Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Még ennél is jobbak lehetünk"

2010. január 12. 13:37 © handball.hu

Sajtótájékoztató keretében értékelte az MKSZ a nőikézilabda-válogatott Kínában elért kilencedik helyezését. Az eseményen megjelent, és összefoglaló beszédet mondott Mátéfi Eszter szövetségi kapitány.

"Még ennél is jobbak lehetünk"
Az eseményt Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a következő értékeléssel nyitotta meg: „Pár perccel ezelőtt fejeződött be az MKSZ idei első ülése, ahol két napirendi pont mellett sok egyéb dolgot tárgyaltunk. A legfontosabb ezek közül természetesen a lányok világbajnoki szereplésének értékelése volt.

"Az elnökség tisztességesnek, becsületesnek találja a csapat helytállását, mindamellett, hogy kétségtelen, nem a megszokott helyzetben vagyunk, hiszen az elmúlt másfél évtizedet női válogatottunk valahol a világ élvonalában töltötte, a világversenyeken lehetőség szerint az első hat között végzett. Ám a világ fejlődik, a női kézilabdázás robog.

Mi sem álltunk meg, hiszen szükség volt egy új csapat építésére, Mátéfi Eszter erre kapott megbízást. A világbajnokság előtt nem a szokásos helyezéseket tűztük ki célul, hanem azt, hogy a csapat jusson tovább a csoportból. Meg kell becsülnünk a különböző helyezéseket, nem kell mindent éremben, főleg aranyéremben mérni. A mi csapatunk funkciója, hogy a számos nemes együttes ellen ott legyen a világ élmezőnyében. Már az is nagy dolog, ha egyes világversenyekre kijut egy csapat. Fő célunk, hogy a 2012-es olimpiára kvalifikáljuk magunkat, mindent ennek érdekében rendelünk alá, erre kértük a kapitányt is. Ez nyilván nem mindig fog megfelelő eredménnyel együtt járni az addigi úton.

Az elnökség a mutatott játékkal, a válogatott morális tartásával feltétlenül elégedett. A lányok kilenc meccsből ötször győztesen hagyták el a pályát, emellett két-két döntetlennel és vereséggel utaztak haza, ezzel is elégedettek vagyunk, főleg úgy, hogy a két vereségünk két, előttünk álló csapattal szemben történt. A világbajnokságon több olyan játékos épült be a válogatottba, akikre fél éve nem számíthattunk, a hazai junior világversenyen kitűnően szereplő csapatból két játékos is a nagy válogatott biztos pontjává vált. Szeretnénk, hogy lépésről-lépésre, de szisztematikusan, kemény, határozott munkával haladjon előre a válogatott, így egy-két éven belül eljuthatunk oda, hogy azon sajnálkozhatunk, hogy csak hatodik, negyedik, esetleg harmadik lett esetleg a csapat” – zárta szavait az elnök.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány így értékelt: „ Mielőtt kiutaztunk Kínába, sokunkban felmerült, mire lesz képes ez a fiatalított csapat. A vb előtt is azt ígértem, hogy a magam részéről mindent megteszek azért, hogy a legjobb eredményért érjük el. A kilencedik hely nem mondható annak, én is jobban örültem volna mondjuk, ha éremért tudunk küzdeni. Ha azonban az előzményeket figyelembe vesszük, a gondokat, a sérülteket, a betegeket, akkor azt mondhatom, hogy tisztesen helyt állt a csapat. Hét vb-újonc volt a keretben, és szövetségi kapitányként nekem is az első világversenyem volt. Biztos akadtak olyan hibák, amelyeket nem fogok elkövetni legközelebb, de csak az tud hibázni, aki dolgozik is.

A lányok a pályán mindent megtettek a siker érdekében. Nem játszottunk alárendelt szerepet a sokkal előrébb jegyzett csapatok ellen, a norvégok ellen negyvenöt percig vettük a ritmust, a spanyolok ellen bravúrosan mentettünk pontot, Korea ellen egy megnyert meccset hoztunk döntetlenre. Az olimpiai bajnok norvég csapat elkérte az utóbbi meccs felvételét, mert az első félidőben mutatott játékunk nagyon tetszett neki. Ennek is önbizalmat kell adnia a továbbiakban.

Teljesítettük a minimális célt, játszhattunk volna akár a 12. helyért is. Az osztrákok öt vereséggel játszhattak ellenünk a kilencedik helyért, tehát csalóka maga a kép. A csapat egysége, a lányok hozzáállása, a csapatmorál bizakodásra ad okot a jövőben. Sokan láthatták Görbicz világklasszis visszatérését a vasárnapi, Zvezda elleni BL-meccsen, bizakodom, hogy vele, Pálingerrel és Szamorsánkyval megerősödve még jobbak leszünk. A hiányposztokat remélem, pótolni fogjuk. Arra kértem az elnökséget, hogy valamennyivel több gyakorlásra adjanak lehetőséget. Ha ezek a feltételek is teljesülnek, bízom benne, hogy még ennél is jobbak lehetünk” – értékelt Mátéfi Eszter.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi