Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A hazai pálya előnye?

2009. november 16. 14:54 © handball.hu

Nem tartott sokáig a lelkes hangulat a Zvezda csapata körül a Győr elleni sikeresen megvívott BL-mérkőzést követően, hiszen az őszi szezon két másik hazai meccse csalódást keltő játékot hozott – Dán Róbert írása.

A hazai pálya előnye?
„A spanyolok elleni pontvesztést csak magunknak köszönhetjük. Az Itxakónak nincs egyetlen játékosa sem, aki kilenc méterről veszélyes lenne, ráadásul ezen a meccsen a szélsőik is gyenge formában voltak: bár jó sok labdát kaptak tőlünk ajándékba, ezeket - az örömtől-e vagy a meglepetéstől, nem tudni, mindenesetre - azonnal visszaadták nekünk” - így ír a spanyolok elleni pontvesztésről a Zvezda honlapja, és a cikk címében fel is teszi a kérdést: „Tényleg pocsékul játszottunk?”.

Erre Jevgenyij Trefilov egy egyértelmű igennel válaszolt: „Pocsék produkciót láthatott a közönség itt ma a csapatom előadásában. Az átlövők lövőszázaléka szégyenteljesen alacsony volt, a rengeteg eladott labdáról pedig inkább nem is beszélek…” Aztán persze mégis beszélt: „Hogyan lehetséges hogy Szasurkova és Baranovszkaja a meccs utolsó perceiben, 25-23-as vezetésnél, amikor egyszerűen csak tartani kellett volna az eredményt, ugyanazt az egyszerű labdavezetési hibát kétszer egymás után elkövették, ami után az ellenfél támadhatott… Majd gondoskodom róla, hogy az edzéseken külön gyakorolják a labdavezetést”.

Tegyük hozzá, hogy Trefilov is számos kritikát kapott a meccs alatti ténykedéséért, leginkább azért, mert nem kért időt azokban a bizonyos „utolsó percekben”. Egy másik érdekes eset volt, amikor a spanyol csapat felállt fal ellen támadott, és Trefilov lehívta egyik játékosát a pályáról, hogy helyére becseréljen valaki mást. Viszont a cserét nem engedte rögtön pályára, hanem előbb hosszasan eligazította arról, mi a teendő… Ezalatt a spanyolok persze folytatták a támadásukat, gyakorlatilag létszámfölényben, és gólt is lőttek belőle, még mielőtt Trefilov alaposan felkészített cseréje pályára lépett volna. „Könnyen lehet, hogy ez volt az a gól, amelyik hiányzott a győzelemhez” - jegyzi meg az esetről egy hozzászóló a Zvezda fórumán.

A szombati, Vâlcea elleni meccs egygólos Zvezda-győzelemmel zárult ugyan, de Trefilov most sem volt túlságosan elégedett: „Rengeteg volt megint az eladott labda: az első öt percben mindjárt négy! Nem lehet így kezdeni egy BL-meccset. Az egyik játékosom ötször passzolt az ellenfélhez… Gyakorlatilag senkiről sem tudom azt mondani, hogy ma jó teljesítményt nyújtott volna”.

Persze vannak olyanok, akik szerint Trefilov csak magára vethet: „Az orosz bajnokságban a tavaly az első öt helyen végzett csapatok közül nekünk volt a legtöbb eladott labdánk” - írja egy hozzászóló a honlap fórumán. „Valamennyi ellenük játszott meccsen mi többször veszítettük el a labdát mint ők, a Lada és a Rosztov elleni itthoni mérkőzéseket leszámítva. Ezek után miért van Trefilov ennyire meglepődve?”

A Zvezda trénere a játékvezetők működésével sem volt elégedett: „A románok támadtak, kapura lőttek, nem lett gól, de visszaadták nekik a labdát, és újra támadhattak, ez pedig sokszor megismétlődött. A bírók, úgy látszik, jobban látják, mi történik a pályán…” - jegyezte meg ironikusan.

A sajtótájékoztató végén a két csapat edzőjének feltették az ilyenkor szokásos kérdést: ki a legesélyesebb most a továbbjutásra? A románok udvariaskodtak, megjegyezve, hogy „bármelyik csapatnak van erre még esélye”, és hogy „a Zvezda nagyon erős csapat”. Trefilov sokkal markánsabban és egyértelműbben fogalmazott: „A legtöbb esélye most annak van, aki otthon fog játszani. Ezt fontos, hogy mindenki tudatosítsa magában”.

Trefilov szavai után a Zvezda honlapján már csak három mondat olvasható:

„A spanyolországi meccs négy órával később ért véget Estellában. A Győr briliáns védekezésének köszönhetően a spanyolok beállósa, Begona Fernandez labdát is alig kapott. Ő az a játékos, akinek az Itxako a nálunk megszerzett egy pontját köszönheti”.

Oroszországi tudósítónktól

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi