DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYCDVpV2' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Anja továbbáll | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Anja továbbáll

2010. február 25. 21:20 © handball.hu

Anja Andersen, a dán FCK Håndbold vezetőedzője a szezon végén távozik a csapattól. Skandináviai tudósítónk beszámolója.

Anja továbbáll
A dán kézilabdában Don Ø-ként is ismert Flemming Østergaard már lassan múlt időnek fog számítani, és úgy tűnik, Anja Andersen is követi őt kifelé a sportbirodalomból. Az edző befejezi pályafutását az FCK Håndbold-nál.

"Akkor is, ha erősen ragaszkodom a játékosaimhoz, úgy döntöttem, hogy kihasználom a különleges felmondási záradékot a szerződésemben"-nyilatkozta az Ekstra Baldet-nek. A dánok állítása szerint, ha Flemming Østergaard búcsút mond, akkor nagy valószínűséggel Anja Andersen pozíciója is megváltozna a klubnál.

"Minden, amit Flemming Østergaard szerzett a klubnak, engem arra késztetett, hogy hozzak hét fontos szponzort, és elcsábítsam a nyolc legjobb játékost a Slagelseből. Teljesen biztos voltam benne, hogy minden jó kezekben lesz Flemming-nél, de most a helyzet teljesen más lett" - nyilatkozta a tréner.

Ahogy szerdán bejelentették, az FCK Håndbold női szakosztályának jövője nagyon bizonytalan, és maga Anja Andersen sem tudja, mit fog csinálni a jövőben, de arról biztosított mindenkit, hogy a kézilabdába még nem fáradt bele.

Bent Nyegaard, a tv2sporten.dk kézilabda-szakértője úgy tekint a csapatra, mint egy haldokló páciensre, aki lélegeztetőgépre került, és szerinte ha Anja Andersen felmond a klubnál, akkor "magát a beteget halottnak is lehet nyilvánítani".

"Teljesen biztos vagyok benne, hogy az FCK Håndbold leáll női vonalon, de reméljük, hogy Anja Andersen marad a dán kézilabdában, mert szükség van egy olyan emberre, mint ő, most, amikor olyan szegények lettünk ilyen téren. Tudom, hogy sokat kritizáltam őt, a furábbnál furább dolgai miatt, de jobb lenne mindenkinek, ha maradna a dán ligában, és a felfogásával továbbra is vitákat gerjesztene, mert ezt hiányoljuk"- mondta a szakértő.

Az FCK férfi kézilabdacsapata már különvált a klubtól, és jövőre egyesül az AG Håndbold-dal. A női csapat játékosai tovább edzenek, minden ugyanúgy működik, mint azelőtt.

"Holnap közös edzésen veszünk részt, ahol gondolom normálisan fog minden zajlani. Semmi mást nem hallottunk eddig, és nem is volt semmilyen hivatalos bejelentés az aktuális szituációról. Addig nem szeretném kommentálni az ügyet, amíg jómagam is csak a médiából értesülök róla, és nem hallom azt az érintettől" - nyilatkozta Linn-Kristin Riegelhuth, az FCK norvég válogatott jobbátlövője.

Christina Pedersen, a dán válogatott kapusa, aki jövő szezontól a Viborg HK kapuját védi, megütközve beszélt a dologról:
"Sokkot kaptam, mikor elolvastam a hírt a sajtóban. Nem gondoltam volna, hogy ez bekövetkezhet, meg voltam győződve róla, hogy még legalább egy évet maradni fog az edzőnő. Anját kiváló trénernek tartom, és remélem, hogy ő is jó helyet talál magának, és a csapathoz is kerül egy másik jó edző" - nyilatkozta Pedersen kapus.

Természetesen a bombabejelentés után elkezdődtek a találgatások is Anja Andersen további karrierjével kapcsolatban, éspedig, hogy hol fogja folytatni. Első lehetőségként azt tárgyalja és feszegeti a dán és montenegrói sajtó, hogy a Buducnost T-Mobile csapatához tart. Egyetlen hátrány, hogy nem ismeri a nyelvet, de ez nem minden esetben jelent akadályt - írja a www.hbold.dk.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek