DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY8VWKlB' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Győzelem után nem kell magyarázkodni" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Győzelem után nem kell magyarázkodni"

2010. április 11. 0:01 © handball.hu

17.15 óra kezdettel nekikezd a Győri Audi ETO KC együttese sorozatban negyedik Bajnokok Ligája-elődöntőjének. Az ellenfélről, valamint csapata jelenlegi formájáról Konkoly Csaba vezetőedző mesélt a handball.hu-nak.

"Győzelem után nem kell magyarázkodni"
handball.hu: Milyen állapotban várjátok a szezon eddigi legfontosabb párharcát?
Konkoly Csaba: A szerdai, Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzésünk nagyjából olyan összecsapást hozott, mint amire számíthatunk vasárnap is. Iramában majd eldől, hogy mennyire hasonló, ám a Békéscsaba és a Vâlcea támadójátékával igyekeztem párhuzamokat vonni. Egyrészt mindkét együttes a beállójátékra törekszik, másrészt pedig mindketten balkezes átlövőkkel rendelkeznek, még ha más stílusú játékosokról is beszélünk. Ez a magyar mezőnyben szokatlan. A mérkőzést arra használtuk fel, hogy olyan formában maradjunk, ami a Vâlcea ellen szükséges lesz. Sok minden másba nem is igazán tudunk kapaszkodni, mert a válogatott összetartás alatt végig öt-hat emberrel dolgoztunk itthon, akikkel már résztaktikai feladatokat elkezdtünk, tehát azt az időszakot is hasznosan töltöttük. Remélem, hogy ez a játékunkon is meglátszik majd.

handball.hu: Mit tudhatunk a Vâlcea idei keretéről, milyen formában vannak a románok?
Konkoly: Legnagyobb előnyük az igen bő játékoskeretük. Olyan értelemben előny, hogy több válogatott kerettaggal is rendelkeznek, akik közül az ukránok olyan jó formában vannak, hogy le is győzték a román nemzeti csapatot az Eb-selejtezőn. Ez akár zavart is okozhatott náluk, bár ez nem tartozik ránk. Nehézséget jelentett, hogy nem öt-hat, hanem tíz-tizenkét játékos ellen kellett készülnünk. Innen is látszik, hogy milyen fokú koncentráltsággal kell megoldanunk a taktikai feladatokat. A Bajnokok Ligája második körében – főleg Neagu visszatérése és Vizitiu gólerőssé válása után – kezdtek formába lendülni, majd a középdöntők végén, amikor már nem volt igazi tétmeccsük, megint egy kisebb törést okoztak maguknak, és kikaptak a Viborgtól. Erre szoktuk azt mondani, hogy mindig nyerni kell, és akkor nem kell utána magyarázkodni.

handball.hu: Mennyire módosította a felkészüléseteket, hogy sokáig nem lehetett tudni a románok Győrbe utazó keretét?
Konkoly: Amikor ilyen hírek kezdenek terjengeni, vagy kezdik el tudatosan terjeszteni, mi mindig kivárunk. Ezt igyekeztem a játékosokban és magamban is így kialakítani. Pidpalova és Maier ellen is készültünk, és ez akkor is így lett volna, ha nem jöttek volna ezek a hírek, ezért is mondtam, hogy tíz-tizenkét emberből kellett felkészülnünk.

handball.hu: Mondhatjuk rutinos BL-elődöntőzőnek az ETO-t?
Konkoly: Ez egy más szituáció lesz, mivel itthon kezdünk, és idegenben lesz a visszavágó, szerintem ez még érdekesebb helyzet lesz. Eddig is megmutattuk, hogy csapatként tudunk nagyot alkotni és van tartásunk, erre most lesz csak igazán szükségünk. Sokan kérdezték, hogy mekkora gólkülönbséggel kell nyernünk a vasárnapi meccsen, hogy ne kelljen izgulnunk a visszavágón. Gondoljunk csak a 2002-es szezon ominózus BL-elődöntőjére, amikor a Fradi itthon döntetlent ért el a Podgorica ellen, a visszavágón pedig idegenben sikerült két góllal nyernie! Nagyon bízom a csapatom erejében, tartásában, úgyhogy olyan meccset kellene itthon játszanunk, amelyet egyrészt ha tudjuk, akkor „normális” gólkülönbséggel hozzuk, ha pedig nem, akkor sincs probléma, csak azzal kell foglalkoznunk, hogy kint úgy játsszunk, hogy mi jöjjünk ki továbbjutóként. Nem a győzelmeken, hanem a továbbjutáson van tehát a hangsúly, bár hazai pályán természetesen az az elvárás egyrészt a közönség felé, másrészt pedig szakmailag is.

handball.hu: Milyen formában kézilabdázó Görbicz Anitát láthatunk majd?
Konkoly: Nagyon számítok rá, legalább olyan szinten, mint amit a Békéscsaba ellen védekezésben és támadásban is mutatott. Meg is beszéltem vele, hogy nehogy egyikünk is türelmetlenségbe menjen át. Harcra készen várja ő is a találkozót. Kérdéses, mennyi időt tud pályán tölteni, és mennyit tud teljesíteni. Nem várható el egy éppen felépült játékostól, hogy maximálisan tudjon teljesíteni.



Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés

Győri Audi ETO KCCS Oltchim Rm. Vâlcea
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
április 11., vasárnap, 17.15
Vezeti: Nordine Lazaar, Laurent Reveret (franciák)
TV: Viasat3 – ÉLŐ
Internetes élő közvetítés: www.ehftv.com

Manea: Mi jobban akarjuk a továbbjutást!
„Elsősorban magunkon kell segítenünk”
Minden vagy semmi – Oltchim módra
"'Csapategységben felénk billen a mérleg"

© handball.hu

További hírek