Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Érkezők és távozók a Ferencvárosnál

2010. április 21. 19:09

Szurkolói ankéton mutatta be a Ferencváros kézilabda csapatainak vezetősége visszatérő játékosát, Szamoránsky Piroskát. Emellett szóba került a két szakosztály közös kezelésének nehézsége, a távozók és az utánpótlás kérdése is.

Érkezők és távozók a Ferencvárosnál
Egyértelműen a legfontosabb bejelentés volt a szerda délutáni ankéton a csapatban korábban már négy éven át játszó Szamoránsky Piroska visszatérése. Mellette Elek Gábor elmondta, hogy Berta Melinda távozik az egyesülettől, Zsigmond Fruzsina állapota kérdéses: "Nagyon nehéz műtét áll előtte, amelynek a kimenetele korántsem megjósolható. Ennek ellenére mindent elkövetünk, hogy a jövőben is tudjon gondolkodni a kézilabdázáson".

Elek Gábor: A sérülteknek megadjuk az esélyt

A nemrég megsérült Erdélyi Líviáról a vezetőedző elmondta, hogy a csapat megtartja további egy évre, ezzel lehetőséget adva neki a felépülésre és a helykeresésre, amennyiben nem tudna a csapat által támasztott elvárásoknak eleget tenni. Ugyanezt predesztinálta Elek Gábor Bogdán Nikolett és Albert Helga esetében is. A másik Albert lányról, Helénről elmondta, hogy nagyon nehéz helyzetben van, ugyanis olyan sérülései vannak, amelyekkel szerinte nem teljesíthető a magyar élvonalbeli terhelés.

Elek Gábor: Ketten biztosan távoznak, Mohácsikra azonban számítunk

Biztos távozóként jelölte meg a tréner a kölcsönadásra felajánlott Emberovics Mírát és Szabó Edinát, akik közül előbbiről elmondta: "Számára a Vasasban és a Fehérváron eltöltött időszak után a legfontosabb, hogy sokat lehessen pályán". Ahogy fogalmazott: "Az előző hetekben nyújtott teljesítménye alapján lehetne rá számítani, de látva a következő év keretét, valószínűleg sok időt töltene a csapat kispadján, így olyan helyet próbálnak keresni neki, ahol kellő mennyiségű lehetőséget fog kapni". Ugyancsak a jövő évi csapattal kapcsolatban mondta el Elek: "Mohácsik Máriára olyannyira számítanak, hogy a csapattal kezdi meg a felkészülést, és várhatóan nevezve is lesz a következő szezonra".

Kenyeres nem marad a klubnál

Sajnálatos tényként mondta el a csapat vezetősége, hogy Kenyeres Fanni számára ajánlottak ugyan szerződést, de ő ezt nem fogadta el. Ahogy a mester fogalmazott az ankéton: "Fanni elmondta, nem biztos benne, hogy szeretné folytatni a kézilabdázást, bár nem tartja kizártnak, hogy még egy év levezetést beiktat valahol". Megerősítette továbbá, hogy Szádvári Krisztinával szerződést hosszabbított a klub.

Utánpótlás: Novák András feladata a sportiskolai rendszer kialakítása

Sokak számára fontos kérdés a csapat utánpótlása is. Az ankéton elhangzott, hogy június elsejétől Novák András fogja össze az ifjúságitól lefelé az összes korosztályt. A most a PLER-nél hasonló feladatokkal foglalkozó szakember feladata lesz, hogy a csapat sportiskolai rendszerét kialakítsa. Ebben Elek Gábor szerint nagyon nagy segítség lehet a két most belépett önkormányzat, a nyolcadik és kilencedik kerület által biztosított hét-nyolc iskolai tornaterem használata is. Ahogy fogalmazott: "Nekünk kell nyitni, hogy ne beessenek a Fradiba a fiatalok, hanem, hogy az általános iskola első osztályában tervezetten elkezdve a kézilabda oktatását elérjük, hogy tényleg csak a legtehetségesebbeket tudjuk idehozni".

Hemela: Nem dobjuk ki a kevésbé sikeres gyereket

Szóba került a szponzorok és a két szakosztály együttélésének kérdése is. Előbbire Kökény Bea, a csapat ügyvezetője elmondta, már tárgyalnak több lehetséges névadó szponzorral is: "Nagy valószínűséggel a nyárra ilyen irányú szerződés születni is fog. Már van olyan támogatója a csapatnak, amely nagyságrendileg akkora összeggel áll a Ferencváros kézilabdázói mellé, amely felérne egy névadói státusszal, mindösszesen nem kíván a klub névadójaként is megjelenni".

Hemela Zsolt, a klub másik ügyvezetője elmondta: "A férfi és a női csapatok egy szervezetben működtetése valóban nem a legjobb megoldás, ám az élet decemberben adott egy feladatot, ezt kell megoldani. Ha van két gyerekem, és az egyik sikeresebb, attól a másikat még nem kell kidobnom". Magyarázatként elmondta, hogy szeretné, ha mind a két szakosztály létezne, működne a továbbiakban is. Hozzátette: "Nem lehet azt a munkát egyszerűen lefejezni, amit az elmúlt öt-hat évben a férfi szakosztály közel húszéves álmából való felébresztéséért tettek". Természetesen kiegészítette azzal, hogy jelenleg a prioritás a női szakosztályé, a férfiak hátteréről és jövőjéről majd az után kezdenek el érdemben szervezkedni, hogy kiderült, marad-e a klub az élvonalban.

Kökény: Két út közül a nehezebbet választottuk

Két út közül a nehezebb, a múltat is őrző megoldás mellett tettük le a voksunkat. Még ha így mínusz nyolcvan millió forintos terhet vettünk is a nyakunkba. Haladunk előre, folyamatosan csökkentjük a tartozásainkat, a célunk, hogy 2010 folyamán bejelenthessük: a cégnek nincs se jelenlegi, se korábbi tartozása.

Forrás: ftckezilabda.hu

Újabb visszatérő a Fradiban
Abramovics: Nagy előrelépés az FTC

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi