Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Lehet, hogy többször is meg kell halni"

2010. április 11. 7:46

A döntőbe kerülésért feszül egymásnak a Vác és a DVSC vasárnap, küzdelmüket a SportKlub ÉLŐben közvetíti. A középső házban az FTC a Dunaújvárost fogadja, az alsóházban pedig Veszprém - Hunnia találkozót rendeznek.

"Lehet, hogy többször is meg kell halni"
NB I., Arany Ászok Rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés

Váci NKSE - DVSC-KORVEX
15.00, Vác, Városi Sportcsarnok
Vezeti: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor
ÉLŐben: SportKlub

"A tisztes helytállás, a szoros eredmény elérése elcsépelt frázis, pláne akkor, amikor csakis győzelemmel lehet a célokat elérni – s a rájátszás éppen ilyen. Ezért nem tagadom, szeretnénk kivívni a döntőbe jutást, ami csak akkor sikerülhet, ha legyőzzük a Vácot" – nyilatkozta Köstner Vilmos, a DVSC-KORVEX csapatának szakvezetője. A Loki mestere kifejtette azt is, hogy a Duna-parti alakulat előnyben van, hiszen hazai pályán kezdheti meg a két győzelemig tartó sorozatot, ráadásul összeszokottabb társaság benyomását kelti, mint a Loki, ám a tréner képesnek érzi csapatát arra, hogy kiharcolja a fináléba jutást.

A Vácon vasárnap 15 órakor kezdődő találkozóra – melyet a SportKlub élőben közvetít – vélhetően komplett kerettel utazhat a Debrecen, annak ellenére, hogy többen kisebb sérüléssel bajlódnak, de ahogy a mester fogalmazott: "Bízom benne, hogy erre a sorsdöntő meccsre mindenki feléled, és hadra fogható lesz. Mindenki tisztában van vele, hogy mennyire nehéz összecsapás vár ránk, lehet, többször is „meg kell halniuk” a lányoknak a pályán a sikerért, de ezt el is várom tőlük. A Vácnál az egyéni képességek és a csapat taktikai tudása is kiemelkedő, de okos játékkal meg lehet lepni őket. Fegyelmezett védekezéssel, gyors visszarendeződéssel kevesebb gólra kell kényszerítenünk őket, nekünk pedig – ellenben a legutóbbi váci meccsel – nem szabad kihasználatlanul hagynunk a ziccereinket. A rájátszásban minden mérkőzésnek nagy a tétje, így az lehet a nyerő momentum, melyik csapat tud hamarabb feloldódni, s taktikusan játszani. A felkészülés során amit terveztem, azt elvégeztük, így bizakodva várom az összecsapást" – fogalmazott a debreceni edző.

Forrás: www.haon.hu



NB I., Arany Ászok Rájátszás, középső ház, 1. forduló

FTC - Dunaújvárosi NKKSE
16.00, Népliget, Olimpiai Központ
Vezeti: Nagy Ferenc, Túróczy József

A minimális célt már teljesítette a bajnokságban a Dunaújvárosi NKKSE csapata azzal, hogy az alapszakasz végén bejutott a középházi rájátszásba, ahol az 5-8. helyért küzdhet meg a közeljövőben ellenfeleivel. Rapatyi Tamás és alakulata a Ferencváros, a Fehérvár, illetve a Siófok együttese ellen játszik két-két mérkőzést a bajnokság második szakaszában a minél előkelőbb pozícióért. Az Újváros vasárnap délután négy órakor a Ferencváros csapata ellen kezdi meg a rájátszás küzdelmeit, s bár a budapesti összecsapást a fővárosiak várhatják esélyesként, ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy az újvárosiak eleve feltartott kézzel várnák a középszakasz első meccsét.

Ahhoz azonban, hogy sikerüljön bravúrt véghezvinnie a DNKKSE játékosainak, jó és kiegyenlített játékot kell produkálnia a csapatnak, hiszen a Fradi elsősorban hazai pályán játszott eredményesen az idei szezonban. A vendégek játékának egyik kulcsa a kemény és eredményes védekezés lehet, s van is hova javulniuk, hiszen az alapszakaszban ezt nem mindig sikerült megvalósítania Ferlingéknek. Amennyiben ezzel most nem lesz gondjuk, úgy lehet esély akár a pontszerzésre is, ám hiába hiányzik együttesükből csak a térdműtétje után lábadozó Jókai Nóra, ezzel együtt is a zöld-fehérek várják favoritként a vasárnapi találkozót.

Forrás: www.dunaujvaros.com



NB I., Arany Ászok Rájátszás, alsóház, 1. forduló

Veszprém Barabás KC - Hunnia KSK
18.00, Veszprém Aréna
Vezeti: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

A jó rajt kulcsfontosságú lesz a veszprémiek számára, akiknek hazai pályán kell legyőzni a Hunniát és a Kiskunhalast. Mindkét együttes ellen négy pontot gyűjtöttek az alapszakaszban a lányok, így jogos elvárás a szurkolók részéről a veszprémi győzelem. A két hazai diadal lendületet adhatna a folytatáshoz, a Hódmezővásárhely idegenbeli legyőzésével pedig gyakorlatilag félidőben eldőlhetne a veszprémi bent maradás.

"A következő mérkőzéseken fog kiderülni, hogyan tudtuk feldolgozni a sikertelenséget, nyilvánvalóan nyomot hagytak mindenkiben a vereségek, de bízom benne, hogy a kudarc acélosabbá tesz minket. Az első két-három mérkőzésen múlik minden, a Hunnia ellen rá kell hangolódnunk a rájátszásra, és merítenünk kell belőle. Nem vehetjük lazán a mérkőzést, koncentráltan, fegyelmezetten kell játszanunk, ez a hozzáállás szigorú elvárás mindenki felé. Minden mérkőzés más, hatszor a maximumot akarjuk adni, nem akarunk számolgatni. Örülök, hogy a Fehérvár ellen sokan voltak kíváncsiak ránk, ezért is fájó pont, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönségünket. Tisztában vagyunk vele, hogy adósak vagyunk a jó teljesítménnyel, ezért bízom benne, hogy meg fogjuk hálálni a bizalmat" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Munkásan teltek az elmúlt hetek a veszprémiek számára, Gyurka János munkaterápiát írt elő a lányoknak. Jó hír, hogy Lengyel Edit és Gerstmár Renáta rehabilitációja remekül zajlik, nagy valószínűséggel már vasárnap hadra foghatóak lesznek mindketten a Hunnia ellen.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi