Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Játékosbemutató a Larviknál

2010. február 17. 12:14 © handball.hu

A Larvik HK ma sajtótájékoztató keretében, Oslóban mutatta be Gro Hammersenget és Katja Nyberget, mint a csapatot a következő szezontól erősítő játékosokat, ám nem csak ők érkeznek a jövő szezonban a norvég bajnokhoz...

Fotó: Steinar Buholm
Fotó: Steinar Buholm
Az FCM-től érkező kézilabdázók fizetése az új klubjuknál jelentősen csökkenni fog az eddigihez képest.

"Általánosságban a norvég játékos-fizetések körülbelül a felét teszik ki annak, amit a dán ligában keresni lehet" - mondta Ole Gustav Gjekstad, a larviki klub képviselője, aki a tv2 sporten kézilabda-szakkommentátora is egyben.

"Anyagiakról egyáltalán nem tárgyaltunk Gro-val és Katjával, kaptak tőlünk egy ajánlatot, és arra igent mondtak, tehát látszik, hogy nagy sportemberi ambíciókkal igazolnak hozzánk. Észnél kell lennünk, ahhoz, hogy a kiadások és bevételek egyensúlyban legyenek" - folytatta Gjekstad, aki azt is elmondta, hogy a két Dániából hazatérő játékos három év dániai tartózkodás után elvesztette volna adókedvezményét, tehát ott is kevesebbet kerestek volna.

"A lányok általában másképp gondolkodnak mint a fiúk, értem ezalatt, hogy ha kevesebb fizetést is fognak kapni, a dolog inkább arról szól, hogy hol szeretnének élni, milyen a környezet. A fiúk oda utaznak, ahol jobb ajánlatot kapnak" - kommentálta a Larvik sportigazgatója.

Katja Nyberg így kommentálta a szerződéskötést: "Nagyon várom, hogy "hazajöjjek", és annál a klubnál játszhassak, amelyik a legközelebb áll a szívemhez. Nagy kihívás volt külföldön játszani, igaz, sok sérülés akadályozott, de most nagon örülök, hogy majd újra együtt játszhatok a lányokkal. Ez volt a fő ok, amiért tulajdonképpen Larvikba igazoltam, és persze az is, hogy a klubnak komoly célkitűzései vannak a jövőre nézve. Emellet hiányoztak a barátaim (korábbi Larvik-játékosokról beszél) és a norvég táj".

Gro Hammerseng is nagyon várja, hogyy Larvikban játszhasson, de ugyanakkor beszélt arról, hogy még nem mert belegondolni, milyen nehéz lesz megválni Ikasttól és a Midtjyillandtól: "Nem véletlen, hogy eddig csak mindössze két klubban játszottam. Egy olyan ember vagyok, aki nagyon könnyen kötődik helyekhez, történetekhez és emberekhez. Nagyon sok kell ahhoz, hogy valami kimozdítson egy olyan helyről, ahol jól érzem magam. Az ok, amiért ezt bevállaltam, hogy több embert ismerek a Larvikban, és egy olyan emberrel élek együtt, aki már játszott itt. Úgy érzem, jó döntést hoztam, tetszenek a klub tervei, és az, hogy itt játékosként is tovább fejlődhetek" - mondta Gro Hammerseng www.larvikhk.no-nak.

Tonje Larsennel, Karoline Dyhre Breivanggal, Kari Mette Johansennel és Lene Rantala-val közeli kapcsolatban állt mindvégig, és reméli, hogy együtt sikerül egy nemzetközi címet is elhódítani (Hammersengnek eddig egy KEK-győzelme van Ikastból).



A larviki klub rajtuk kívül még Amanda Kurtovic-ot fogadja szeretettel a következő szezonra, aki jelenleg a Nordstrand játékosa. Amanda a magyarországi junior Eb-ről lehet ismerős a kézilabda-szeretőknek, ahol a bajnoki cím mellett a világverseny All Star-csapatába is bekerült.

Kurtovic így nyilatkozott jövőbeli klubjáról: "Három fantasztikus évet játszottam a Nordstrandnál, és nagyon sokat fejlődtem ott, mint játékos. Szinte hihetetlen, hogy lehetőséget kaptam, hogy a Larvikban játszhassak. Nagyon jó érzés, és már alig várom, hogy a fehér mezt viselhessem".

Az érkező játékosok mellett egy másik örömteli hírre is fény derült: a norvég válogatott Tine Stange újabb 2 évvel hosszabbította meg a szerződését.



A norvég bajnoksághoz tartozó további hír, hogy tegnap Kari Aalvik Grimsbø hivatalosan is bejelentette klubjának, a Byaasennek, hogy nem hosszabbít szerződést. A találgatások szerint a dán ligában köt majd ki, mégpedig valószínűleg a Team Esbjergnél, ahol komoly erősítést terveznek jövőre. A válogatott kapus nem kommentálta a felvetést.

FCM: jöjjenek a fiatalok!

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi