DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYJef3Ac' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nem megtépázott csapatként | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nem megtépázott csapatként

2009. december 12. 18:17 © handball.hu

A handball.hu ezúttal is több interjúval jelentkezik a ködös Szucsouból a Spanyolország elleni vb-találkozó után. Cikkünkben megszólal Mátéfi Eszter és Jorge Duenas mellett Herr Orsolya, Bulath Anita és a védekezés alapembere, Szekeres Klára.

Nem megtépázott csapatként
Mátéfi Eszter: Igazi küzdelmes meccset játszottuk a másik csoport győztesével, a tavalyi Eb-döntős csapattal. A mérkőzés elején kicsit "bent maradtunk az öltözőben", így elhúztak a spanyolok. Félidőben összeszedtük magunkat, mert tudtuk, hogy nagy rutinnal rendelkező csapat a spanyol. Vértent és Szucsánszkit nagyszerűen helyettesítették a lányok, akik minden dicséretet megérdemelnek, mert hatalmasat küzdöttek.

Jorge Duenas: Nagyszerű csapata van Magyarországnak. Idegesen játszottunk, mert részben ezen a meccsen múlt az elődöntőbe jutásunk. Jó volt a kapusteljesítményünk, de a döntő szituációkban megremegett a kezünk, és főleg támadásban alapvető hibákat vétettünk.

Herr Orsolya: Nagyon jó meccset játszottunk ma. Sajnálom, hogy nem sikerült megszerezni a második pontot. Ha a következő két középdöntő-találkozón is így tudunk küzdeni, akkor jó helyezést érhetünk el.

Szekeres Klára: Kellett egy kis idő, amíg mindenki elfogadott szakmailag és civil emberként is a csapatban. Nagyon vártam, hogy pályára kerüljek és bizonyíthassak, ez is segített a mai meccsen, hiszen ki voltam éhezve a játékra. Többé-kevésbé vagyok csak elégedett magammal, mert voltak hibáim, egy pedig döntő pillanatban is. Összességében úgy érzem, segítettem a csapaton. Sokat segített, hogy békéscsabaiként jól ismerem a válogatottnál is alkalmazott védelmet, hiszen egy az egyben ugyanazt játsszuk, így nem kellett tanulnom. Támadásban pedig nem kaptam sok szerepet, mert Eszternek megvannak az emberei a játék ezen elemére is. Sikernek tartom az elért eredményt a mutatott küzdés miatt, viszont verhetőnek tartottam a spanyolokat, függetlenül az eddigi eredményeiktől. Sok összetevője volt annak, ami miatt ez nem jött össze.

Bulath Anita: Nagyon nehéz volt megtartani a spanyolokat, mert hihetetlenül szívósak a játékosaik, emellett gyors iramban kézilabdáznak, és keményen ütköznek. A bírók se fújtak jól, és sok belemenés, illetve lépéshiba is volt. Az egy pont számít, és az, hogy a küzdeni akarás és a pontszerzés vitt minket előre, bár meg akartuk verni őket. A spanyolok pontveszteség nélkül érkeztek ide, de meg szerettük volna mutatni, hogy van itt keresnivalónk. A küzdeni akarás, a lelkünk visz minket előre, nem nézzük azt, hogy éppen mekkora nevű alakulattal állunk szemben, mindig nyerni akarunk. Akinek éppen nem megy támadásban, az a védelemben tesz hozzá, és fordítva. Huszonegy gólt kapni ettől a csapattól szerintem remek teljesítmény. Elég sokan gratulálnak, szurkolnak nekünk, nem megtépázott csapatként tekintenek ránk, hanem biztatnak minket.

© handball.hu, Szucsou

További hírek