Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Újabb nyolc pont sorsa dől el

2010. február 20. 10:06

A bajnokság 18. fordulójában szombat este hat órától négy mérkőzést játszanak. Az egyik legfontosabb találkozón a Dunaújváros az FKC ellen akarja megszerezni a két pontot, s ezt a csatát a SportKlub élőben közvetíti.

Újabb nyolc pont sorsa dől el
NB I., 18. forduló

Dunaújvárosi NKKSEAlcoa FKC
18.00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
TV: SportKlub

Bajnoki találkozón legutóbb két éve, 2008. február 2-án tudott nyerni az akkor még Dunaferr NK néven futó csapat az FKC ellen. Balogh Beatrix akkor még a fehérváriak színeiben lőtt három gólt, Tilinger és Vincze pedig újvárosiként lépett pályára. Az utolsó öt bajnoki meccset az Alcoa FKC nyerte, és egyik alkalommal sem maradt a különbség tíz gólon belül.

Vinczéék simán nyerték az október végi mérkőzést, ám azóta a Dunaújváros több meglepetést is szerzett már a bajnokságban, így jó esély van arra, hogy hazai pályán visszavágnak Radulovicsék, és bezsebelhetik a két pontot.

A mérkőzést a SportKlub élőben közvetíti.


FTC-RightPhoneSiófok KC
18.00, Budapest, Olimpiai Központ Sportcsarnok
Játékvezetők: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó

Az elmúlt hetekben rendre szoros mérkőzéseket vívott a Siófok erősebb ellenfelek ellenében. Debrecenben sokáig élt a remény a két pont megszerzésére, azonban a piros-fehérek háromgólos győzelmet arattak, majd a Békéscsabával szemben a csapat a látottak alapján egyértelműen megérdemelte volna a két egységet, de végül be kellett érnünk egyetlen ponttal, ami így is sokat ér(t) az SKC számára.

A következő ellenfél az az FTC-RightPhone lesz, mely ellen az ősszel hazai környezetben minimális különbséggel maradtak alul Szepesi Ivették (25-27), akik ezúttal eredményesebb szereplést várnak a szurkolókkal egyetemben, akik, mint mindig, legutóbb is a Siófok KC nyolcadik játékosai voltak.

A zöld-fehérek a pontvadászatban eddig meglehetősen hullámzóan teljesítettek, így ebből kifolyólag "csak" az ötödik helyen állnak, de ugyanakkor nagyon sokan úgy nyilatkoztak, hogy ez a Fradi már korántsem az a Fradi, amellyel a korábbi években komolyan kellett számolni. Hogy a mostani FTC milyen, azt mindenki döntse el magának, mindenesetre az tény, hogy Elek Gábor tanítványai a tizenhét forduló során könyveltek el meglepő kudarcot, értek el váratlan döntetlent, de szereztek szintén meglepő győzelmet is.

Szucsánszki Zitáék jelenlegi formájára viszont nem lehet pontosan következtetni, hiszen legutóbbi két találkozójukon előbb nem kis meglepetésre legyőzték a DVSC-Korvex gárdáját (32-29), majd némileg váratlanul az elmúlt hétvégén alulmaradtak az Alcoa FKC vendégeként (30-29).

Amit viszont még szintén tényként kezelhetünk, az az, hogy a Siófok KC-nak még legalább egy pontra minimum szüksége van ahhoz, hogy Kovács Adriennék az alapszakaszt követően az 5-8. helyért folytassák a küzdelmeket, s a szóban forgó egy egységet nem ártana minél előbb bezsebelni. Mondjuk már szombaton a Ferencvárossal szemben, mely ellen minden reális esély meg is van a pontra, illetve pontokra. Hogy ebből mi valósul meg, az szombat este kiderül...

Forrás: www.siofokkc.hu


DVSC-KORVEXHunnia KSK
18.00, Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Tóth István, Ungvári Sándor
Internetes élő közvetítés: www.alfoldtv.hu

Szombaton 18 órakor a Hunnia KSK elleni hazai bajnokin debütál a kispadon Köstner Vilmos, aki korábban már kétszer is irányította a DVSC-t.
A bajnoki tabella utolsó helyén álló fővárosi együttes ellen kötelező a győzelem, hiszen a Hunnia KSK-tól az is becsülendő, hogy végigjátssza a szezont. Mint ismert, az újonc még tavaly ősszel súlyos gondokkal küszködött, éppen a DVSC ellen a Fáy utcában lejátszott mérkőzés után (ami 36-21-es endég-győzelemmel végződött) dőlt el, hogy a felnőtt játékosok elhagyják a klubot, azóta tehetséges fiatalokkal állnak helyt, de így természetesen szoros meccset is ritkán tudnak játszani.

Ami a Lokit illeti, szerda óta Köstner Vilmos irányításával dolgozik az együttes, s a lányok hozzáállására nem lehet panasz. A péntek délelőtti gyakorlást kihagyta Kazai Anita, ugyanis egy begyulladt fog miatt alaposan feldagadt az arca.

„Csak jót tudok mondani a játékosokról, elfogadták az új helyzetet, és becsülettel készülnek a folytatásra - mondta Köstner Vilmos. "A szombati meccsen nem játszanak azok, akik kisebb sérüléssel bajlódnak, azaz valószínűleg nem lép pályára Kazai Anita, Bulath Anita és Borbás Rita. Csibe a fogával küszködik, Buli és Rita esetében pedig nem akarjuk kockáztatni, hogy rásérüljenek. Tiszteljük a Hunniát, hiszen sokat segítettek a magyar kézilabdának azzal, hogy nem léptek vissza, hanem a fiatalokkal végigcsinálják a szezont. Hiszem, hogy ezeknek a tehetségeknek jót tesz hosszú távon, hogy hozzászoknak az első osztály ritmusához. Célunk, hogy élvezzük a mérkőzést, hiszen ebben a helyzetben jót tehet a csapatnak egy olyan meccs, ahol nyugodtan játszhatnak, mérkőzéskörülmények között.”

Mivel a Hunniánál gyakorlatilag az ifjúsági csapat szerepel a felnőttek között is, így Köstner Vilmos videózás helyet az ifimeccs megtekintését tette kötelezővé játékosai számára.

A meccset a www.alfoldtv.hu oldalon nézhetitek meg élőben.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu


ASA-Consolis HNKCKiskunhalas NKSE-Bravotel
18.00, Hódmezővásárhely, Balogh Imsi Sportközpont
Játékvezetők: Kolarovszki Zoltán, Szabó Imre

A Vác elleni 40–19-es fiaskó után újra verhető ellenfél, nyerhető mérkőzés következik ma 18 órától az ASA-Consolis HNKC NB I-es női kézilabdacsapatának, otthon, a Balogh Imsi Sportközpontban.

Dankó Ervin edző megbeszélte a problémákat a csapatagokkal, és a küzdőszellemet igyekezett feléleszteni. A fiatal szakember elmondta: nem szabad, hogy a Halas halogató, lassú tempójának csapdájába essenek, fel kell gyorsítani a játékukat, erre a győri Magyar Kupa négyes döntője miatt is szükség lesz. Kisebb sérülésekkel több játékos bajlódik (Wolfnak fáj a jobb válla), de várhatóan mindenki a tréner rendelkezésére állhat, s csakis a győzelem az elfogadható eredmény.

Forrás: www.hnkc.eu

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi