DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYO2ITgR' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Örömök és bánatok Viborgban | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Örömök és bánatok Viborgban

2010. május 6. 5:05 © handball.hu

Közvetlenül a BL-döntő első mérkőzését megelőző héten a Viborgnál jó és rossz dolgok egyaránt történtek, melyek kisebb-nagyobb mértékben befolyásolhatják a dán csapat hangulatát és teljesítményét az Oltchim elleni fináléban.

Örömök és bánatok Viborgban
Rossznak nevezhető, még akkor is, ha már tét nélküli mérkőzés volt, hogy az utolsó meccsüket elveszítették hazai pályán a BL-címvédésre készülő zöldmezesek. A győzelmet az FCM szerezte meg a rájátszás utolsó csoportmeccsén, amely csapat első sikerét könyvelhette el az utóbbi tíz év folyamán a viborgiak otthonában. A döntőbe kerülésről már nem döntött a mérkőzés, de akkor is komoly presztízscsata volt, és a BL-fináléra való éles felkészülés utolsó állomása. A meccs végeredménye 31-32 lett az FCM javára. A hazaiaknál a legtöbb gólt Rikke Skov (7) és Anja Althaus (6) szerezték, míg a vendégeknél Trine Troelsen (12) és Tonje Nøstvold (9) jeleskedett.

A rossz hírek közé tartozik az is, hogy a csapat második számú beállója, Karen Smidt még a mérkőzés előtt megsérült: kifordult a térde a KIF Vejen elleni találkozón, és csak műtéttel tudták rendbe hozni, így a szezon hátralévő csatáit kihagyni kényszerül. Ennek következtében Anja Althaus egyedül maradt a posztján. Jakob Vestergaard edző azt nyilatkozta, hogy semmi más lehetőségük nincs, esetleg Skov-t tudják rövidebb periódusokra bevetni középen. Rá viszont nagy szükség van átlövő pozícióban is, így csak reménykedni tudnak, hogy Althaus végigbírja a hatvan perceket.

Jó hírnek számít, hogy az FCM elleni meccsen visszatérhetett Johanna Ahlm, aki már pár perc erejéig játéklehetőséget is kapott. A svéd válogatott irányító még márciusban sérült meg a Hypo elleni BL-meccsen. A játékos azóta három évvel meghosszabbította szerződését a klubbal.

A kitűnő hírek kategóriájába sorolhatjuk azt is, hogy a Viborg HK új főszponzori szerződést kötött kedden az egyik legnagyobb dán földgáz-szolgáltatóval, a HNG Midt-Nord Salg-gal, így a gazdasági hátterük is megerősödött.

Május 5-én egy kupamérkőzésre került volna sor a viborgi csarnokban a Viborg HK és a Randers Hk között, de mivel mindkét csapat érdekelt az európai kupadöntőkben, így ezt elhalasztották egy júniusi dátumra, amennyiben az nem ütközik majd a bajnoki döntő meccseivel, melyeket szintén ugyanaz a két csapat vív majd.

Bajnokok Ligája, döntő, 1. mérkőzés
Viborg HK - CS Oltchim Rm. Vâlcea
2010. május 8., 16:15 - Herning (Dánia)
Vezeti: Nenad Nikolic, Dusan Stojkovic (szerbek)
TV: Viasat3 - ÉLŐ

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek