Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Skandináv átigazolási hírek

2010. február 24. 12:33 © handball.hu

Skandináviai tudósítónk segítségével az elmúlt napok dániai és norvégiai átigazolási híreiről olvashattok, de megtudhatjátok azt is, mikor léphet pályára legközelebb a sérült Anja Althaus.

Skandináv átigazolási hírek
Byaseen
Miután múlt héten kiderült a Byaasen háza táján, hogy Kari Aalvik Grimsbø nem hosszabbít szerződést, és Esbjergbe igazol, volt min gondolkodni a klub vezetőségének, mivel több játékosnak is lejár a szerződése szezon végén.

Ida Alstad pár hete hosszabbított, ez megkönnyebbülést jelentett, de még mindig kérdéses néhány fontos játékos jövője. Marta Snorroeggen terhes, Gørill Snorroeggen vállát megműtötték, és kérdéses, hogy fog-e egyáltalán még játszani. Emellett lejár a szerződése Raja Touminak, Inga Berit Svestadnak és Camilla Herremnek is.

Tegnap örömteli hírt közöltek a klub honlapján, mégpedig azt, hogy Camilla Herrem, a vb All-Star csapatába beválasztott balszélső két újabb szezonra hosszabbított a klubnál, így abban reménykednek, hogy ezt a többiek is megteszik. Persze Marit Malm Frafjord és Grimsbø már aláírtak Dániába, de a következő szezontól a kispadra érkezik Valry Putans edzőlegenda, aki 2006-ban hagyta el a klubot a vezetőséggel való személyes problémái miatt. A csapat vezetői nagyon bíznak abban, hogy a fiatal együttes tovább fejlődik majd a kezei alatt. Ráadásul Karin Mortensen dán válogatott kapussal tárgyalnak, hogy helyettesítsék Grimsbø-t, és ha ez megvalósul, akkor a kapusposzt egy szemernyit sem fog gyengülni, sőt...

Aarhus, Randers
Anne Sophie Okkels, aki az elmúlt két szezonban az Aarhus HK játékosa volt, és akit a kézilabda-szerető közönség a Világkupán is megismerhetett, a Randers HK-hoz igazolt, miután visszautasította a BL-győztes Viborg HK és a KEK-győztes FCK ajánlatát is.

"Ugyanolyan jó ajánlatot kaptam a két másik klubtól is, és nagyon tisztelem az ott folyó munkát, de mégis a megérzéseimre hallgattam, és a Randers HK-t választottam, ahol három évre írtam alá. A döntést nagyban segítette az a tény, hogy egy profi klubhoz kerültem, ahol minden a helyén van, és nem utolsósorban balátlövőként számítanak rám, ami nekem nagyon fontos, mert az az igazi posztom, és a válogatottnál is arra a szerepre hívtak be" - mondta a tizenkilenc éves játékos.

"Anne Sophie sok évre előretekintve az egyik legnagyobb tehetsége a dán kézilabdának, és ezért nagyon büszkék vagyunk, hogy minket választott. Legnagyobb erénye a lövőereje, így egyrészt megoldódik a felállt fal elleni játékunk, másrészt pedig reméljük, hogy sok évig lesz a klubnál, és segít bennünket a nagy célok elérésben" - nyilatkozta Jan Leslie, a Randers HK trénere.

Viborg
Anja Althaus, MRI-vizsgálata után, vegyes érzelmeiről nyilatkozott, és arról, hogy talán soha nem volt ilyen jó formában, mint ebben a szezonban, ezért nagyon csalódott, hogy csak kívülről nézheti a meccseket, ráadásul a legfontosabbakat. A kezelőorvosa, Søren Kjeldsen a Folkebladetsben azt nyilatkozta: "Csodával érne fel, ha Anja még ebben a szezonban pályára tudna lépni!" A klub honlapján viszont továbbra is fenntartják a maximum nyolchetes szünetet a beálló esetében.

Larvik, Flint
Marianne Iversen és Emily Stang Sando elhagyják a larviki klubot, hiszen kétéves szerződést kötöttek a norvég ligában játszó Flint csapatával.

Iversen hat évet töltött Larvikban, és abból hármat az első csapatban játszott, de nem kapott olyan sok lehetőséget, többnyire csak a bajnoki meccseken és néhány nemzetközi kupacsatán, vagy ha sérülés történt a csapatban, vagy épp nem ment senkinek az irányítás. Ezért döntött amellett, hogy olyan csapatba igazol, ahol több játéklehetőséget kap majd.

A cserekapus Sando pedig ugyancsak a több játéklehetőség miatt és a továbbfejlődés reményében igazol el. Ezzel szinte egyértelművé válik, hogy a Larvik még egy kapust fog igazolni jövőre Lene Rantala mellé, hiszen nagy célokkal indul majd a BL-ben. Hozzáértők szerint az egyik kiszemelt Therese Pedersen lehet, aki jelenleg a Hypóban játszik, és mivel norvég játékosokkal akarnak erősíteni, igen nagy ennek a valószínűsége.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi