DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY9ARXaW' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Az ETO biztosan hozta az első döntőt | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az ETO biztosan hozta az első döntőt

2010. május 2. 12:55 © handball.hu

Az Arany Ászok Rájátszás döntőjének első mérkőzésén a Debrecen érkezett Győrbe, hogy meglepje a Győri ETO együttesét, és megnyerje a két győzelemig tartó párharc első fordulóját. A hajdúságiak azonban még megszorítani se tudták a házigazdát.

Az ETO biztosan hozta az első döntőt
NB I., Arany Ászok Rájátszás, döntő, 1. mérkőzés
Győri Audi ETO KC
35 (16)
DVSC-KORVEX
21 (9)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 2000 néző
Játékvezetők: Kékes, Kékes
Amorim
Vérten
Görbicz
Mravíková
Kovacsics
Brădeanu
Mayer
Hornyák
Orbán
Spiridon
2
4
7(4)
4
4(1)
4
2
2
4
2
Lovrić
Juhász
Csáki
Borbás
Bulath
Bognár
Slakta
Mörtel
Szabó
2
7
4
1
1
3
1
1(1)
1
Hétméteresek: 5/5 Hétméteresek: 2/1
Kiállítások: 10 perc Kiállítások: 4 perc

Sok pontatlanság kíséretében kezdte egymást kóstolgatni a két együttes a bajnoki döntő párharc első mérkőzésén. A vendégek kerültek lépéselőnybe, miközben a hazaiaknak meggyűlt a bajuk a támadásaikkal, és folyamatosan az eredmény után futásra kényszerültek (11. perc: 3-5). Egy, a labdáért folytatott lendületes érkezés során Vérten és Hornyák arcon találta az addig két találatig jutó Csákit, akit vérző orral kísértek le a pályáról. Mravíková duplájával a 15. percben egyenlített az ETO, majd a támadásban Görbicz helyett bent maradt Kovacsics jóvoltából már a zöld-fehérekhez került a vezetés (7-6). A sokszor durvaságoktól sem mentes csatában a vendéglátónak az előny megszerzésével visszatért az önbizalma is. 10-7-nél Köstner Vilmosnak a feladata volt, hogy tanácsot adjon lányainak, miként lehetne a győri lendületet megtörni, ám Görbicz első akciógólja után már négy lett közte (22. perc: 11-7). Csáki vissza tudott térni a játékba, de a csapata egyre komolyabb hátrányba került, és egyre jobban fájhatott a feje (27. perc: 15-9). Pálinger a játékrész hajrájában még büntetőt is hárított, Szabó szabálytalansága miatt pedig alakulata emberhátrányba került. Ezt a hátrányt mínusz eggyel úszták meg a debreceniek, az első harminc percet viszont mínusz héttel. Félidőben: 16-9.

Loki-góllal és ETO-kiállítással folytatódott a találkozó. A DVSC kapuscseréhez folyamodott. 18-12 után a kisalföldiek hoztak egy 3-0-s szériát, ezzel már nagyon komollyá alakítva a fórjukat, ehhez nagyban hozzájárultak Pálinger védései is. A Győr úgy tudta ennyire a maga képére formálni a meccset, hogy az első tíz percből közel hatot létszámhátrányban játszott. Orbán egymás után szerzett két találatával a győri szurkolók már számolhattak az ellenfélre (42. perc: 23-13). Az utolsó negyedórára 26-14-gyel fordultak a csapatok, a kérdés pedig az volt, mikor ocsúdik végre fel a Debrecen. Ahogy látni lehetett, Vértenék szó szerint csak játszottak az ellenféllel. Az 50. percben, 29-14-es állásnál aztán jöhettek a fiatalok a Konkoly-csapatba. Pálinger átadta a helyét Vígnek, és Deáki is beállt a csatába. Víg szép hárításokat mutatott be, ez sem segítette a Lokit abban, hogy legalább tíz alá csökkentse a hátrányát, sőt (57. perc: 34-17). Orbán és Kovacsics is ezer fokon égett, míg a DVSC legeredményesebbjét, az ex-győri Juhászt is minden gólja után megtapsolta a győri közönség. A végére még néhány debreceni gól belefért, ám így is tizennéggyel győzött a Győri ETO. Végeredmény: 35-21.

Anyák napja - bajnoki döntővel

© handball.hu

További hírek