DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYas43wS' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Némethék vitték a pontokat | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Némethék vitték a pontokat

2009. november 15. 13:43 © handball.hu

15 éven keresztül az FTC mindenhatójaként tartották számon Németh Andrást, aki vasárnap a Vác trénereként tért vissza egykori sikerei helyszínére. A szakember szakértelmét ezen a csatán már az új csapata kamatoztatta.

Némethék vitték a pontokat
NB I., 10. forduló
FTC-RightPhone
24 (11)
Váci NKSE
29 (15)
Kőbányai úti Olimpiai Központ, 1000 néző
Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József
Kenyeres
Berta
Szucsánszki
Dajka
Németh
Emberovics
Balogh
Szabó
4(3)
5
4
3
2
3
2
1
Tóth
Temes
Uhrakova
Vaszari
Farkas
13(3)
1
6(3)
3
6
Hétméteresek: 4/3 Hétméteresek: 9/6
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 8 perc


A találkozót megelőzően a két vezetőedző a következőket nyilatkozta a handball.hu-nak:

Elek Gábor: Vagyunk egy páran azok közül, akik számára érdekes lesz ez a mérkőzés. Én például jó ideig Németh András játékosa voltam, akinek a Fradinál töltött tizenöt évét maximálisan tisztelni kell, és aki a mai napig a példaképem. Mindezeket azonban félre kell tennünk a mai rangadón, amelyen szeretnénk győzni, annak ellenére, hogy a Vácnak talán több esélye van, hiszen erősebb a játékosállománya, jobb formában van a kapus- és az átlövőposzton, valamint védekezésben, nálunk lesz viszont a hazai pálya előnye. Emberovics Mírát kissé megfogta a súly nagysága, hogy Zácsik helyettesítését kell megoldania, ráadásul a héten agyrázkódással küzdött, ezért ma inkább a védelemben számítok rá.

Hogy mi a Vác ellenszere? A védekezésük ellen kell megtalálni a megfelelő taktikát, és lerohanásaikat kell megállítanunk, valamint Tóth Timi és Uhráková közötti támadókapcsolatot kell megbontanunk, amely igen fontos eleme a játékuknak. Kapusunk, Svetlana Gridnyeva számára is pikáns lesz a találkozó, hiszen éveken keresztül Vácon védett. Itt jegyezném meg, hogy kapusaink idén edzésen nagyon jól teljesítenek, meccsen azonban nem, ahogy ez a többiekről is elmondható - ez adódhat a korukból fakadóan, a problémáink és rutintalanságunk miatt.

Németh András: Nem tartjuk sem különlegesnek, sem pedig sorsdöntőnek a találkozót, de mindenképpen győzni szeretnénk. Úgy vélem, most van először reális esélye a Vácnak arra, hogy győzzön a Fradi otthonában. Az ellenfél edzőjeként utazom a Népligetbe, ugyanúgy készültem, készültünk erre a találkozóra is, mint minden más meccsre. Vannak olyan megszerzett bajnoki pontjaink, amely a Fradival való versenyfutás szempontjából előnyösek, ha most nyerni tudnánk, akkor pedig duplán megnőne az értékük. Nem tudom, milyen formában van a csapatom, hiszen már tíz napja nem játszottunk tétmérkőzést, ez pedig túl hosszú szünet volt. Az azonban igaz, hogy a bajnokság második szakaszában sokkal jobb arcunkat mutattuk, mint az idény elején. A sérült Fehér Viktórián kívül mindenki a rendelkezésemre áll.



Az ex-népligeti Tóth Tímea vezérletével a váciak már a tizedik percre háromgólos előnyt alakítottak ki (3-6). A hazaiak nemcsak hogy bizonytalankodtak támadásban, hanem az emberelőnyös helyzetet sem tudták kihasználni. Elek Gábor időkérése után is az ellenfélnek jött össze a lépés (15. perc: 4-10), aztán főként átlövésekből, és Gridnyeva remekléseivel háromra olvadt a hátrány (9-12). A teljesítményéve abszolút a mezőny fölé növő Tóth Tímea, majd Temes is büntetőt rontott a Vácnál, viszont a Fradi sem tudta a kontrákat gólra váltani. A második félidőre 11–15-ös állással fordulhattak a csapatok.

A Tóth-gólok a szünet után is szaporodtak, de kapusfronton sok hiba csúszott be Németh András csapatának játékába, így hamarosan Juhász váltotta Herrt. Az FTC-nél Berta volt a legaktívabb illetve Gridnyevára továbbra is lehetett számítani (43. perc: 17-20), Szucsánszki találatával pedig már csak kettő maradt a hátrányból. Ám a fontos szituációkban újra a hibák jöttek, a megítélt váci heteseket pedig ezúttal Uhraková értékesítette (52. perc: 21-26). Farkas is szorgoskodott, miközben együttesének ebben a játékrészben sem kellett megszakadni az előny megtartásáért. Egy magabiztos és céltudatos Vác lépett pályára a Népligetben, és ez a határozottság két nagyon fontos bajnoki pontot ért ezen az estén. Végeredmény: 24-29.

© handball.hu

További hírek