Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„A közönségünk plusz két-három gólt ér”

2010. február 6. 10:11 © handball.hu

Élesbe fordultak a 2009/2010-es BL-évad küzdelmei: ma a Győri ETO is megkezdi a középdöntőbeli csatározásokat. A csapat felkészüléséről, állapotáról, terveiről Konkoly Csaba vezetőedző adott helyzetjelentést a handball.hu-nak.

„A közönségünk plusz két-három gólt ér”
handball.hu: Pár hét telt el a legutóbbi BL-meccsetek óta. Mi változott azóta körülöttetek, milyen állapotban várjátok a Krim elleni középdöntő-nyitányt?
Konkoly Csaba: Az elmúlt két bajnoki mérkőzésen, a Hódmezővásárhely és a Veszprém ellen fokozatosan kerültünk olyan tempóra, amit szombaton meg kell még dupláznunk. Veszprémben már jobban koncentráltunk, hatékonyabb volt a védekezésünk, és elöl is pontosabban játszottunk. Mindenképpen arra lesz szükségünk a szlovénok ellen, hogy ezt még „meghatványozzuk”.

handball.hu: A középdöntő-sorsolás után sokan azt mondták, hogy ha az ETO a valós tudását mutatja, akkor biztos elődöntős lesz ebben az évadban is. Mi erről a véleményed?
Konkoly: Ez éppen olyan, mint mikor azt mondták, hogy a mi csoportkörünk nehéz lesz. Mindig mindent többféleképpen lehet magyarázni. Ha azt veszem, valóban lehet, hogy ez egy kiegyensúlyozottabb csoport volt, amiben benne volt, van a hibázás lehetősége is. Én ugyanolyan nehéznek tartom ezt a középdöntő-csoportot, mint a másikat. Ha pedig az ember már előre gondolkodik, és az elődöntőbe kerülés kereszt-szabályára gondol (a középdöntő-csoportok első helyezettjei a másik csoport másodikával mérkőznek meg a fináléért), akkor a Volgográd-Viborg párosból lehet, hogy jó lett volna, ha az egyik hozzánk kerül. Itt már nagyon jó csapatok lesznek, vannak, és hogy magunkat is ide sorolhatjuk, az nagyon jó érzés. Másrészt ugyanúgy kell készülnünk, és ugyanolyan koncentrációra lesz szükségünk, mint amit az elmúlt két BL-mérkőzésünkön mutattunk a Zvezda és az Oltchim ellen. Ha olyan teljesítményt tudunk a középdöntőben is produkálni, akkor mindenképpen meg kell, hogy szerezzük a csoportunk első két helyének egyikét.

handball.hu: Rátérve a szombati meccsre, mire számíthatunk a Ljubljanától, illetve kikre kell különösen figyelni?
Konkoly: Nagyon gyors, modern kézilabdát játszik a Krim, többféle taktikai variációkkal. Mind a gyors középkezdés, mind a lerohanások szerepelnek a repertoárjában, ami a támadást, illetve a védekezésből támadásba átmenetet illeti. Két kiváló beállóval rendelkezik, Bodnyevával és a fiatalabb Cvijics-csel, akiket támadásban feltartóztatni óriási feladat lesz. A lövőiket nem kell nagyon sorolnom: kezdhetjük rögtön Zácsik Szandrával, aki fiatal kora ellenére is lassan a magyar válogatott meghatározó játékosává nőtte ki magát a junior Európa-bajnokságot követően. Lekic személyében egy olyan meghatározó irányítót tudhatnak a szlovénok magukénak, aki szintén kintről is nagyon veszélyes. Az, hogy ő nem tart a csapattal, szerintem csak kacsa. Ha mégis úgy lenne, akkor annyit mondanék, hogy láttam őket nélküle is játszani, és tudjuk jól, hogy arra is megvan a megfelelő taktikai felépítésük.

handball.hu: Tavaly úgyszintén a BL-középdöntőben mérkőztetek meg egymással. Mit gondolsz, erősödtek azóta?
Konkoly: Zácsikkal feltétlenül, és így vele veszélyesebbnek is tűnnek.

handball.hu: Nálatok mi a helyzet egészségileg?
Konkoly: Görbicznek a jobb combja húzódott meg a hét elején, kedden, az egyik edzésen. Folyamatosan kezeljük, és ezért nem is erőltettük a hétközi bajnokin, hogy hosszabb időt játsszon. Ma pedig megpróbáljuk kiporciózni a terhelését. Mi is többféle variációval készülünk. Próbáltuk a videózások alatt az ellenfél gyenge pontjaira helyezni a hangsúlyt, és egyre több időt is töltünk az aktuális vetélytárs játékának kikockázásával. Ami igazán örömteli, hogy Vérten Orsi is olyan teljesítményt mutatott a Veszprém ellen, amire igen nagy szükségünk van. Ugyanez a helyzet Pálinger Katival is. A többiek pedig – Tomori kivételével - olyan állapotban vannak, hogy mindenkinek csak a magáét kell hozzáadni.

handball.hu: Mondhatjuk, hogy jó formában várjátok a Krim elleni összecsapást?
Konkoly: Nem akarok semmit se elkiabálni, de úgy látom, szépen alakulnak a dolgok. A héten kétszer is edzettünk fiúkkal, és a Lekic elleni játékot modelleztük. Az ellenfelünk elég férfias játékot játszik, így muszáj volt ezt is bevetnünk a felkészülésbe. Itthon játsszuk a mérkőzést, ami mindig kötelez minket, és szeretnénk most is mindent megadni a nagyszerű közönségünknek, akinek a jelenléte mindig plusz két-három gólt ér.




Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. csoport, 1. forduló

Győri Audi ETO KCRK Krim Mercator
2010. február 6., szombat 17.20
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Vezeti: Jens Carl Nielsen, Peter Lorentzen (dánok)
TV: Viasat3 – ÉLŐ

Bemutatkozik a Krim

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi