan keveset hoztak forgalomba Vâlceán, vagy pedig nem tudták megengedni maguknak a magas jegyárak miatt. A román internetes oldalakon négyszeres áron kínálták a döntő belépőit, ami sokszor meghaladta a 100 eurós árat is.

A román államelnök, Traian Basescu eredeti szándéka szerint a helyszínen tekintette volna meg a döntőt, de végül mégis úgy döntött, hogy otthon nézi meg a TV-ben, mivel a román média azt sugallta az utóbbi napokban, hogy azért nem jutott jegy az igazi szurkolóknak, mert a román politikusok és családtagjaik kapták meg azokat.



Jakob Vestergaard, a Viborg vezetőedzője is érzi magában a döntő lázát. A dán bajnok pénteken megérkezett Bukarestbe, a csapatban mindenki egészséges. Vestergaard így nyilatkozott a fogadtatásról: "Jó előérzetem van, de ugyanakkor óriási feszültséget érzek. Amikor megérkeztünk Romániába, akkor jöttem rá, hogy itt egy nagyon nagy dolog van készülőben szombat este. Tudtam, hogy nagy az érdeklődés a BL-döntő iránt a románok körében, de hogy hét darab tévékamera lesz jelen az érkezésünkkor, arra tényleg nem számítottam. Azt is hallottam, hogy a román miniszterelnök beszédet tartott arról, hogy milyen nagy dolog lenne Romániának, ha a Vâlcea megnyerné a BL-döntőt. Elég vicces lenne, ha mi ugyanezt hallhatnánk Lars Lokke Rasmussen (a dán miniszterelnök) szájából".

Az edző nagyon várja már a mérkőzés kezdetét, és reméli, hogy minden problémamentesen zajlik majd, ahogy az első tréning is, ahol úgy látta, hogy játékosai is elkezdték a mentális visszaszámlálást. A döntő kezdetéig nagyon hosszúnak tűnik az idő.

"Természetesen az a legfontosabb, hogy felgyorsítsuk az idő múlását. Szerencsére a játékosaim vannak olyan rutinosak, hogy ez nem okoz nekik problémát. Szervezünk közös programokat is, mint séta, vagy különböző játékok, de mindenki tudatában van annak, hogy egyénenként is a leghatékonyabban kell felhasználni a hátralévő időt. Személyesen is megvan a módszerem arra, hogyan használom ki az időt. Általában végiggondolom többször a teendőket, akkor is, ha egész héten ezzel foglalkoztam" - folytatta Vestergaard.

A legfontosabb a szombati meccsen a Viborg számára, hogy elkerüljék a hat gólnál nagyobb arányú vereséget.

"Természetesen a győzelemért fogunk játszani, és megpróbáljuk ugyanazt a gyors játékot hozni, mint Herningben. Az első meccsen körülbelül hetvenöt százalékát hoztuk a tudásunknak, és nem volt éles a csata, mivel az Oltchim csak ötven százalékát hozta a valós tudásának. Bajban leszünk, ha a románok felpörögnek a maximumra, és mi csak azt hozzuk, mint otthon, így elsősorban a győzelemért megyünk, másodsorban pedig a hétgólos különbségre gondolunk. Mi teljesen másképpen készültünk erre a meccsre, mint azt a Vâlcea tette, ők össze voltak zárva egy hétig, mi ezt más sajátos módszerekkel oldottuk meg" - mondta Vestergaard.

A taktikai elemekről így nyilatkozott: "Rengeteg dologban kell fejlődnünk az első meccshez képest, de a Vâlceának is, mint tudjuk. A legfontosabb a lerohanás lesz, abból nem követhetünk el hibákat, de a felállt fal elleni jó játék is fontos, mert ha nem, kegyetlenül leindíthatnak bennünket, ahogy ezt tették a vâlceai középdöntőbeli meccsen, ahol veszítettünk ellenük. Herningben csak a lerohanásos játékunk miatt tudtunk győzni, de követtünk el hibákat is a felállt fal elleni játékban. Ezeket az egyéni hibákat kell redukálnunk".

Ugyanakkor Vestergaard biztos benne, hogy a románok a játék több elemében is javulni fognak, de főleg az átlövők játékának a javulására számít: "Nagyon jól védekeztünk az átlövőik ellen, és így nem sokat tudunk róluk, hogy mire képesek. Biztos vagyok benne, hogy javulni fognak. Amit még meg kell oldanunk, az Stanca semlegesítése, aki az első meccsen hat gólt dobott, hat büntetőt harcolt ki, és hat kiállítást kaptunk róla. Ez világszínvonal".

Anja Althaus, a viborgiak beállósa nagyon jókedvűen nyilatkozott pénteken délután, miután a csapat edzése befejeződött a bukaresti "Sala Polivalenta" termében: "Nagyon fel vagyok dobva, és várom az összecsapást. A csarnokban nagyon meleg van, ezt már most kijelenthetem, és gondolom, a hangulat is nagyon felfokozott lesz. A legfontosabb, hogy hideg fejjel tudjuk végigjátszania meccset. A Vâlceának keményen meg kell majd dolgoznia, hogy legyőzzön bennünket. Nekünk ahhoz kell tartanunk magunkat, amit megbeszéltünk, és úgy kell játszanunk, ahogyan azt az utóbbi hetekben tettük. Nem szabad, hogy hektikussá váljon a játékunk, mert az idő nekünk dolgozik majd, nem a románoknak. Biztosan óriási zaj lesz, de koncentrálnunk kell, és kommunikálnunk egymással. Nagyon nehéz lesz, de jól fog sikerülni. Hét gól óriási előnynek számít, de ha nem vigyázunk, nagyon hamar behozhatják".

Nagyon jó játékkal, hétgólos előnnyel vonultak le a pályáról a viborgiak Herningben múlt héten, de ahogy Vestergaard vezetőedző elmondta: "Úgy kell kimenni a pályára, hogy csak egygólos előnyük van, és a bukaresti meccset is meg kell nyerni".

"Mi nem azért megyünk ki a pályára, hogy megvédjük a hét gólos előnyünket, hanem hogy győzzünk, ahogy mindig is szoktunk. Óriási csarnokban, frenetikus jó hangulat lesz, és nagyon jó lesz majd így győzni" - fejezte be az önbizalommal teli Anja Althaus.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

Bajnokok Ligája, döntő, 2. mérkőzés

CS Oltchim Rm. Valcea - Viborg HK
19.45 (magyar idő szerint), Bukarest, Sala Polivalenta
Vezeti: Thierry Dentz, Denis Reibel (franciák)
TV: Viasat3 - ÉLŐ

Az előző mérkőzésen: Viborg - Valcea 28-21 (14-11)

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi