Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Görbicz nélkül is jónak kell lennünk"

2010. február 20. 8:00 © handball.hu

Konkoly Csaba a továbbjutást jelentő első két hely megszerzése szempontjából igen fontosnak tartja a vasárnapi, Lipcse elleni BL-találkozót, amelyre tehát győzelmi reményekkel utazik a Győri Audi ETO KC.

"Görbicz nélkül is jónak kell lennünk"
handball.hu: Szerdán szoros bajnoki mérkőzést játszottatok a Békéscsabával. Mennyire szolgálta a felkészüléseteket a meccs?
Konkoly Csaba: Előre gondoltam, hogy ekkora ellenállást fog kifejteni a Békéscsaba, amely igen határozott védekezést nyújtott ellenünk. Ilyen szempontból talán szerencsés is volt a mérkőzés, jól szolgálta a felkészülésünket, hiszen a Lipcsétől sem számíthatunk másra. Támadásban pedig ellenfelünk nagyon türelmes volt, és sokat időzött, tehát nekünk is igen nyugodtan és hosszan kellett védekeznünk. A Lipcséhez a Békéscsaba is hasonló szerkezetben, tehát balkezes jobbátlövővel játszik. Ilyen értelemben is hasznos volt számunkra a találkozó a hétvége szempontjából. Vasárnap azonban ismét nagy kérdés lesz a sebességkülönbség: hogyan tudunk majd váltani, hogyan tudjuk majd magunkban helyrerakni, hogy jóval gyorsabban kell játszanunk, és keményebben kell védekeznünk a tempósabban támadó Lipcse ellen.

handball.hu: Sokan kritizálnak, mondván, ha nem játszott volna Görbicz Anita, biztosan nem sérül meg.
Konkoly: Megengedhettük volna magunknak, hogy Anita ne lépjen pályára, hiszen eddig sem berezelős edzőként ismertek meg az emberek. Maradt már ki ő úgy, hogy azt gondoltuk, felesleges játszania, most viszont arról volt szó, hogy a rehabilitációja lezárultával ő még nem lett azonnal "Görbicz Anita, a világ legjobb játékosa", hiszen nem került azonnal formába. Minden egyes mérkőzés egy-egy stádiuma a kézilabdázásba való visszatérésének. Mivel szerda-szombat (illetve most szerda-vasárnap) ritmusban játszunk, minden aláírt szerződéssel rendelkező kézilabdázónk ezt vállalja, illetve van olyan felkészült, hogy ezt a ritmust bírja. A károgók intézzék el, hogy csak hétvégén legyen meccs, és akkor hét közben nem hibázhatok! Bután hangzik, de az élet úgy hozta, hogy Görbicz nélkül is jónak kell lennünk, hiszen ez a csapat nélküle is bizonyított már, és ezt nem Anita ellen mondom, hanem magát a szerkezetünket dicsérem. A sérülése egy szerencsétlen mozdulat miatt következett be, amely Balogh doktor szerint bármikor előfordulhatott volna. Persze mindenbe bele lehet kapaszkodni, abba is, hogy miért játszattam tavaly a Fradi ellen, amikor szintén megsérült, de ha ezt vesszük, akkor egyáltalán nem szabadna neki pályára lépni. A túlterhelést megcáfolandó csak annyit mondok, hogy ha valaki megnézi az utóbbi mérkőzéseinket, láthatja, hogy harmincöt percnél többet nem nagyon volt pályán Anita, mert folyamatos cseréléssel pihentettem. Az egyetlen kivétel a Zvezda elleni BL-meccsünk volt, amikor a játéka maga volt a fél csoda.

handball.hu: Az előzetes várakozások alapján a Lipcse tűnik a csoport leggyengébb láncszemének. Te ezt hogy látod?
Konkoly: Szerintem mindegyik csapat erős, még akkor is, ha nekik nincs szerzett pontjuk. A Larvik elleni hazai meccsüket az utolsó két és fél percben vesztették el, a Ljubljana elleni idegenbeli találkozójukon nagyjából a negyvenedik percben zárkóztak fel hozzájuk a szlovénok, addig előfordult, hogy már öt-hat góllal is vezettek. Ilyen szempontból tehát nagyon veszélyes ellenfélhez utazunk, amely főleg a védelmére építve igen kemény, határozott kézilabdát játszik. Kiváló formában van a kapusuk, Katja Schülke, a keret pedig volt, vagy jelenleg is válogatott hölgyek sorát vonultatja fel: Kudlacz, Ommundsen, Urne, Müller, Ulbricht, Rösler, Eriksson, Wirén, Holmgren. Hozzánk hasonlóan tehát náluk is nagy számban szerepelnek a nemzeti csapattagok. Mindenképpen győzni szeretnénk, mert kellene az idegenbeli bravúr, egyrészt azért, mert eddig ez jellemzett minket, másrészt pedig a továbbjutást jelentő első két hely megszerzése szempontjából is.

A második vendég-bravúr is a zsebben
Bemutatkozik a Lipcse
Görbicz túl van a műtéten
Görbicz Anita újra kényszerpihenőn
A második félidőt hozva nyert a Krim
Megszakadt a győzelmi széria

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi